Školní potřeby do 1. třídy (škola)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26246
4.5.22 18:33
@Sovička 00 píše:
Dobrý den.
Teď v září jde můj syn do první třídy a tak by jsme chtěli začít kupovat potřeby do první třídy.
A tak mě zajímá co vše tak dítě do té první třídy potřebuje..
Chtěly by jsem koupit jen základ dokud škola nám nedá papír co vše potřebuje ale nevím kdy nám to škola dá takže by jsem se chtěla vás zeptat co tak dítě potřebuje děkuji

na seznam pomůcek je ještě brzy. My tohle řešíme s rodiči na schůzce v červnu, tam dostanou seznam toho, co dodá škola (nebo zřizovatel, sponzor a tak) a co koupí rodiče.

Mnohdy do června ani nevíme, kolik dětí v těch třídách bude. Letos dokonce ani teď v květnu ještě nevíme, kdo bude v jedničkách učit.

Tak vydrž, určitě se škola ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.22 18:35

Samozrejme nakupovat muzes, ty veci, ktere uz ted vis, ze bude urcite potrebovat. Ale treba nejake slozky, obaly, potreby na vytvarku apod. To bych pockala na seznam. Co jsem slysela, nekde nakupuji veci na vytvarku treba pro celou tridu. Zaklad dokoupis vzdy.

Nase skola bude mit jeste pred prazdninami schuzku, kde se vse dozvime. Jak jsem psala, papir uz nam i dali. A jinak se nejspis dava hned na zacatku zari. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65353
4.5.22 18:35

@Sovička 00 můžeš s dítětem vybrat penál, láhev na pití, krabičku na svačinu.
Sáček na tělocvik
Ale s ostatním počkej, oni toho 1. den dost dostanou, tak pak dokoupite.
I když spotřeba pastelek je velká, tak ty klidně koupit můžeš.
Super jsou Maped, ty silné, taky se krásně orezávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
4.5.22 18:40

Naše škola má na stránkách seznam toho co potřebuje prvňák do první třídy. Podívej se zdá to nemáte podobné. Jinak ti sem mužů hodit seznam co dítě potřebuje u nás. Ale podle mě se to trochu liší škola od školy.

• Citovat
  • Upravit
15222
4.5.22 18:43

Kupovala jsem loni všechno až v létě, aktovka, penál, pytlík na věci na TV, to bylo v jedné sadě. Do penalu tužky, pastelky, gumu, ořezávátko, nůžky. Bačkory u nás dvakrát, jedny do školy, druhé do družiny. Oblečení na TV jsem kupovat nemusela, tepláky, leginy, kecky atd jsme měly doma. Pracovní sešity a jiné sešity koupila učitelka, dávaly se na to nějaké peníze. Stejně tak věci na vytvarku, taky všechno zařídila škola. Ještě krabičku na svačinu a láhev na pití, jsem kupovala. Nase učitelka nelpi na obalech, nepotřebovaly jsme desky na písmenka. Takže opravdu bych vyckala co škola bude požadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9750
4.5.22 18:56

Já bych boty a oblečení na tělocvik a bačkory ještě nekupovala, protože se může stát, že v září to bude malé :nevim: Za mě - aktovku, tužky, pastelky - to byl spotřební materiál a za rok se využilo několik sad (u syna protože je ztrácel, dcera je vymalovala). Se zbytkem počkat - každá učitelka chce jiné vybavení do výtvarky, jiné pero, jiné sešity (pokud vůbec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
4.5.22 19:13

Každá škola, ba i každá učitelka to může mít jinak. Některé učitelky preferují nakupovat centrálně, aby děti měly stejné osvědčené věci. A spoustu věcí taky může škola dostat a nemusíte kupovat vůbec. Výhoda nákupu v květnu oproti srpnu/ začátku září není žádná. Pokud se bojíš příliš vysoké částky najednou, dávej si každý měsíc pár stovek stranou. Já si pamatuju, že my toho dostali tolik, že mimo tašky a penálu nás školní pomůcky do první třídy vyšly na 700 komplet. A dělám to tak, že dostaneme seznam, já sednu k internetovému obchodu typu Sevt, během půl hodiny to všecko naťukám a pak jenom vyzvednu balík. Loni jsem zaspala a řešila to na začátku září a taky to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
4.5.22 19:14

Nejen kazda skola, ale i kazda ucitelka ma jiny system. Nektera nakoupi detem vse stejne a pak vybere penize od rodicu. Jina da seznam.
Spoustu veci prvnaci dostanou 1.den na uvitanou.
Pockejte na infoschuzku v cervnu, vse vam detailne vysvetli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.5.22 19:19

Akorát aktovku, případně penál (otázka, zda bude piucce stačit jednopatrový, naše vyžaduje i nezakladní barvy pastelek, takže se dítě do jednopatraku nevylezlo a Ježíšek musel prinest nový patrovy). Zbytek až podle seznamu.
U nás chtějí místo pytle na tělocvik látkovou tašku s uchy, pytlík na přezůvky nevyužijí vůbec, mají skříňky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.5.22 19:26

Nic nepokazíš sportovním oblečením na tělocvik. To si klidně kup. Boty a papuče počkej. Aktovku nebo školní batoh, pouzdro. Svacinove boxy. Taky klidbe kup.
Moje neteř a synovec jdou letos do školy. Teď na Velikonoce jsem jim dala mimo sladké i svačinové boxy do školy. Oni se strašně těší. Na Vánoce jsem jim dala každému pouzdro. To bylo radosti. Postupně jim kupuji nějakou návnadu. Ještě k narozeninám jim musím něco vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.5.22 19:27

Jinak u nás toho dostanou hodně prvňáčci od obce. Takže opravdu se čeká na doplňující seznam, který dá škola. Ta ho dá, až se bude vědět, jak bude obec zase štědrá. Takže výhledově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.5.22 19:34

U nás téměř vše platí město. Stačí aktovka nebo batoh, penál a později oblečení na tělocvik.
Dceři aktuálně v první jsme nekupovali nic, i tužky, pastelky a pero dostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.5.22 19:49

A člověk nic nezkazí, když bude mít doma tužku, gumu, ořezávátko, pastelky a lepidlo v tyčince navíc. Pokud má možnost skladovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.5.22 20:03

Ořezávátko jsem teprve nedávno dětem koupila el., protože to bylo furt nějakého strouhání. Už se k ořezávátku nedostanu. Nechtějí mi ho půjčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
4.5.22 20:04

@Sovička 00 a na webu školy nic není? Já jela dle seznamu na stránkách školy a pak dokoupila co bylo potřeba. Dost toho dostanou od školy, alespoň u nás toho bylo hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin