Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj jsem tady uplně nová a potřebovala bych znát vaš nazor nebo radu , vím že tema ktere začnu už tu možna bylo probírano ale musim se přiznat nechce se mi brouzdat po internetu a z důvodu malích děti nemám ani tolik času potřebovala bych tedy poradit , jedna se o těhotenství mam 2 dětí jedno přirozenou cestou druhe mam po inseminaci manžel mam malo a pomale spermie z toho inseminace jsem rok a půl po porodu a sedm měsicu po kyretaži s nepravidelnim menstruačnim cyklem i když po ten kyretaži se to spravilo a měla jsem to 2měsice po sobě v pravidelnem cyklu , cyklus mam 21 dni posledni menstruaci jsem měla v prosinci s manželem mam pohlavni styk bez ohrany řekli jsem si že když je mam malo a pomale tak nic použivat nebudeme a tu začina muj problem 9 ledna jsem si myslela že jsem to dostala jako normalně jenom že to jsem měla jen jeden den a slabe a pak to začlo asi tak za tyden hrozne průjmý 3 dny pak ukrutne bolestí hlavy s nechuti k jidlu se natahovani na zvraceni bledost 4 dny potom se dostavila pocit ohromne žižně časte čurani cestou do obchodu tak 2 x bolestiva a natekla prsa bolesti v podbřišku ms nikde a vytok malatnost zavratě točeni hlavy nechut k jidlu tak to trvalo do dneška včera jsem si koupila v lekarně těhu test za 33kč dneska rano jsem si ho udělala byl negativni a ja bych se chtěla zeptat mužu přes to byt těhotna i když test byl negativny zitra mam jit na gyndu ale před tím jsem to chtěla vědět mužu byt těhotna i s negativnim testem musim ještě řict že u prvniho syna jsem byla v 3 měsici a test se mi ukazoval jako negativni no čarka tam byla ale velice slaba skoro žadna moc děkuji za odpověd budu rada za každy přispěvek děkuji kiklopka
Ahoj,tak si zkus koupit jiný test a vyzkoušej.Nebo můžeš jít do laboratoře a nechat si vzít krev na HCG stojí kolem 200 ,– Kč.Těhotná být klidně můžeš,někdy tu holky píšou stejné problémy
.Mě test nic neukazoval až do 10 týdne těhotenství a to už jsem to měla potvrzené od doktorky i v krvi. ![]()
Přesně tak, možný by to asi bylo…
ale gynda a krev ti prozradí víc a stoprocentně! ![]()
děkuji za odpovědí vite i přesto že test víše negativně pocit slabosti zavratě atd vě mě přetrvava někdo řika že to muže dělat psychika že si to jako namlouva ale ja si to nenamlouva a nechci už další ditě i kdybych chtěla nemužu druhy porod byl těžky a komplikovani měla jsem velke potíže a doktor mi durazně 3 těhu zakazal atak že to u mě psychika není to ne
Máš zakázané 3 těhu a nijak jste se nechránili? to nějak nechápu ![]()
kiklopka píše:
děkuji za odpovědí vite i přesto že test víše negativně pocit slabosti zavratě atd vě mě přetrvava někdo řika že to muže dělat psychika že si to jako namlouva ale ja si to nenamlouva a nechci už další ditě i kdybych chtěla nemužu druhy porod byl těžky a komplikovani měla jsem velke potíže a doktor mi durazně 3 těhu zakazal atak že to u mě psychika není to ne
těhotná být můžeš i přes negativní test, zvlášť jestli to tak bylo i u prvního těhotenství. Otěhotněla jsi po inseminaci, to znamená, že má manžel dostatek spermií na oplodnění, takže ikdyž jsou ty jeho spermie pomalé a je jich třeba málo, přirozené otěhotnění je složitější, nikoliv nemožné. Další těhotenství mít nemůžeš, ale rozhodli jste se, že nebudete používat ochranu a jako ochranu zvolili termín špatný spermiogram, někdy mi zůstává rozum stát, nad nezoodpovědností a smýšlením ostatních lidí
Pokud je pro mě těhotenství rizikové a nesmím být těhotná, důsledně se chráním antikoncepcí, ach jo, žijeme ve 21.století ![]()
těhotná být můžeš a to že se nijak nechráníš když nechceš dítě je fakt blbost. nedokážu takovouhle lidskou hloupost vůbec pochopit!!! ![]()
Musím se přiklonit k holkám - proč jste se nechránili??? Vždyť není nic jednoduššího… ![]()
Ale třeba to těhu nebude!
Tak snad jsi se poučila a příště jedině s ochranou! ![]()
Nehranily jsem se jelikož než jsem podstoupily inseminaci tak jsem se o mimi 2 roky snažily a ja jsem přesto neotěhotněla a pak po marnem snažení jsem šli do caru a tam řekly že manžel ma malo spermii a že jsou pomale a navrhly nam inseminaci ta 2 po sobě neklapla z duvodu toho že mi špatně dorustali folikuli měla jsem je male tak nam doporučliy ivf ktere po všech těch peripetii injekci prašku hormonu a ja nevím čeho všeho stejnak nevíšlo a ještě jsem dostal ohss byla jsem tak zavodněna že jsem musela do nemocnice na kapačky ja mě pustily tak jsem slibovala že už nechci nic podstoupit ale doktor mě přemluvil a ja podstoupila jěště jednu inseminaci nato se manželovi malinkatě zlepšil spermoš ja jsem tomu nevěřila že to vyjde když ivf nevíšlo ale víšlo a ja byla těhotna a proč jsem se nechranily ja jsem si řekla že když nam to před inseminaci nešlo a když jich ma manžel malo a pomale tak že se hranit nebudeme doktor mi daval antikoncepci ale ja jsem řekla je to zbytečne s manželem neotěhotnim no ated nevím jestlý jsem nebo ne ¨test ukazal že ne tak uvidime
Moje kamarádka měla už jedno dítě z předešlého manželství, pak si s novým partnerem přála další miminko. Po několika měsících snažení jim lékař řekl, že miminko přirozenou cestou nepočne, že prodělala nějaké srůsty atd…a že ani partner na tom není kdovíjak dobře. Než se schýlilo k nějakému lékařskému zákroku, šup byla malá holčička! Lékaři konstatovali, že to byl menší zázrak a antikoncepci jí dál ani už nenabízeli, že je nemožné další otěhotnění - šup a další rok měla druhou holčičku! Teď už se pro jistotu chrání! ![]()
no tak nějak to bylo i u nas ale ted bych se chtěla zeptat na něco jineho jak už jsem řikala rano jsem si dělala ten test negativni taky jsem si rano měřila teplotu byla 36.8.odpoledne už byla 37.2. a ted večer byla stejna zase 37.2 o čem to muže svědčit ???? ŽE JSEM TĚHOTNA , NEBO TO BYVA PŘED MENSTRUACI NEBO KDY PŘED OVU NEVÍM JA SI NIKDY TEPLOTU NEMĚŘILA ANI SE V TOM MOC NEVÍZNAM DĚKUJI ZA RADU
měření teploty přes den nesvědčí vůbec o ničem, podle toho se nedá poznat vůbec nic, aby se dalo něco poznat z teploty, musí být měřena bazální teplota, to znamená po spánku, ráno ve stejnou dobu a od začátku cyklu, potom může mít nějakou vypovídající hodnotu, teplota měřená v průběhu dne neznačí nic k těhotenství či netěhotenství ani blížící se menstruaci.
Ahoj chtěla bych se zeptat s přítelem se snažíme o miminko více jak půl roku..Poprvé jsem otěhotněla, ale po měsíci samovolně jsem potratila a za 4 měsíce se to opakovalo znovu..,Moc bychom si přáli miminko.
Máte stímto nějaké zkušenoti?
Ahojky,
máte někdo potvrzené falešné těhotenství, jak se to projevovalo?
Já vím na 99,9%, že těhotná být nemůžu. Ale delší dobu mám touhu miminko mít. Není ale s kým
. Ms normálně v termínu, do toho mám zánět močových cest, tak jestli to není i tím? Ale mám strašně nafouklé břicho. I kamarádky mi to některé nevěří, že fakt těhotná nejsem… Test pro sychr, byl negativní.