Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 13leteho syna ven ho pouštím jen do stmivani so 16.30hodin musí být doma dělám chybu nebo ho mám pouštět déle? připadám si jak špatná matka
![]()
Spíš mi to připadá jako špatnej troll. Opravdu se někdo na tohle vážně tady zeptá?
@Neštasna za mě je to v pohodě. Já bych tedy nenechala 13 letého kluka během potmě venku. V dnešní době… jestli vzdoruje tak nějakou chvilku to lepší nebude. ![]()
@Neštasna Tak ty ho znáš nejlíp
Když mu řekneš, že bude doma třeba ve 20 hod, tak to dodrží? Tohle jsem měla já, když se setmí, tak domů, vždycky jsem záviděla ostatním ![]()
Pokud se pohybuje někde v osvětlené obytné zóně tak bych ho nechala do 7 mi. Ale je to hlavně na tobě, proč nechceš, aby se potuloval po tmě? Chápu, že o něj máš strach, to je jasný. Na druhou stranu je rozumný, vrací se ve stanoveny čas, věříš mu, ví jak se chovat a zachovat v případě cizích lidí? Pokud ano nechala bych ho aspoň do 6ti venku, třeba že začátku s podmínkou, že se bude pohybovat kolem domu a později mu rozšiřovat perimetr…
Právě proto taky mi říká že ostatní můžou být i do osmi a já jak se dětmi už musí být doma tak nevím někdy mi ho.je líto ale prostě se o něho bojim
@Neštasna To chápu, zkus to ale brát tak, že mu je 13, ne 6, a nebude venku sám, ale s kamarády ![]()
@hanka.br. Proč by se tu na to jako nemohla ptát?!? Asi chce poradit ne?!?
@arinecka právě vím že je to hodný a zodpovědný kluk jen mám prostě o něho strach v dnešní době
@VVVZ ani mám 5 děti a nejstarší mu je 13 je to hodný kluk jen nevím hodně děti v jeho věku lítá i do devíti a ho to pak mrzí že musí za světa domů tak nevím ci povolit dík nebo ne
@Neštasna píše:
@arinecka právě vím že je to hodný a zodpovědný kluk jen mám prostě o něho strach v dnešní době
Naopak v dnešní době máš možnost mu zavolat na mobil, dřív maximálně z okna… Uchylove byli dřív taky u nás řádil s modrou 105tkou, mobily nebyly a taky jsme přežili…
@Neštasna píše:
V dnesni dobe mobilu atd? Nebo jakou dnesni dobu myslis?
@arinecka dnešní doba mi přijde zlá unaseji se daří mlátí se předávají se bojím se o neho
To by u nas neslo. V 16 hod nas kluk kolikrat teprve odchazi na krouzek nebo trenink, domu se vraci pred sedmou a kdyz jde na hokej tak jeste pozdeji. Nebo jde k nekomu na navstevu.