1. screening - výsledky - mám správně vyhodnocení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.8.25 19:57

@Tarena a nejde udělat PrintScreen toho, co tam psaly o hodnotách? 🙂 Každopádně díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.25 19:57

Ahoj, já byla dnes na utz v 1. Trimestru. Doktor mi tedy vše vysvětloval. Vyšel mi pozitivní t21, prý to bylo kvůli zvýšenému HCG a taky je mi 38 :think: Tak si říkal, že na další vyšetření asi nepotřebuju jít, vše mi vysvětlili dostatečně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.25 19:58
@Anonymní píše: Více

No a kolik bylo zvýšené? A co vám tedy řekl?

• Citovat
  • Upravit
10899
1.8.25 19:59

Výsledek screeningu 1 ku?

To je nazev diskuze. Je tam vice holek
23, 31 let a proste. pisou, ze mely taky 1:50000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 20:08

Posílám svoje výsledky, byla jsem jen o trochu starší. Bohužel to nemám vyfocené celé, ale riziko bylo myslím něco přes 1:16000.

• Citovat
  • Upravit
986
1.8.25 20:17

Tak tohle by mě spolehlivě odradilo - konzultace k výsledku u nich provedeného testu za další platbu?? Než NIPT, šla bych na screening ještě jednou a do jiného centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 20:48

Nevím, co řešíš. I kdyby se o 0 upsali a bylo to 1:5000, tak je screening stále negativní. Jdeš na NIPT a ještě na kontrolní utz k nim ve 20tt. Tak se v tom nepitvej…stejně víc nevymyslíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.25 21:24

Měla jsem 1:208, to je pozitivní screening, řekli mi, že můžu podstoupit amniocentezu, nebo NIPT (není tak přesné tolik jako invazivní amniocenteza). Že moje miminko z utz vypadá zdravě, ale HCG jsem měla 2,45 MoM… Což bylo to číslo, co mi to posunulo. Moje riziko pouze z věku je 1:117, takže upravené číslo je vlastně pořád lepší než to… Popravdě rizika vám mohou zkoumat donekonečna, nikdo nezaručí zdravé dítě…

• Citovat
  • Upravit
655
1.8.25 22:51

Já jen nevím, jak by se ta chyba mohla stát. co jsem pochopila, doktoři jen přeťukají ty výsledky krve a ultrazvuku do toho programu a ten jim to vyplivne. kdyby se přepsali v nějaké hodnotě, což se může stát, tak by to ale asi nevyšlo seknuté o nulu/dvě nuly, jak předpokládáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 22:55

@Noku no právě, taky mi to nějak hlava nebere…ve výsledcích se evidentně neprepsali, ty tam všechny máme, ale podle nich nesedí ta pravděpodobnost no. 🙂 Jediné co mě napadá, tak že tam nenapsali tu nosní kůstku, tam je totiž jenom přítomna - asi tam nic jiného zadat nejde. Pak by to asi tu statistiku zvýšila, určitě ale ne skrz věk na 50 000, to je fakt nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.25 22:58

Hele, každej je jinej, mně to třeba vrtá hlavou a chci zjistit, co se stalo, že je tam takové číslo…🙂 Jestli tě otázka obtěžuje, nemusíš ji teď řešit…🙂 Mohli se ale taky upsat o dvě 0, a tam už taková hitparáda není… Takže proto jsem chtěla vědět, jak výsledky s takovou pravděpodobností vypadají…

• Citovat
  • Upravit
655
1.8.25 23:09

Hele koukni kdyžtak na tento graf, kde se s temi svými hodnotami pohybujes, treba ti to neco napovi… níže zdroj
 https://www.researchgate.net/…fig2_5311861

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.25 23:32

To já beru, že je každý jiný… jen jsem tím ale chtěla říct, že jsi zbytečně ve stresu. Stresuješ sebe i to mrně v břichu. Co víc než jít na další vyšetření (NIPT, amnio, kontrolní utz) můžeš teď jako udělat? Jak už tu někdo psal, stejně jsou to vše jen pravděpodobnosti (kromě amnia) a zdravé dítě ti nezaručí nic. Máš parádní výsledek, kontroly před sebou a tady tím zbytečně přitěžuješ sobě i prckovi.

• Citovat
  • Upravit
101796
2.8.25 07:47

A jak by se mohli upsat o dve 0, když tu pravdepodobnost nikdo nezapisuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117
2.8.25 08:32

Jsem se musela jit podivat na svoje vysledky pred rokem. Tehdy byl doktor v gennetu hrozne pozitivni, jak mam dobre vysledky. 1:7240. Dalsi trizomie menší nez 20000. vek 35 let. sijove projasneni 1,8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí