10 měsíční miminko a strava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
10 měsíční miminko a strava
Dobrý den. Mám doma 10 měsíční miminko, které je od začátku na UM. Pije cca 6× denně někdy 80 někdy 130 ml. Od 4 měsíce dávám příkrmy. V tuto chvíli už mám vyzkoušené snad všechno co může a nechce nic. Bílý jogurt, ovoce, pečivo, šunku, zeleninu…např včera jsem dělala brumíky z banánů a nic. Jediné co mu chutná jsou kapsičky ovocné, ale přece to nemůže stačit. Kaše taky odmítá. Jogurt jedině od Nestlé vanilkový od 6 měsíců. Celkově je malý má 7,3 kg a 70 cm. Když nic nesní dávám mléko. Nechci ho nechat vyhladovět ať jí, když váží málo. Máte některé taky takové drobečky, které žijí snad ze vzduchu? A za druhé to leze docela do peněz. Včera borůvky, banány, šunku dětskou, mozarelu a nic z toho a v lednici to dlouho nevydrží, kor když to je otevřené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A co z vašeho talíře jídlo, to nechce? Nas ji od těch 10 měsíců s námi, ale mimo to toho taky moc nechce. Ty kapsicky jsou mor, ty samozřejmě chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jíme tak se kouká a přileze a chce ochutnat, minule měl manžel pečený bůček ten jsem mu nedala, ale jinak mu dávám, ale fakt jen ochutna, včera třeba koláč
(vím že by neměl, snažím se mu dávat jen to co může, ale jsem ráda za každé sousto)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 10 měsících jsme dávali jen klasické zelenino masové příkrmy, jinak nic, žádná šunka, brumíky, pečivo, koláče… Proč taky? Má mlíko a příkrmy. Jogurt jen s rozmixovaným ovocem, ovocné přesnídávky. Kaše spíš výjimečně do UM, samotné ne. Moc to hrneš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam stejne stareho syna a jidlu taky moc neda, donedavna zil jen na ranni mlecne kasi, jogurtu, salatove okurce a kojeni. Posledni tyden se mi do nej zazrakem dari dostat jeste masozel k obedu 100g a k veceri 100g, takze skacu stestim 2 metry vysoko
Jinak asi neporadim nic jineho nez zkouset nabizet z vlastniho, to u nas celkem fungovalo a proste uzpůsobit co jite tak, aby to mohl maly s vami. Nas maly zase uplne odmita ovoce, ani v podobe kapsicek ho nechce, ale nejak to neresim, zkousim nabizet, ale nehroutim se z toho, ze to odmita jist. Ja pry jako mala presnidavky taky nejedla, dodnes sladke spis nemusim a vyrostl ze me naprosto zdravy dospely i bez ovoce.
Příspěvek upraven 15.12.22 v 17:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamara86 píše:
Když jíme tak se kouká a přileze a chce ochutnat, minule měl manžel pečený bůček ten jsem mu nedala, ale jinak mu dávám, ale fakt jen ochutna, včera třeba koláč(vím že by neměl, snažím se mu dávat jen to co může, ale jsem ráda za každé sousto)
Tak zkus vaše jídlo trochu přizpůsobit, aby si mohl brat cokoliv, a normálně ho s vámi posadit k jídlu ke stolu. A třeba prejde z ochutnavani ke konzumaci, když uvidí i vás jist ![]()
A kapsicky jsou i s quinoou nebo ovesnymi vlockami, ty kupuju rada já a zasytí ho to více než ty obyc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamara86 mohu se zeptat kolik ti pije vody k tomu mléku? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych koupit kapsičky třeba v dm a namixovat do nich domácí příkrm. Když ji kapsičky třeba by se nechal obalamutit.
Dýně, batat, řepa, mrkev, maso… ![]()
Nebo nekrmit! Dát na talířek ať se v tom hrabe. V 10 měsících jsem takhle zavedla večeře od té doby je trochu problém se vším co nemuze do ruky. Teda krom presnidavek
- Citovat
- Upravit
Zkoušela jsi i kupované masozeleniové příkrmy? Já bych tedy nedávala žádné šunky, mozzarely.. je to dost soli na takového mrňouska. šunku jsem začala dávat k druhému roku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To zkouším, namažu chleba s domácí lucinou a na kostičky mu to dám ať jí sám. Většinou je to všude jen ne v něm. Co se týče jiných tekutin, tak opět nechce cucne si čaje nebo vody, prostě má své mléko a na to nedá dopustit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamara86 já mám cvalika a žije více méně taky že vzduchu. A když řeknu že málo pije nebo nejí tak mi to nikdo nevěří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám 10m hubenoura a rozjedl se po půl roce na kukuricnych krupkach. Diky tem se naučil krmit se a kousat, takže teď sní téměř vše, co dostane. Ale vždy jen kousek, skleničky sní třeba třetinu, dvě kolečka banánu atd. Cíleně mu nenakupuji, dostává to co my, jinak bych taky furt vyhazovala jídlo nebo dojidala. A moc nehrotim, jestli sní kousek něčeho soleneho (napr. knedlík). Stejně toho sní tři kousky, ale aspoň se seznámí s jídlem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ani nechce sám, aby se krmil? Kdyz mu nakrajis jidlo na vetsi kusy a necháš ho, ať si to sní sám?
- Citovat
- Upravit
Vanilkový jogurt, šunku a brumíky v 10 měsících? A proč? To mu radši nedávej nic než ho naučit na takové nesmysly, ne? Mně první 2 děti dělaly to, že kromě kojení snad do roka a půl semtam vzaly lžičku něčeho - rozhodně se to nedalo považovat za jídlo. Samozřejmě po křupkách a piškotech by se utloukli, ale proč jim to dávat? První je extrémně vybíravý do teď, druhý jí prakticky všechno.
Ty jsi matka, ty určuješ, z čeho bude mít jídelníček, takže bych najela znovu striktně nesolené, max s nějakými přírodními kořeními - kmín, fenykl, petržel..vařené příkrmy nebo skleničky, vývary a postupně přidávat kvalitní potraviny, ne ho nafutrovat aspoň něčím - plným cukrů a éček.
To je jedno, že toho nesní na posezení plný talíř - má se s jídlem seznamovat. Tak je škoda takhle odmala najet na nezdravou stravu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prejeta_zaba Brumíky a šunka jsou fakt extrém, ale to, že tobě do roka a půl nic nejedly, taky není úplně normální, takže tvoje rady nejsou úplně relevantní.
- Citovat
- Upravit