Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Whitedog děkuji za slušnou reakci
máte s tímto zkušenosti? Postačil by na měření bazální teploty klasický teploměr, nebo je lepší investovat do teploměru určeného k měření bazální teploty? Děkuji
Měřila jsem tímhle (Adiel Bazální teploměr digitální MT-B231F - cca 150,– Kč) a v pohodě.
Důležité je změřit teplotu ihned po probuzení, dřív než uděláš cokoliv jiného (čůrat, vstát, číst) a cca ve stejný čas. Nestačí jedna naměřená hodnota, potřebuješ graf hodnot.
Hodně informací k nastudování na stránkách - si teď za nic na světě nevzpomenu, jak se jmenují…
ale to časem naběhne ![]()
A super aplikace na zapisování teplot a sledování grafů je fertility friend.
@Michaela99 píše:
Mám dotaz. Pozitivní ovu test byl 31.10., takže pokud to chápu správně, ovulace měla proběhnout během 24h - 48h? Jak tedy odhadovat DPO a kdy tedy udělat test? Když bych brala tu neděli 31.10.,tak jsem 11DPO, nebo ale i taky 10DPO nebo 9DPO. To asi přesně nezjistím, kdy byla OVU. Test jsem tedy pokoušela dnes a je negativní. Chápu, že bych měla čekat do vynechání ale žena, která se snaží déle, mě jistě pochopí. Mám tedy test brát na zřetel a brát to tak, že se nezadařilo, nebo tomu dát ještě čas? MS mám mít 16.11., to je za 5 dní. Jinak jsme nastoupili pod kliniku a druhý den MS mám jít na hormonální profil. Pak se uvidí, co dál. Děkuji za normální reakce.
Urcite vydrž, kamarádka měla prvního ducha až 12 dpo, do té doby ani náznak.
Ještě bych to nevzdávala a držím pěsti ![]()