10 měsíců - nočník?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Sindarela
3.10.07 12:12

10 měsíců - nočník?

Zkoušela jsem malého po:,–(it na nočník, tedy ho přidržovat a zkoušet čurat. Moc se mu nechce a staví se na nohy. Tak jsem dovnitř napustila trochu teplé vody, aby ho to zaujalo, ale jak vztává, tak to rozlije :lol: . Ale chci vydržet, protože se mu to jednou povedlo. Byl to malý úspěch, i když on o něm neví, ale mohli bysme to trénovat, že? Máte někdo zkušenost s nočníkama před 1. rokem? Díky Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
3.10.07 12:20

Už tu proběhlo mnoho nočníkových diskusí a obecně před 18 měsícem nemá cenu děti drilovat. Neví, co po něm chceš, neumí vědomě ovládat svěrače a to, že se občas vyčůrá, je jen reflex.
Samozřejmě můžeš s ním lítat a každých deset minut ho posazovat a když budeš mít štěstí, tak se trefí, ale podle mě je to fakt zbytečně brzo.
Většině se vyplatilo opravdu počkat, až začne dítko samo naznačovat, že ví, že se zrovna počůralo, pak už to nějaký smysl má a jde to mnohem rychleji a snáz.
Tak ještě vydrž.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
3.10.07 12:21

Druhého chlapečka jsem přidržovala na nočníku od cca půl roku - na kakání. Byl úžasný a na moje sugestivní aaaa skutečně reagoval a kakal. Jistěže v době, kdy se mu skutečně kakat chtělo… Dnes je mu dva a čtvrt roku, přes den vše OK, ale nevydrží celou noc nečůrat. Zpětně hodnoceno, i s ohledem na vývoj „čistoty“ u prvorozeného, toto časné vysazování na nočník mělo pramalý význam.
Nicméně - nejmladší má teď půl roku a včera jsme už fotilli jeho slavnostní první hovínko do nočníku :-))))
Nočníkům zdar!
Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
3.10.07 13:08

Taky jsme malou dávali od 10m na nočník, před koupáním a čůrala pokaždé, ALE prostě vím, že u druhé dcerky nechci nočník do roka a půl nebo 2 let vidět, nic se s tím neurychlý. Sice je malá od roka a půl bez plen, ale ještě dnes si učůrne do kalhotek, prostě čas musí přijít. Toť můj názor. . . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
3.10.07 14:08

Ahoj,
taky se přikláním k názoru holek, že nemá cenu dítě tahhle brzo učit na nočník, protože to v podstatě ještě nepochopí. Ale na druhou stranu jsou i děti, které to v roce už umí (já jsem byla bez plen už od 12 měsíců, to jsem ještě ani nechodila, ale uměla jsem mluvit a stačilo, aby mě rodiče nechali jednou se počůrat bez plen a od té doby se prý nikdy nehoda nestala, vždy jsem si řekla o nočník - ale u mé sestry to zase vůbec nezabralo a naučila se na nočník hodně pozdě).

Mému synovi je 15 měsíců a nočník ještě neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
3.10.07 14:46

Souhlasim, ze tim nic nedocilis…akorat si pridelavas praci…Ja u mladsi dcera jeste treba ani nezacala i kdyz pribuzenstvo se divi, ale nevidim duvod s tim spechat. Starsi dcera zacala zkouset nocnik nejprve v 17 mesicich, ale vic nehod nez uspechu…tak jsem to prerusila a zkusila podruhe o dva mesice pozdeji a behem tydne mela pleny uz jen na spani. Dokonce ani na cestovani jsme je nedavali. Plenku na noc ma ale dodnes. Proste nevydrzi a me to nezabije. Konzultovala jsem to s odborniky a shodli se, ze do ctyr let se to na spani toleruje…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.10.07 15:04

Ahoj, já jsem četla, že mezi 8. a 9. měsícem je možné chození na nočník natrénovat - resp. vytvořit podmíněný reflex. Dítě to samozřejmě ještě nechápe. Pokud se prý toho nevyužije v tomto období (je asi pro to nevhodnější), tak se musí počkat, až z toho dítko bude mít rozum.
Podotýkám, že z dcerkou (9. měsíců) jsem to nenatrénovala, neměla jsem na to nervy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
3.10.07 16:53

Tak já mám jen špatnou zkušenost. Začínali jsme také tak nějak, v roce chodil lpravidelně kakat a velice často se tam vyčůřal, jakmile se vyčůral, vstal a začal se hladit po vláskach a dožadovat se pochvali, že je ho, ho (hodný) Říkala jsem si, super, vždyť on si všechno uvědomuje....... to bude bezva, za chvíli jsme bez plen. Ale v 15měsících propnul nohy a nikdo ho do 21 měsíců na nočník nedostal, dokonce už měl i látkové pleny...... Nic nepomohlo, kakal čůral do látkovek. Takže u druhého na nic nebudu spěchat, nemá to smysl, svěrače jsou ještě nedokonalé, dítě si to plně neuvědomuje...... Vím, nekdy je tlak okolí hrozny, také jsem to zažila, říkali, má jednorázovky, nepere to, tak ho to neučí. Ale ono to není v učení.
Dřív chodili děcka na nočník brzy, ale také se jim nedávalo napít. (dost často, samozřejmě vyjimky rodíčů byly), ale častá praxe byla jen 3hlaty a stačí, nebo se počůráš. Tak má toto smysl???????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
18.10.07 12:28

Já myslím,že 10měsíců je brzo,i když naši malou občas dávám a líbí se jí to,směje se a tleská,ale nikam nespěcháme,myslím,že máme čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze