Syn 18 měsíců nechce jíst pečivo
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Syn 18 měsíců nechce jíst pečivo
Syn 18 měsíců nechce jíst pečivo. Pořád jí plno věcí dokola včetně jogurtů ![]()
Obědy jako zeleninové mixy nebo omáčky s rýží nebo s testovinami jí hezky. Jsem už bezradná co mu podávat ke svačinám dopoledne a před večeří.
Je tu prosím někdo kdo má stejnou zkušenost s nejezením pečiva u dítěte? A jak jste to řešili? Co jste podávali dětem vy ke svačinám? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám kamarádku, která nedává pečivo dítěti ještě ani ve třech letech. Na svačinu dostane nějaké ovoce nebo zeleninu. Někdy kapsičku, trošku nějaké kaše (ovesná, rýžová, jahlova, pohanková,…), musli s mlékem a tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pečivo není tak důležité
já dát dítěti pečivo odpol na svačinu, tak mi nebude jíst večeři. Dávám na svačinu třeba ovoce, přesnídávku nebo jogurt s piskotem, nekdy si dají třeba domácí buchtu k čaji, jindy lupínky do mlíka/jogurtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karmen23 píše:
Syn 18 měsíců nechce jíst pečivo. Pořád jí plno věcí dokola včetně jogurtů
Obědy jako zeleninové mixy nebo omáčky s rýží nebo s testovinami jí hezky. Jsem už bezradná co mu podávat ke svačinám dopoledne a před večeří.
Je tu prosím někdo kdo má stejnou zkušenost s nejezením pečiva u dítěte? A jak jste to řešili? Co jste podávali dětem vy ke svačinám?
Můžeš zkusit kaši k snídani, kvalitní chleba na kousky, u nás se osvědčily jednohubky. Pečivo se mu dost přejedlo ve školce. Odmítal jíst třeba chleba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám devítileté, které nerado pečivo ![]()
Nemůže mlíko, takže 2× denně teplé jídlo, svačina je ovoce, zelenina, racio chleba… snídaně ovesné vločky, corn flakes, občas vezme namilost pečivo nakrájené na kousky. Do školy na svačinu to sní, ale doma ani buchty…
- Citovat
- Upravit
To je jedine dobre, pecivo k nicemu neni.
Jen to chce vychytat a mit nachystane alternativy, mit vic navareno, kase, polevky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pečivo není vůbec důležité, aspoň je to dobrá motivace vymýšlet jídla bez něj. Co třeba různé kaše, ovoce, zelenina nebo péct buchty slazené ovocem.
- Citovat
- Upravit
@Elea9 píše:
Mám kamarádku, která nedává pečivo dítěti ještě ani ve třech letech. Na svačinu dostane nějaké ovoce nebo zeleninu. Někdy kapsičku, trošku nějaké kaše (ovesná, rýžová, jahlova, pohanková,…), musli s mlékem a tak…
Z ovoce ji jen hrusku, banán, meloun a kase vůbec - ty nesnáší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Tak pečivo není tak důležitéjá dát dítěti pečivo odpol na svačinu, tak mi nebude jíst večeři. Dávám na svačinu třeba ovoce, přesnídávku nebo jogurt s piskotem, nekdy si dají třeba domácí buchtu k čaji, jindy lupínky do mlíka/jogurtu.
Presnidavky od roku už vůbec nechce a jogurty a ovoce dáváme pořád ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Tak pečivo není tak důležitéjá dát dítěti pečivo odpol na svačinu, tak mi nebude jíst večeři. Dávám na svačinu třeba ovoce, přesnídávku nebo jogurt s piskotem, nekdy si dají třeba domácí buchtu k čaji, jindy lupínky do mlíka/jogurtu.
Presnidavky od roku nejí, lupínky v mlice taky nechce, domácí buchtu taky nechce chce max ovoce ( jen banán, hrusku, meloun) a nebo jogurty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
To je jedine dobre, pecivo k nicemu neni.
Jen to chce vychytat a mit nachystane alternativy, mit vic navareno, kase, polevky.
Kaše a polévky nechce
takže asi budeme muset dávat jen ovoce q jogurty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pet p píše:
Pečivo není vůbec důležité, aspoň je to dobrá motivace vymýšlet jídla bez něj. Co třeba různé kaše, ovoce, zelenina nebo péct buchty slazené ovocem.
Vím ze to není dulezite ale někdy bych mu ho chtěla dat třeba namazané ![]()
Kase, presnidavky, buchty nechce takže asi budeme dávat jen jogurty a ovoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky děkuji za vaše odpovědi
vzhledem k tomu ze malý nejí presnidavky, kaše, Buchty, musli a chce jen ovoce ( banán, hrusku, meloun)a jogurty tak asi budeme pořad točit jen tohle dokola ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karmen23 píše:
Holky děkuji za vaše odpovědivzhledem k tomu ze malý nejí presnidavky, kaše, Buchty, musli a chce jen ovoce ( banán, hrusku, meloun)a jogurty tak asi budeme pořad točit jen tohle dokola
Ani palacinky treba? Namazat tvarohem, dat do ni banan? Delam i z mandlove mouky (vajicko, 2 lzice mandlove mouky a trosku mleka), bud na sladko s ricottou/tvarohem a domaci marmeladou nebo na slano, namazu palouckem (lucinou), dam sunku a syr, prehnu a zapecu.. tohle naprosto miluje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A obcas davam tyhle platky, namazu maslem a syrem a to mu taky jede hodne, jak to kroupe
k tomu okurku a papriku a ma peknou svacu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit