Nočník - od kdy zkoušet?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nočník - od kdy zkoušet???
Milé maminky, chtěla bych se vás zeptat, od kdy bych mohla začít zkoušet našeho broučka na nočník. Vím, že je to dost individuální, ale zajímalo by mě, kdy jste začali zkoušet vy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ja sem docela vyjimka, Jenika jsem davala „na nocnik“ uz od 14ti dnu.
V klubicku byl drzeny nad malym kyblickem. Po chvili si zvyknul, ze se da curat i kadit jinam nez do pliny, a na signal opravdu tlacil. Jak zacal sedet (cca 5,5mes) zacala jsem s nocnikem, a musim rict ze uspesne. Kadi vice mene jen do nej, pri kazdem vysazeni tlaci, v 95% cura. Samo si jeste nerekne, takze vysazuju jak je potreba. Je mu skoro sedm mesicu.
Moc sem ti asi nepomohla, co?
Uprimne receno, nechat ho pul roku kadit jen do plen, nevim, jak bych mu ted vysvetlila, co ma jako na nocniku delat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem zacaa davat na nocnicek asi pred tremi tydny - tedy kolem roku. Ale zatim ho davam vzdy jen pred koupanim - totiz vzdy kdyz jsem ho pred koupanim svlekla, tak se pocural - takze ted kdyz cekame az se napusti voda tak ho davam na nocnicek a docela dost casto se tam vycura - no a az to bude opravdu temer pokazde zkusim to i behem dne ![]()
Verveve
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já začala posazovat v 10 měsících. Začala jsem ho vždy posazovat když začal tlačit, takže velká úspěšnost a malýmu to nemusím vysvětlovat
. naučil se tam v klidu sedět a když se mu to náhodou nezdá tak mu dám hračku do ruky. Jak ale rychle se naučí používat jen nočník je ve hvězdách, ale neřeším to. Zatím mě stačí že jsem malýmu ulehčila tlačení a nemusí přetlačovat plínu.(a vždycky toho vytlačí víc než do plíny)
Lucci nechápu teda jak jsi to vychytávala s tak malým miminem, když kadí skoro furt
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diti … me Jenik nekadil skoro furt, ale jen rano a to sem ho prave supsla nad kybl.
Kadit furt, tak to samo nezmaknu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucci píše:
Diti … me Jenik nekadil skoro furt, ale jen rano a to sem ho prave supsla nad kybl.Kadit furt, tak to samo nezmaknu.
tak to pak jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my jsme malou dávali asi od 8 měsíců. Zpočátku nepravidelně, hlavně vždy jen na chvilku, aby se jí sezení nezprotivilo. Na nočníku si hrála, „četla“… Za každý úspěch chválit, za prázdný nočník nic a později znova zkoušet. Některé děti sezení na nočníku odmítají klíďo ještě ve 2 letech. Uvědomění si potřeby na záchod je prý až kolem 1,5 roku. Nevím, kolik Tvému dítku je, ale záleží na Tobě a prckovi, jak to zkusíte. Hodně štěstí.
Radka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my třeba na nočník zrovna nespěcháme, dostane ho asi k Vánocům, ale myslím, že tak do roka a půl se o nic ani pokoušet nebudu.
Každý má asi jiný názor, ale dítě si opravdu uvědomí potřebu až kolem dvou let, do té doby to sice udělá, ale protože se mu zrovna chce a je na nočníku a udělalo by to kamkoliv jinam.
Já bych třeba dítě neposazovala na nočník s hračkou a čekala, že tam třeba něco vytvoří. Mělo by se naučit, že se tam čůrá a kaká a že to není místo na hraní si hračkami (nebo dokonce jídlo nebo pití!)
- Citovat
- Upravit
My to zkoušíme asi 14 dní, ale malej na něm vydrží tak 2 sekundy, takže nic moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Já jsem ani jedno dítě nevysazovala na nočník. vždycky kolem roku a půl jsem položila nočník k záchodu a vysvětlila na co to je.Děti si zkusili sednout a pak jsem je jen odchytávala.Kuba se naučil téměř okamžitě do nočníku kakat.Od té doby nikdy do plínky.Ani venku.A že měli děti tak první (asi) 3 měsíce nehody? Vysvětlit,že to nesmí,že musí do nočníku. Když „úmyslně“ (z pohodlnosti) to pustili do gatí tak jemně plácnout na zadek a poslat na nočník.
Nikdy potom jsem nemusela s nimi lítat a dávat je čůrat.Myslím,když byli větší.Vždycky si zašli sami.I na návštěvách.Jen jsem jim ukázala,kde je záchod (nočník)a když potřebovali,tak si sami zašli. Kuba je malý,tak začal chodit sám na záchod něco po 2.roce.Prostě,když „dosáhl“ na špičkách.To ještě nedosáhl ani na vypínač. No a Gabka chodí na nočník,protože na záchod ještě nevyleze.Jen na návštěvách chodím s ní a vysazuju na záchod.Ale to předbíhám.
Jen jsem se nějak rozepsala. ![]()
Ono když dítě k tomu dozraje,tak se to povede. ![]()
Pa pa J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u obou deti byly jakekoliv moje pokusy do 1,5roku k nicemu. Pak jako kdyz mavne proutkem a obe deti od tohoto veku spolupracovaly. Lenicka byla bez plin v 19m. a Matysek se teprve rozjizdi!Takze se u nas potvrdila novodoba teorie, ze dite na nocnik psychicky dospiva az kolem 1,5roku!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávali jsme asi od 10m, většinou před koupáním či převlékáním. U druhé dcerky nechci nočník minimálně do roka a půl, spíš 2 let vůbec vidět, stejně doba, kdy bude bez plenek přijde sama. Malá je sice od roka a půl bez plen, ale 100pro to není ani teď a věčně si „čurne“ do kaltotek. Tolik můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měsíc a půl před druhými narozeninami, za tři měsíce byl bez plen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jestli mohu poradit tak nikdy nenechávejte děti na nočníku hrát si, číst atd… Pokud potřebu nevykonají tak do dvou minut, oblíknout a z nočníku pryč. Syna jsem začala tímto způsobem vysazovat kolem roku a půl a do měsíce si říkal na velkou. Dodnes - jsou mu necelé tři se vykadí během minutky. Žádné dlouhé vysedávání. Znám děti, kterým trvá vykakání šíleně dlouho, protože byly zvyklé na doprovodnou aktivitu…
Nočníkování zdar ![]()
Nepřihlášená Verča
- Citovat
- Upravit