Je mi 20 a nemohu otěhotnět

3
27.2.12 03:56

Je mi 20 a nemohu otěhotnět

Ahojda holky, už 4 měsíce se pokoušíme o mimčo a nejde nám to :( jak na to?? přece jednom mi je 20 let a mělo by to jít snáže, nebo se mílím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
27.2.12 05:09

Ahoj, mě bude letos 23. Nyní jsem ve 35.tt. S přítelem jsme se snažili o miminko přes rok. Už jsem z toho docela šílela, kde je chyba. Pořád jsem si hlídala plodné dny, ovulaci, kontrolovala teplotu…nic nepomáhalo :nevim: . Doktor mi řekl, ať na to tolik nemyslíme. S přítelem jsme to tak nějak „hodili“ za hlavu. Odjeli na dovolenou do Egypta a vrátili se tři :palec: . Myslím, že ta psychika dělá strašně moc.
Držím palečky, určitě to výjde !! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
27.2.12 06:31

4 měsíce nejsou tak moc, vůbec kvůli tomu nevyšiluj. Nejlepší je na to nemyslet a nechat to přírodě. - Jde to špatně nemyslet na to, ale jde to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
27.2.12 06:45

Ahoj no opravdu jak píšou holky 4 měsíce nejsou žádná extra dlouhá doba, lékaři to začínají řešit až po roce snažení…a na to jak otěhotnět asi žádná rada neni ale určitě je dobré na to tolik nemyslet :hug: ikdyž vím, že z vlastní zkušenosti se to lehko říká a těžko dělá…já jsem sice problém s otěhu neměla, ale za to jsem několikrát potratila :,( jediné co můžeš vyzkoušet aby ses orientovala ve svém cyklu, začít měřit BT nebo dělat ovu testy aspoň bys věděla když máš ovulaci a podle toho byste přizpůsobili snažení…nakonec mooooc přeji at se brzy zadaří :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
27.2.12 07:00

Ahoj, mě je 24 a otěhotněla jsem kolem 22. narozenin. Taky jsem měla strach, první 3 měsíce jsem úplně šílela, proč to furt nejde, pak jsem se na to vykašlala, že to nechám být a budu se zabývat něčím jiným. A co myslíš - po asi 5 měsících od začátku snažení jsem zjistila, že jsem už 6 týdnů těhotná. Jinak je to individuální. Kamarádka se musela snažit přes rok, jiná zapadla hned v prvním cyklu po vysazení antikoncepce. Říká se, že do roka je to úplně normální, takže bych to nehrotila, jistě se to brzy povede. Přeju hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
13536
27.2.12 07:42

Tohle opravdu nesouvisí s věkem a 4 měsíce jsou vážně krátká doba, tak buď v klidu. Já jsem taky měla obavy, když nám to po nějakých 3 měsících snažení pořád něslo a zrovna jsem byla na gyndě, tak jsem se ptala doktora a ten mi řekl, že zdravý pár, který se snaží přesně v plodné dny normálně otěhotní za 5-6 měsíců. Že to prostě tak je. Během cyklu je pravděpodobnost na otěhotnění kolem 20%, i když se trefíte do doby ovu. Je tam prostě tolik věcí, které se musí „správně“ podařit, aby to klaplo. Tak neboj, ono to určitě vyjde, nám se zadařilo 5. měsíc.
Jinak tomu můžeš i trošku pomoct - hlídat ovu (doporučuji stránky http://merenibt.xf.cz/), užívat nějaké vitamíny nebo bylinky (kontryhelový čaj na úpravu cyklu, Gynex na podporu otěhotnění, zinek, selen a vitemín E pro partnera na spermijky), je dobré po aktu nevstávat, nechodit na záchod a nesprchovat se (já otěhotněla, když jsem si jen dala kapesník do kalhotek a usnula)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
27.2.12 07:59

mně říkal gyndař, že nejlepší antikoncepce je „chtít otěhotnět“. pro to tělo je to stres a může dojít až ke stopnutí ovulace.
mně se to jako dvojmatce mluví já vím, ale rozumím ti moc dobře!! užívejte si života, bavte se, pařte, pak se povede a dlouho se pak pořádně nikam nepodíváte :-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.2.12 08:08

4měsíce jsou podle všeho celkem standardní doba, většinou se říká, že po roce samosnažení je dobré to začít řešit.
Mám pocit, že pojišťovny stejně některé úkony neproplácí (inseminaci, ivf) do 21let, tak bych to zatím zkoušela dál a ono se určitě brzo zadaří ;)
Asi bych řešila, zda máš pravidelný cyklus a zda ovuluješ, což můžeš zjistit sama pomocí bazální teploty. Pokud probíhá ovulace a máte v těch dnech pokryto, tak nezbývá než čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.2.12 08:09
alvapinka píše:
mně říkal gyndař, že nejlepší antikoncepce je „chtít otěhotnět“. pro to tělo je to stres a může dojít až ke stopnutí ovulace.

Hmm, hele, nějak to nefunguje :mrgreen: Stres šílenej, ochrana bariérová a mrkni na metry, třetí dítko teď rozhodně plánované nebylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
27.2.12 08:11

Ahojky,já otěhotněla v 19-ti sice hned na první pokus ,ale zato teď už se snažíme 3 měsíce a nic a je mi 23 :( .Taky vím,že je nejlepší na to nemyslet,ale je to dost těžký.. Tenhle měsíc jsem se dokonce vykašlala na ovu testy,čípek ,hlen,kontryhel a nic,ale zase bylo dost stresu v době ovu… :nevim: Taky začínám být nervózní,že něco není v pořádku,kvůli nálezu na čípku(objeveno v létě) nebo ,že za to může moje váha.Od porodu jsem přibrala 21kg :zed: :oops: .A mám nového přítele,tak se bojím,jestli není problém u něj,jezdil BMX,takže nic dobrýho na „koule“ :D . Nechám to asi být.. Mám teď cíl-cvičím a hlídám jídelníček,tak alespoň zaměstnám mysl.. To doporučuji i tobě,užívejte si sami sebe,volnosti a ono to přijde. Nebo zajdi jen tak preventivně na gyndu,ať na tebe jukne,jestli je vše o.k. pro snažení.. Držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
27.2.12 08:15

My se taky začali snažit když mi bylo 20 nakonec to trvalo něco přes 2 roky, ale povedlo se :-) a opravdu až po tom, co jsme nato přestali myslet ;)

• Citovat
  • Upravit
10683
27.2.12 08:25

z mé zkušenosti 4 měsíce nejsou nic, jinak moje sestra otěhotněla v jednadvaceti po necelém roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
27.2.12 08:31

mě bylo 19 a snažili jsme 8 měsíců,a pak se nám zadařilo,ale mimoděložní. A pak jsem otěhotněla cca za 6 měsíců.Držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
48576
27.2.12 08:47

Má tam být opravdu pouze 4 měsíce nebo 14?
Pokud 4 tak by spíš bylo štěstí aby se povedlo a s věkem to nemá co dělat.Pokud budeš ale takle vyšilovat muže se stát že za rok zde budeš zakládat stejnou dikuzi ačkoliv jinak budeš zdravá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.2.12 08:49

Příspěvek upraven 22.09.15 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie