Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já byla dnes na utz v 1. Trimestru. Doktor mi tedy vše vysvětloval. Vyšel mi pozitivní t21, prý to bylo kvůli zvýšenému HCG a taky je mi 38
Tak si říkal, že na další vyšetření asi nepotřebuju jít, vše mi vysvětlili dostatečně.
@Anonymní píše: Více
No a kolik bylo zvýšené? A co vám tedy řekl?
Výsledek screeningu 1 ku?
To je nazev diskuze. Je tam vice holek
23, 31 let a proste. pisou, ze mely taky 1:50000
Posílám svoje výsledky, byla jsem jen o trochu starší. Bohužel to nemám vyfocené celé, ale riziko bylo myslím něco přes 1:16000.
Tak tohle by mě spolehlivě odradilo - konzultace k výsledku u nich provedeného testu za další platbu?? Než NIPT, šla bych na screening ještě jednou a do jiného centra.
Nevím, co řešíš. I kdyby se o 0 upsali a bylo to 1:5000, tak je screening stále negativní. Jdeš na NIPT a ještě na kontrolní utz k nim ve 20tt. Tak se v tom nepitvej…stejně víc nevymyslíš.
Měla jsem 1:208, to je pozitivní screening, řekli mi, že můžu podstoupit amniocentezu, nebo NIPT (není tak přesné tolik jako invazivní amniocenteza). Že moje miminko z utz vypadá zdravě, ale HCG jsem měla 2,45 MoM… Což bylo to číslo, co mi to posunulo. Moje riziko pouze z věku je 1:117, takže upravené číslo je vlastně pořád lepší než to… Popravdě rizika vám mohou zkoumat donekonečna, nikdo nezaručí zdravé dítě…
Já jen nevím, jak by se ta chyba mohla stát. co jsem pochopila, doktoři jen přeťukají ty výsledky krve a ultrazvuku do toho programu a ten jim to vyplivne. kdyby se přepsali v nějaké hodnotě, což se může stát, tak by to ale asi nevyšlo seknuté o nulu/dvě nuly, jak předpokládáš.
@Noku no právě, taky mi to nějak hlava nebere…ve výsledcích se evidentně neprepsali, ty tam všechny máme, ale podle nich nesedí ta pravděpodobnost no. 🙂 Jediné co mě napadá, tak že tam nenapsali tu nosní kůstku, tam je totiž jenom přítomna - asi tam nic jiného zadat nejde. Pak by to asi tu statistiku zvýšila, určitě ale ne skrz věk na 50 000, to je fakt nesmysl.
Hele, každej je jinej, mně to třeba vrtá hlavou a chci zjistit, co se stalo, že je tam takové číslo…🙂 Jestli tě otázka obtěžuje, nemusíš ji teď řešit…🙂 Mohli se ale taky upsat o dvě 0, a tam už taková hitparáda není… Takže proto jsem chtěla vědět, jak výsledky s takovou pravděpodobností vypadají…
Hele koukni kdyžtak na tento graf, kde se s temi svými hodnotami pohybujes, treba ti to neco napovi… níže zdroj
https://www.researchgate.net/…fig2_5311861
To já beru, že je každý jiný… jen jsem tím ale chtěla říct, že jsi zbytečně ve stresu. Stresuješ sebe i to mrně v břichu. Co víc než jít na další vyšetření (NIPT, amnio, kontrolní utz) můžeš teď jako udělat? Jak už tu někdo psal, stejně jsou to vše jen pravděpodobnosti (kromě amnia) a zdravé dítě ti nezaručí nic. Máš parádní výsledek, kontroly před sebou a tady tím zbytečně přitěžuješ sobě i prckovi.
A jak by se mohli upsat o dve 0, když tu pravdepodobnost nikdo nezapisuje?
Jsem se musela jit podivat na svoje vysledky pred rokem. Tehdy byl doktor v gennetu hrozne pozitivni, jak mam dobre vysledky. 1:7240. Dalsi trizomie menší nez 20000. vek 35 let. sijove projasneni 1,8
@Tarena a nejde udělat PrintScreen toho, co tam psaly o hodnotách? 🙂 Každopádně díky moc.