Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Zuzko, jsem na tom uplne stejne jako ty! Dneska koncim 13tt a tehotenske brisko zatim zadne… Taky se porad pozoruju a prohmatavam, jestli uz nekde neco nezacina vykukovat, ale zatim nic. Tak snad se v blizkych dnech/tydnech taky dockame. Mam kamaradku, ktera ma ted mesic do porodu a ta mi rikala, ze jeste v 5.mesici nosila svoje normalni kalhoty a jakej ma ted pupik!! Nesmime byt netrpelive, vsak se taky dockame.
Mej se a pupikum zdar!
Gabi
Ahoj,
jestli Tě to uklidní, tak já jsem na kontrole před přijetím do porodnice (v 40tt) vypadala jak v 4 měsíci. Doktor na mě nevěřícně koukal a jeho slova „nemáte nějaký malý břicho?“ mě teda rozesmála. Měla jsem jen decentní bříško a „vykouklo“ asi až v 30tt. Takže určitě je mimi v pořádku, jen se tam zatím vejde „našířku“ tak si nemusí budovat bejváček „na délku“
)).
Mě se ukázalo bříško asi ve 21. týdnu - takže se neplaš (a buď ráda, dokud jsi štíhlounká. Až z tebe bude brontosaurus, nezavážeš si tkaničky u bot a do všeho budeš tím břichem narážet, tak budeš na 13. týden ještě ráda vzpomínat:o))
Měj se, Baghira (31. t.t.)
Klídeček, jako ostatní zde přítomné, do konce pátýho měsíce jsem mohla úspěšně tajit, že jsem těhulka, moje ségra, který je taky těhotná,´je v půlce pátýho měsíce a kde nic, tu nic. Ale po Vánocích mně najednou začal růst pupík. Ony ty dětičky to mají asi na etapy:-)
papa a ať jsi v pořádku!
Gabi
Ahojky,
tak já taky přidám svou trošku do mlýna. Ve 13 tt jsem břicho dokázala zatáhnout lépe než před těhodenstvím, protože mi do té doby bylo tak špatně, že jsem skoro nejedla. V 5. měsíci jsem stále nosila normální kalhoty, akorát s rozepatým knoflíkem. Teď jsem v 25tt a břicho už teda mám, ale když se hodně snažím, pořád bych to ještě dokázala „utajit“. Takže fakt si myslím, že je to dost individuální a každé mamině nakonec naroste pupík, dříve, či trošku později.
Čauky Makýš
Čauky, mně se se začalo rýsovat bříško až kolem 20.týdne, pak dlouho nic , pořádně mi narostlo až v devátém měsíci. Vůbec mi to nevadilo, byla jsem pohyblivá, sama jsem si zavázala tkaničky a bříško mi vůbec nepřekáželo. Takže se neboj, bříško se do porodu určitě objeví. :-Y
Ahojky
nic si z toho nedelej,brisko Ti urcite co nevidet naroste..
me ten muj pupik vyrostl az v 36tydnu,jinak do te doby to na me nepoznali ani moji rodice,a to jsem s nima bydlela:)a ted uz mam toho svyho pupika na svete(uz11tydnu) a rikam si jakej hroznej pupek jsem na konci mela:)))
zdravi Trinitron + Honzik
Moje kamarádka v pátém měsíci, taky neměla nic a pak si to ale vynahradila. Když ležela na porodním sále tak doktro tvrdil, že tak veliké bříško už dlouho neviděl! - Neboj dočkáš se. ![]()
Zato druhá kámoška šla na příjem na vyvolání porodu v 42 tt. (hodně přenášela) a doktro se jí ptal co tu dělá, ona řekla já jdu rodit, a on na to vždyť vypadáte na pátý měsíc.
Každé těhotenství je jiné.
Čauky, taky něco přidám. Bříško se mi ukázalo až po 22.týdnu a když jsem byla ve 20.týdnu těhotenství a operaci, ptali se mě dokonce v nemocnici před narkózou, zda beru antikoncepci.Ve 22.t. jsem se vdávala a nebylo nic poznat. Je to individuální a je pravda, že mě občas bylo líto, že se nemůžu chlubit bříškem ukrývajícím ten malinkatý uzlíček, ale teď když bříško začalo najednou růst, vnímám, jak je najednou obtížné se ohnout, otočit se v posteli, postavit se ze sedu na gauči. Ani si nedovedu představit, jak nemotorná asi budu s přibývajícími týdny ba i dny.
Lisa/24tt/
Ahojky, já jsem nyní v 17 týdnu, je čtvrtek…v neděli jsem ještě normálně zapla své běžné kalhoty a jujky za 3 dny ve čtvrtek už jsem nezapla zip ani do půlky, a to jsou elastické.Až tento týden se to rozběhlo,tak jsem naklusala ke švadleně, že potřebuju něco na sebe. Jen mezi námi…móda pro těhotné nic moc a když můžu mít od švadleny kalhoty i s látkou za 700,– a šaty za 800,– proč bych to neobětovala. Důležité je cítit se fain.
Ahojky jsem 13 TT a brisko mi neroste jen si nenahmatam stydkou kost a nejvice me znervoznuje to ze me nijak nebolijou prsa bojim se aby bylo vsechno v poradku na kotrole jsem byla minuli tyden a vsechno bylo v poradku prcek mala peken hybal nozkama a ruckama srdicko busilo krasne ale ten strach tam je pros
im poradte.Ivet
Ahoj holky, jsem v 13 tt (12 + 3) a pořád nemám žádné bříško. Ve všech knihách se píše, že od 12 tt je cítit vybouleninka nad stydkou koustí a u mě nic. Jak to je nebo bylo u Vás ve 13. týdnu? Díky za odpovědi, Zuzka