Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den.
Teď v září jde můj syn do první třídy a tak by jsme chtěli začít kupovat potřeby do první třídy.
A tak mě zajímá co vše tak dítě do té první třídy potřebuje..
Chtěly by jsem koupit jen základ dokud škola nám nedá papír co vše potřebuje ale nevím kdy nám to škola dá takže by jsem se chtěla vás zeptat co tak dítě potřebuje děkuji
Smankote, kup tašku a se zbytkem celej na seznam. Ceny lepší nebudou, pastelky se nevyprodaji.
@Cuddy batoh vím že mám koupit zas tak blbá nejsem
Jen mě to prostě zajímá nic víc
Jen tasku a penal, backory +pytel, telocvik +pytel, boty s bilou podrazkou, vic bych dopredu nekupovala, ale asi bych se i na ty boty a backory vyprdla, beztak mu vyskoci noha
@Sovička 00 píše:
Dobrý den.
Teď v září jde můj syn do první třídy a tak by jsme chtěli začít kupovat potřeby do první třídy.
A tak mě zajímá co vše tak dítě do té první třídy potřebuje..
Chtěly by jsem koupit jen základ dokud škola nám nedá papír co vše potřebuje ale nevím kdy nám to škola dá takže by jsem se chtěla vás zeptat co tak dítě potřebuje děkuji
počkej, každá škola to má jinak, podle zřizovatele, co přispívá prvnákům. Navíc i někdy má učitelka třeba konkrétní požadavek na pastelky, voskovky atd. O prázdninách stejně budou teprve slevy
Mimo aktovky, penaltu a pytlíku na prezuvky bych koupila třeba věci na tělocvik, nové oblečení atd. To co víš, že určitě budeš muset koupit ty. Zbytek jedině se zeptat. Já tě chápu. Ono je to pak docela farda všechno na konci srpna nebo v září kupovat
@3mamamina píše:
Mimo aktovky, penaltu a pytlíku na prezuvky bych koupila třeba věci na tělocvik, nové oblečení atd. To co víš, že určitě budeš muset koupit ty. Zbytek jedině se zeptat. Já tě chápu. Ono je to pak docela farda všechno na konci srpna nebo v září kupovat
no, moje dcera měla období, kdy jí rostla noha každé dva měsíce. To bych si ty peníze raději odložila a koupila podle toho, jak bude dítko velké, určitě poporoste
@3mamamina píše:
Ja tedy nevim, ale ono to stoji plus minus stejně, když se to koupi v zari, jako když se to kupuje od kvetna.
Mozna min, neb s niceho nevyroste.
Kup akorát penál a aktovku. Většinu věcí si napíší učitelky samy, někdy před prázdninami.
Já právě teď koupila aktovku a tak mě hned napadlo kupovat další věci do té školy.
A vůbec nemám ponětí co kupovat. A vůbec nevím kdy nám dá škola papír co koupit. Takže by jsem chtěla koupit něco předem.
Mám první dítě který jde do školy a nic o tom nevím tak se raději ptám.
@j.a.n.i1 píše:
Ja tedy nevim, ale ono to stoji plus minus stejně, když se to koupi v zari, jako když se to kupuje od kvetna.Mozna min, neb s niceho nevyroste.
Paní to myslela jistě tak, že postupně nakupování věci není tak znatelně a min to „bolí“ než vyplaznout najednou např. 5000kc. Kolikrát se to lidem i doporučuje postupně nakupovat. Já bych to řešila tak, že bych si dávala peníze bokem.
Příspěvek upraven 04.05.22 v 18:33
Taky mam letos prvnacku. Jupiiii jeej ![]()
A krome nakupu aktovky (uz mame vybrano) zatim nic neplanuji. Obleceni/boty/lahev na vodu a box na svacu/penal atd. Budu kupovat tesne pred. Koncem prazdnin.
Jinak az v zari podle seznamu a pozadavku.
Jeden seznam tedy uz mame. Tam napriklad chteji vylozene anilinove vodove barvy, voskovky jedine kohinor… Atd. Ale jeste nevime zda se dostala.. Takze tak ![]()
Fakt nic předem nekupuj. Každá škola to má jinak, a to někdy dost zásadně. Navíc naše paní učitelka třeba měla i konkrétní požadavky na pastelky, lepidla apod… kup aktovku, pouzdro, pytel na tělocvik. Zbytek musí počkat. Můžeš si odložit peníze, aby to pak nebylo moc naráz, pokud ti jde o toto.
My dostali vždy seznam až na začátku září (v každém roce) a byla to vždy fakt darda, ale opravdu nekupovat nic dopředu, každá škola to má jinak.
Základ jsou opravdu tak - aktovka, pouzdro, taška na papuče, věci na tělocvik (ale to jsem nikdy nekupovala, to se vždy doma našlo), možná ještě krabičky na svačinu, láhev na pití. Školní potřeby ne, to se fakt může třeba kupovat všem najednou a stejné, nebo plno věcí dostanou třeba od školy a od sponzorů.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.