13letý puberťák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
7.12.19 22:17

@arinecka takže si myslíš že ho nechat klidně do sedmi venku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35300
7.12.19 22:20
@Neštasna píše:
@arinecka dnešní doba mi přijde zlá unaseji se daří mlátí se předávají se bojím se o neho

Sice tomu moc nerozumim, ale hod se do klidu. To ti pomuze nejvic. Kolik ti je? Nepamatujes si asi dobu, kdy se dalo 6ti letym detem na krk klic a nazdar? Nedelej z nej mimino, to uz davno neni. Domluv pravidla, mobil urcite ma
Taky, tak zatni zuby a nech ho venku o trochu dele, porad lepsi, nez kdyby sedel jen u pocitace nemyslis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35300
7.12.19 22:22
@Neštasna píše:
@arinecka takže si myslíš že ho nechat klidně do sedmi venku?

Domluv s nim pravidla, a uplne v klidu. Pokud je porusi, tak jeho blbost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
7.12.19 22:38

Ve třinácti jsem měla vycházky do 20:00,ale musely být hotové úkoly a domácí povinnosti. A to jsem dospívala v,, téhle době ". Není o nic horší, než byla, byli úchylové, děti se unášely. Ale tolik se o tom nemluvilo, no. Vždyť máš možnost kdykoliv ho kontrolovat :roll: nech ho trochu žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
7.12.19 22:39
@Neštasna píše:
@arinecka dnešní doba mi přijde zlá unaseji se daří mlátí se předávají se bojím se o neho

Pred dvaceti lety, kdyz vetsina z nas tady byla v detskem veku, tak bylo na ulici vic nebezpecneji nez je ted, co se tyce nejakych unosu deti. To jenom dneska komercni televize ze vseho delaji drama na pokracovani a rodice jsou z toho akorat vyblbly :roll: Ani jsme nemeli zadny mobily. Ty ho znas nejlip, a jestli umi dodrzovat dohody, tak bych ho poustela na dyl. Taky zalezi, kde bydlite..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.12.19 22:56

Dvanáctiletá dcera chodí na pátou na kroužek, dvakrát týdně, přes půl města. To by mě musel trefit šlak, řešit jestli ji někdo někde neublíží. K tomu může dvakrát týdně být venku nebo u kamarádek do šesti (kolikrát ani nevyužije). Vyzvedáváme jak z kroužků tak z „vycházek“ autem, ale jen proto, že to má domů z města čtyři kilometry. Máme pravidla, dodržuje je, protože ví, že když poruší, tak bude zavřená doma až zčerná. V dnešní době mobilů není problém kdykoliv zkontrolovat. Už se s náma domlouvala, že by chtěla v létě o prázdninách jezdit do města za kámoškama na kole a nebýt závislá na našem odvozu. Opět nastavíme pravidla, vyzkoušíme jak to bude fungovat a jsem připravená ji to dovolit.

Když jsem byla malá, tak jsme dostali na krk klíč a nazdar, a to jsme byli mnohem mladší. Nikdo nás nehlídal, nesledoval kde jsme a co děláme, jediné co bylo, být doma včas na večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
7.12.19 23:01

Chudák kluk

• Citovat
  • Upravit
9880
7.12.19 23:11

13 letého kluka bych nechala aspoň do 7… Jako asi záleží kde bydlíš, nebo tak. protože mám tři známé v Praze a všechny to mají stejěn, že tam nepouští vůbec děti samotné nikde ani starší. Všude je vozí, dováží..Takže vlastně si sami nezvyknou na samostatnost..
U nsá v menším městě třeba ted už děti v 6 třídě- 12 let běhali za čerty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
7.12.19 23:21

Mám sice 14 letého puberťáka, ale nenapadlo by mě ho takhle omezovat. Jezdí i v zimě na kole do vedlejší vesnice, vrací se po sedmé sám z kroužků. Poučili jsme ho, co je bezpečné, jak má být potmě osvětlený, dali jsme ho před pár lety na sebeobrany jiu jitsu a v tomto věku si zvykám spoléhat se na jeho zodpovědnost. Za pár let bude hůř, prijdou diskotéky, možná internát a pak už vůbec nebudu mít třeba týden přehled co dělá a jak žije. Budu se muset stejně jako teď spolehnout jen na něj a na výchovu, kterou od nás dostal, a přestože se o něj bojím a budu bát, chci, aby z něho vyrostl schopný dospělý, takže ho tak musím průběžně vést k tomu, aby se jím jednou stal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
8.12.19 09:27
@arinecka píše:
@Jessica4 V čem je dnešní doba horší, než dřív? :think:

Třeba v celkové bezpečnosti? Já když vidím jak se chovají prvňáci, druháci venku k cítím dospělým lidem..
Asi taky záleží kde kdo bydlí. U nás ve městě nechodím ani já potmě sama, natož abych pouštěla ven dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9182
8.12.19 11:40
@Neštasna píše:
Mám 13leteho syna ven ho pouštím jen do stmivani so 16.30hodin musí být doma dělám chybu nebo ho mám pouštět déle? připadám si jak špatná matka :cert: :nevim: :roll:

Nech mu do sedmi, a později to můžete prodloužit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
8.12.19 11:48

Také bych nechala minimálně do sedmi, pokud by na něj byl spoleh, vracel se domů včas a bez průšvihů, klidně bych to ještě prodloužila. Náš 11letý může být venku do 20 hodin. V létě i déle. Je pravda, že v zimě je většinou doma dříve sám od sebe, ale když chce a je s kým, může být venku do těch 20 hodin. Bydlíme sice na vesnici, tak je to trošku jiné, ale do půl páté, to mi teda přijde fakt přehnané. To i kroužky jsou déle. A nemyslím, že je horší doba než za nás, naopak.

• Citovat
  • Upravit
8.12.19 12:13

Záleží, kde bydlíte, vesnice - město, pohybuje se kolem paneláku či rodinnych domu…?
Nás sedmiletý šel včera v 8 doprovodit 10-ti letou kamarádku, aby se nebála. Ale jsme malé město a šlo o část kde jsou rodinné domy, ne velké sídliště.
Ve 13 mi přijde 16.30 asi drsný čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
11.12.19 15:47

Některý rodič to snáší hůř, některý lépe. Strach o dítě je zcela přirozený a pochopitelný. A v žádném případě to neznamená, že byste byla špatná matka. Jste dobrá matka, prortože nad tím přemýšlíte a přišla jste si pro radu. :)
Jak dlouho můžebýt venku v létě? Je ta situace jiná ještě něčím jiným než tím, že je venku tma? Pohyboval by se teď někde jinde než v létě? Byl by venku sám nebo se stejnými kamarády jako v létě? A teď ta nejdůležitější otázka: Kdyby venku nebyla tma, měla byste taky strach, že je venku třeba do sedmi? :)
Pokud se rozhodnete ten strach překonat, domluvte se se synem, že chcete aspoň rámcově vědět, kde se bude nacházet a s kým tam bude. A ne proto, že byste ho chtěla jít kontrolovat. Klidě mu řekněte, že o něj máte strach a tyhle informace Vás aspoň trochu uklidní. A požádejte ho, ať dodržuje domluvenou dobu návratu domů, abyste se strachem neběžela každý večer ven ho hledat. Není ostuda dát svému dítěti najevo emoce. Naopak. Je to projev lásky. A když to nepoužijete k vyčítání nebo vydírání, určitě to syn přijme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
11.12.19 16:05

Mám stejně starou dceru - dvakrát v týdnu jí končí trénink ve 20:00, jednou v 19:00. Tam i zpět jezdí sama, maximálně jí chodíme naproti na zastávku autobusu. Kdyby měla být do tmy doma, tak nemůže teď v zimě málem ani na odpoledku do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí