10% pohyblivých spermií

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4396
9.3.12 08:00

10% pohyblivých spermií

Ahoj holky,
vyšel nám špatný spermio - jen 10% pohyblivých spermií, ostatní hodnoty v normě. Chci se zeptat, jestli se vám některé podařilo s tímto otěhotnět přirozeně.
Za 3 měsíce bude nové spermio, tak jsem nakoupila selzink plus, snad to trochu pomůže :nevim:
Doktor se zmínil, že vzorek mohl být podchlazený(nesli jsme ho z domu). Nevíte náhodou při jaké teplotě a za jak dlouhou dobu se spermijky přestávají pohybovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klementýnka
9.3.12 08:06

Dokonce jen 4 procenta zdravých a jednou 6, většina měla morfologické chyby na hlavičce. A otěhotněla jsem přirozeně, ačkoliv nás posílali na umělko. Ale trvalo to douho …

• Citovat
  • Upravit
2746
9.3.12 08:12

My měli 0% pohyblivých, nedali nám žádnou šanci na přirozené otěhotnění a za pár měsíců jsem byla v tom :-) :pankac: . Takže já bych na ty výsledky moc nedala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
9.3.12 08:13

Klementýnka: ako dlho vam to trvalo??? :nevim:

Sarink: nam na spg nepomohlo nic… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
9.3.12 08:16

No, právě že říkal, že pokud se to potvrdí, tak malá pohyblivost je většinou způsobena varikokélou a to nejde vitamínami léčit. Takže manža by pak musel na urologii a doporučuje nám iui, protože největší ztráta spermií je prý v děložním krčku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
9.3.12 08:20

Nás posílali rovnou na ICSI (snad to píšu správně), nám řekli, že my přirozeně dítě mít s takovým spermio nebudeme. No, byl to pro nás šok, ale můj Dr. chtěl ještě počkat, nasadil mi Clostylbegyt. Přítel začal požírat veškeré vitamínové doplňky (já s ním), nasadili jsme Macu, no a myslím, že za půl roku se to povedlo :potlesk:. Tak uvidíte, budu držet pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.3.12 08:45

My jsme měli myslim ještě horší výsledek (teď ten papír s výsledkama nemůžu najít) s tím, že ještě bylo malý množství spermií a tak… Diagnoza asthenoteratozoospermie…

A obě děti máme přirozeně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.3.12 08:48

Jinak ještě doplním, manžel měl varikokélu, proto jsme nechali spg dělat (děti jsme neplánovali, ale prostě pro jistotu, rozhodoval se podle toho jestli na operaci jít nebo ne), po tom prvním spg šel na operaci té varikokély, po třech měsících od operace šel na kontrolní spermiogram a výsledky byly ještě o něco horší než ty první… (ale to už jsem byla těhotná :-D ) První prcek se nám povedl cca 5 měsíců po tom, co jsme přestali řešit ochranu (po těch výsledkách jsme si říkali, že tomu necháme volnej průběh a nebudeme čekat :-) ), druhej mrňous se zadařil po první ms po porodu prvního :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.12 08:49

20% pohyblivých, 3% morfologicky zdravých, malé množství.
Přirozeně jsem neotěhotněla ani za 3 roky, šla jsem rovnou na ICSI a máme dvojčata.
Vitamíny nikdy nepomohly, jen se to zhoršovalo.
Manželovi přišli na varikokélu středního stupně, operaci nedoporučili, navíc je to běh na dlouhou trať - spermie se nezlepší bezprostředně po operaci ale trvá to - a my už čekat další roky nechtěli.

• Citovat
  • Upravit
12651
9.3.12 08:51
sarink píše:
Ahoj holky,
vyšel nám špatný spermio - jen 10% pohyblivých spermií, ostatní hodnoty v normě. Chci se zeptat, jestli se vám některé podařilo s tímto otěhotnět přirozeně.
Za 3 měsíce bude nové spermio, tak jsem nakoupila selzink plus, snad to trochu pomůže :nevim:
Doktor se zmínil, že vzorek mohl být podchlazený(nesli jsme ho z domu). Nevíte náhodou při jaké teplotě a za jak dlouhou dobu se spermijky přestávají pohybovat?

Nám bohužel ano, ale manžel životosprávou a vitamínama za 5 měsíců spermio hodně zlepšil. Z nějakých 6% na 45%. Takže to jde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68898
9.3.12 09:05

Taky záleží, jaká byla celková koncentrace - 10 % ze 100 miliónů je mnohem lepší než 10 % z 20 miliónů. Jinak většinou vyžadují, aby spermie byly k vyšetření dopraveny do hodiny od odběru, někde tolerují i dvě, ale měly by být přepravovány při tělesné teplotě. Kontrolní vyšetření je správný přístup, možná bych ho i vzhledem k okolnostem doporučila provést přímo na místě místo převozu spermií z domova, sice to nebude pro chlapa asi nijak příjemné, ale zas bude mít vyšetření prokazatelnou výpovědní hodnotu.

Jinak my tedy měli spermio vždy OK, ale výkyvy a rozdíly mezi jednotlivýma odběrama byly až pětinásobné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
9.3.12 09:10

manžel bral Energyman od Swissu a zlepšilo se to ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
9.3.12 09:58
Anavi píše:
Klementýnka: ako dlho vam to trvalo??? :nevim:Sarink: nam na spg nepomohlo nic… :(

Nám to trvalo 2 roky, ale ten první rok jsme nepodnikali žádné kroky, teprve pak jsem začala brát kapky Gynex a manžel vitamíny Fertimax. A sledovala jsem ovulaci. Otěhotněla jsem 2×, nejprve to skončilo zamklým těhotenstvím a teď jsem v pátém měsíci, v červenci zamklé těhu, v listopadu nové těhu.

Fertimax zlepšil výsledky spermatogramu ze 4 procent na 6, pokud si to dobře pamatuju, tak se zlepšila hlavně pohyblivost, zatímco morfologie, která je u nás hlavním problémem, nijak výrazně, jen o ty dvě procenta.

Připadá mi dost nerozumné nosit sperma z domova, výkyvy teploty mají velký vliv na kvalitu a mohou výsledky výrazně zhoršit.

• Citovat
  • Upravit
4396
9.3.12 11:43

Množství bylo v normě, ale na spodní hranici, takže předpokládám těch 20mil. Stejně nezbývá než čekat na kontrolní odběr.Snažíme se rok a teď jsme to začali řešit. Protože dr. říkal, že se z jednoho vzorku závěry nedělají, tak chce udělat můj i manžův horm. profil, folikulometrii a partnerskou snášenlivost. Je to všechno v začátku, takže uvidíme.
Všem vám moc děkuji za příspěvky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
13.3.12 08:20

Ahoj,vůbec nevěš hlavu.Před 2 měsíci manželovi zjistili že nemá žádné pohyblivé spermie.objednali si ho za měsíc na další odběr s tím že stejně asi budem muset jít na ivf. Koupila jsem mu vitamin E,selen a zinek a rvala do nej mrkev, celer a ja nevim co ještě. Sama jsem začala jíst B a vápník. Po měsíci a půl má spermiogram za který by se nemusel stydět žádný chlap, najednou měl přes 300 mil spermii a pohyblivost 80% a včera jsem našla //. Takže nevzdávat to a doplnit vitamíny a zdravě jíst a moc nepít a jestli kouří tak omezit. Držím Vám palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí