Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, byla jsme na 1. screeningu a jsem 13+6 a velikost plodu mám 7,9 cm zdálo se mi to málo. Měl jste to někdo obdobné? Moc děkuji za informace.
@Tereza0807 Když jsem byla s první dcerkou na screeningu, tak mi naměřili něco okolo 7 cm a já se hned lekla, že je malinaktá. A dr. mi říkala, že kdyby natáhla nohy, tak je okolo 10 cm. Takže je to v pohodě. Neboj. Narodila se a měla 50 cm ![]()
@Kikkinka @fiona313 moc děkuji holky, já když se podívám kolik by v tomhle týdnu mrně mělo mít, tak se trošku zděsím, jestli není moc malé. Moc děkuju ![]()
Ve 14 tydnu ma mit plod kolem 8cm tak to je uplne v pohode ne?
Kazdy to meri jinak, nekdo s nohama a nekdo bez, urcite je to ok. ja u prvniho mela 7cm a ted u druhyho 10cm, coz je blbost, ale asi je to s nohama. dr byla protivna, tak jsem se neptala. Ale rikala, ze je plod normalni, takze asi tak ![]()
@marketak5 tak to já právě vím, že je to měřené bez nohou… tak mě zajímali zkušenosti ostatních miminek a zda nám roste jak má
protože někdy se ptát těch doktorek je ![]()
@Tereza0807 Vůbec neřeš, já jsem celé těhotenství poslouchala, že je malá o 2 týdny menší. A narodila se týden před termínem, měla 3kg a 47 cm.
@prcekniky píše:
@Tereza0807 Vůbec neřeš, já jsem celé těhotenství poslouchala, že je malá o 2 týdny menší. A narodila se týden před termínem, měla 3kg a 47 cm.
Moc děkuju za uklidnění ![]()
@Tereza0807 Není za co. Dr. mě strašila, že je malá a že se může přestat vyvíjet. Kolem 16tt to vzdala a říkala, že prostě bude drobnější, že bude mít v termínu max 2800g. Den před vyvoláním porodu byl váhový odhad těch 2800g a měla 3040g. Na první porod ideální miminko ![]()
@prcekniky píše:
@Tereza0807 Není za co. Dr. mě strašila, že je malá a že se může přestat vyvíjet. Kolem 16tt to vzdala a říkala, že prostě bude drobnější, že bude mít v termínu max 2800g. Den před vyvoláním porodu byl váhový odhad těch 2800g a měla 3040g. Na první porod ideální miminko
Proč ti vyvolavaliporod?
My byli pořád menší než bychom měli být a před měsícem na druhem screeningu naopak výškou a váhou lehký nadprůměr…takže žádný stres a vyprdni se na pomerovani s ostatními ![]()
Já taky měla na prvním screeningu 10 cm ale ono záleží na DR jak to měří…Kdyby bylo něco v nepořádku tak doktor by určitě něco řekl…
@Tereza0807 Protože moje holky jsou divoké
Když jsem pak chodila do porodnice na CTG, tak tam sebou straaašně mlela, že jí vylítla tepová frekvence na hodně vysoké hodnoty. Ale řádila tak jen na CTG a sonu, nějak se jí to nelíbilo. Ale dr. nechtěli nic podcenit, ačkoliv, až na trochu menší množství plodové vody, vypadalo jinak vše v pořádku, trvali na tom, že se jí tam něco nelíbí a radši vyvolají porod. Narodila se ve 38+6. A druhá dcerka se na monitorech chovala dost podobně, takže jsem chodila minimálně 2×-3× týdně na monitory s tím, že když se jim to nebude líbit, taky budou vyvolávat. Ale naštěstí se podařilo nechat ji, až chtěla ven sama ![]()