Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky, můžete mi některá říct, co je to za strašnou látku?? Koupila jsem čtyři trička ze 100% viskózy, to je na mě skoro zázrak, běžně nové oblečení moc nekupuju, moc se mi nelíbí.
Dala jsem hned prát, naštěstí jiné barvy, takže půl v pračce na ruční praní na 20 stupňů a zbylé jsem prala v ruce skoro ve studené vodě, jen se změkčovačem.
VŠECHNA jakoby úplně změnila látku. Před vypráním byla heboučká, jemná, taková splývavá a létavá látka, skoro nemačkavá, prostě úžasná. Po vyprání je látka tvrdá, mačkavá, trička už nesplývají, jen visí. Jsem neskutečně naštvaná!! Ani ne tak že jsem vyhodila peníze (ač to štve taky dost), ale hlavně jsem měla strašnou radost, že jsem objevila něco, co se mi na sobě líbí, co mi sedne..
Holky, co to je? Prala jsem špatně nebo je to pitomá látka nebo je snad normální, že koupím lehoučké splývavé tenké tričko a pak mám doma tlustý nevzhledný hadr??
![]()
@rejžička to mě mrzí, ale já viskózu mám hodně ráda a zatím je heboučká a splývá
co píšou na etiketě trik? já obyčejně peru na 30,40 určo nepoužívám změkčovač ![]()
@rejžička Stalo se mi něco podobného, navíc se látka srazila. Částečně to spravilo vyžehlení.
@21.6.2014 Na etiketě je prát na třicet, ručně, žehlit se může. Zkoušela jsem vyfotit, ale jak se ta cedulka leskne, nejde mi to bez rozmazání. Dneska se mi rpostě nedaří.
![]()
@rejžička Neboj, až uschnou, změknou. Podobně mě vyděsilo dětské tričko z biobavlny, za dvě stovky od Farmers. Když jsem ho poprvé vytáhla z pračky, vůbec jsem ho nepoznala, bylo jako prkno.
Ahoj,
myslím že není viskóza jako viskóza - snad se tu najde někdo kdo to vysvětlí, může být přírodní ale i umělina jestli se nepletu
@Klarindas Viskóza je teoreticky přírodní materiál, vyrábí se z celulózy, stačí zagooglit, ale obvykle se mezi přírodní materiály nepočítá, asi vlivem technologie výroby. Navíc nemá vůbec vlastnosti ostatních přírodních materiálů, je sice lehká, ale moc nesaje. Momentálně je to hit, na výrobu levná, ale s bavlnou se srovnávat nedá, co se užitných vlastností týče.
@Bersaba Sice si to neumím představit, ale kéž by, já jsem z toho totálně nešťastná.
Ty to máš ještě mokré? Tak to můžeš být v klidu, mokrá viskóza je jak prkno, to je naprosto normální. Po uschnutí vyžehlit a mělo by to být OK.
@jankee píše:
Ty to máš ještě mokré? Tak to můžeš být v klidu, mokrá viskóza je jak prkno, to je naprosto normální. Po uschnutí vyžehlit a mělo by to být OK.
Už to skoro uschnulo, proto panikařím. Chodím to osahávat, co jsem to vytáhla z pračky/z vody. Ale děkuju, dodaly jste mi naději.. ![]()
Holky, já se stydím.. Přežily to!
![]()
Akorát to jedno je takové jinačí, má přetočené švy či co, ale to mi vůbec neva, hlavní je, že jsou zase tenoučká a lítavá.. Jako tuhle látku nechápu, vidím to poprvé v životě. ![]()
@rejžička Tak vidíš
Nic si z toho nedělej, napoprvý mi taky zatrnulo…