Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A tak krev ti to zhorsila nebo zlepsila? Bez krve to bylo kolik?
@Tarena tak bez krve bylo všechno kromě té drobné kůstky v normě, doktorka říkala, že to nevidí jako riziko, protože všechno ostatní je v pořádku. U krve je zvýšené jen to beta HCG a asi by v případě nějaké vady bylo oboje, ale co je vím no. 🙂
I proto jsem chtěla vidět výsledky ostatních, jestli samo o sobě trochu zvýšené beta HCG nějak ovlivňuje výsledek nebo ne.
@Tarena a je to kombinovaný test, tedy utz sám o sobě se statisticky nevyhodnocuje, vyhodnocuje se to pravé až s tou krví…
@Anonymní píše: Více
Mela jsem to stejne. Na pocitaci mi ukazala vsechny 3 rizika plus ta preeklampsie a rustova retardace s tim, ze krev se prida pozdeji. Krev ty rizika snizila.
No uvidis, zda se ti ozve nejaka 27 leta.
@Tarena tak to je zvláštní no…a kolik jste měla tu krev, když ji snížila? 🙂
@Tarena díky a ty výsledná pravděpodobnost byla jaká? To máte samozřejmě lepší než já 🙂
Nene. Nejak kolem 1000, sla jsem na NIPT a tam 1:10 000. Ja jsem starsi.
Jako ty mas populacni riziko 1:703. Coz znamena, ze tohle je pro tvuj vek. Takze tech 50 000 je fakt podivnych.
@Tarena a na utz jste neměla něco v normě? No ano, je to tak… myslím, že těch 50000 je opravdu blbost. Zkusím to ještě zjistit, i přes ten NIPT mě to zajímá…
Vsechno v norme. Jako tech 50 tisic je tak divne zaokrouhleno.
A trizomie 13 a 18 mas tak zaokrohlene? Pattau a Edward.
Koukni sem. Tady maji taky 1:50 000
Příspěvek upraven 01.08.25 v 19:55
@Tarena netuším, vůbec to tam není, ale četla jsem, že pokud je riziko příliš nízké, neuvádějí to…
To je fakt nestandardni.
Ale nasla jsem tu diskuzi, kde holky mely taky 1:50 000. Jen mi to nejde vlozit