11m nechce mléko, co s tím?

1445
19.2.26 15:33

11m nechte mléko

Měl jste někdo podobného jedlíka?

Dcera už mi pár týdnů odmítá prso. Kojit musím jen v noci nebo občas přes den vezme za vděk před spánkem v ložnici.

Jinak moc nechce. :nevim: nejraději by jedla jen normální jídlo. Ale vody tolik nevypije, takže bych do ní to mléko nějak narvat potřebovala. Odsát a dát v láhvi taky nechce.

S první tohle vůbec neznám, ta byla prsomil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11960
19.2.26 16:28

Jo, znám, tohle syn dělal od 4m, ale vzal na chvíli na milost aspoň um..tu měl teda v kombinaci s normálním jídlem do 6m, pak už mléko vůbec…pití taky moc nedal…dávala jsem jogurty abych do něj dostala tu mléčnou porci, přesnídávky které jsem ještě naredila vodou a krémové zeleninové polévky jako doplnění tekutin…jakmile jsem mu přestala strkat mléko tak začal více pít…dělala jsem různé cajiky, nebo domácí limonády s ovocem (bylo zrovna léto tak to bylo fajn)..no a nebo trochu stavy…protože jen abych vodu mi nechtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
19.2.26 16:45

@Vladusxx ona mi obyč vodu pije bez problémů. Ale nedá tomu tolik no. Nejraději by pořád něco žvýkala v puse.

Ty polévky zkusím, hold prostě budu hodně řešit a to prso pravidelně nabízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7697
19.2.26 17:43
@tevl píše: Více

a kolik té vody vypije za ten den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
19.2.26 18:34

@KKK85 tak 100ml asi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.26 22:40

Syn chvíli částečně kojen a pak na UM. Od asi 7 měsíců začal odmítat mléko přes den a neměl ho ani před spánkem. V 11 měsících měl UM jednou v noci a ráno. Od roku už většinou jednou denně k ránu. Oproti staršímu sourozenci je mnohem větší jedlík.

• Citovat
  • Upravit
79908
19.2.26 22:52

a kde je problém? prostě normální vývoj, dítě vyspívá, vždyť je to dobře, že by chtěla jen normální jídlo,
problém bývá naopak a je tu spousta diskusí, že dítě v roce nechce nic než prso nebo Um a vůbec nechtějí jíst normální jídlo, to je horší a dost těžko řešitelný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15069
20.2.26 02:52

Za mě v pohodě.

Druhá dcera se mi odstavila ze dne na den (nebo spíš z hodiny na hodinu) v 9 měsících. Do té doby se kojila mockrát za den. První den jsem ji oblbla aspoň v noci, pak už ani to. UM také nechtěla, tak jsem jí dávala jogurty. Od roka pak kravské mléko. Jinak pila dost čaje, ten jí chutnal.

Ostatní 3 jsem odstavovala “násilně” ve 20 měsících, 2,5 letech a opět 2,5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
20.2.26 09:05

@stinga no ale co s tím pitím? Ona fakt skoro nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15069
20.2.26 09:56

A kromě vody jsi tedy zkoušela nějaké ty ovocné šťávy nebo čaje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.26 10:38

Syn má 13m a vypije kolem 150 - 200ml za den. V 7 měsících, když vypil 100, tak to byl výjimečný den. Podle mě syn má dost tekutin i z vývaru, jogurtu, ovoce,…
Hydratovaná je? Počůrané pleny, světle žlutá moč?

• Citovat
  • Upravit
1445
20.2.26 15:56

@Janča6 jo, je to stejné, jako s vodou. Ocumlavá, ale moc toho nevypije.

Plen právě až tolik nemá, tak 4 za den, takové trochu slabší žlutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79908
20.2.26 16:02

však v noci kojíš, a nevím, jaké dáváš jídla, ale v příkrmech je voda, v polévce je voda, v ovoci a zelenině také, já myslím, že hledáš problém tam, kde opravdu žádný není a tvé dítě je naprosto v pohodě a spokojené a zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.26 18:04

@tevl A jsou ty pleny nacucané, přebaluješ v noci? Další možností je pediatr. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová