13měsíční a nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.1.21 01:58

13mesicni a nocnik

Ahoj. Co by melo zvladnout rocni dite?
Syn 13m uz hezky chodi a rozumí. Napr. kdyz chci podat nebo najit predmet, ktery zna.
Umi si hrát, zkouset strkat tvary kam patri, s pomoci slozit detske puzzle, postavit maly komín z kostek, pomaha mi uklizet, míchat jídlo, zametá, utira nabytek, opakuje co delam já a frazim co ma udelat rozumi. Taky chápe slovo ne a poslechne, vetsinou. Umi paci, papa a takova ta klasika kde ma nohy, uši, nos atd.. Na zadost ukaze nebo pri oblekani poda ruce, zveda ruce atd… Uz zacina byt skodolibej a tlemit se, kdyz s rukou ucukne nebo zdrhne :mrgreen: Dobre se s nim uz domluvim, ale proc mi nejde naucit ho na nocnik nebo rikat „máma a táta“ kdyz dokaze rict cileně ee, fuj, bac, ahoj, auto, haf, pití au a ňami.
Nespecham a respektuji ho, ale prijde mi to skoda. Hlavne ten nočník. 2× se mi vykadil, ale spojení porad nejspis nechape. To samé „mami“ umí 100× za sebou, kdyz chce na ruku, ale cilene to nepoví.
Tim nechci rict, ze ho nijak zatezuji, naopak je to vse tak nejak ze situace, mluvim s nim a vysvetluji vsechno jakoby kdyby tomu mel rozumet, ale ten nocnik nam nijak nejde. Vim, ze muzu pockat, ale on je docela vnimavý a já m fůru casu :lol:
tak jestli mate nejake rady? Rada bych ho do 2 let naucila chodit na nocnik.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
17.1.21 05:58

Je to brzy, vetsina deti to zvladne az po druhem roce. Musi k tomu dozrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8657
17.1.21 07:32

Prosimte nech to dítě žít.. na nočník má klidně i rok času. Já bych teda až ve dvou letech nezačínala, ale c roce taky ne
I když je šikovnej, tak zrovna nočník se nadřít nedá, jako to ostatní, co s ním cvicis. Mám o čtvrt roku starší dítě a umí tak nějak to, co tvoje, a přijde mi, že je šikovna, ne že by měla umět ještě něco navíc. Možná mluvení by mohlo být lepší, ale to je taky věc, kterou se dítě naučí až tehdy, když k tomu dozraje. Stejně tak nočník. Můžeš teď rok dělat spí kusy nebo prostě počkat. Tak jako tak to.bude umět cca za ten rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
17.1.21 07:38

Deti zacnou umet ovladat sverac az po druhem roce, drive je to vetsonou jen dril a to, ze vychytas spravnou dobu a ppsadis na nocnik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
17.1.21 07:40

Mas na nej zbytecne naroky, nocnik mam jeste schovany. U dcery jsem ho vytahla taky pozdeji a ve 2 letech byla bez pliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
17.1.21 07:54

Nespechej na něj..jestli máš fůru času, porid si ještě jedno :palec:

• Citovat
  • Upravit
776
17.1.21 07:55

Všechny naše děti chodili na nočník cca 18 měsíců. Cca v tom roce jsme vytáhli nočník a občas zkoušeli, aby si na něj sedli atd. Já je třeba nechávala hodně běhat bez kalhot a plenky (používali jsme látkové), což milovali a pak jsem pár měsíců utírala loužičky a vysvětlovala… ale opravdu nečekej, že ho dáš v roce na nočník a on hned pochopí, takhle to může být u dítěte po druhém roce, kdy je mozek a svěrače daleko vyvynutější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
17.1.21 07:58

Taky jsem měla představu, že na roce s nocnikem začneme. Pak jsem si o tom něco přečetla a nápad jsem odložila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
17.1.21 08:00

Nutis ho do neceho, na co je jeste maly. Ja dceru zacala posazovat az ve 2 letech a pochopila to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.1.21 08:12

Proč na něj tak spěcháš? Má moře času

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
17.1.21 08:15

Nech ho žít :lol: Fakt máš zbytečné nároky… k mluvení i nočníku musí sám dozrát. U nás je máma tak, jen když už jó něco fakt šzve nebo jí není dobře. A nočník jí vúbec nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
17.1.21 08:44

Proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
17.1.21 08:54
@JOHNDENVER píše:
S někým soutěžíš?

Jasne, je potreba se mit cim chlubit. Toto jsem nikdy u ostatnich matek nechapala, to neustaly srovnavani :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
17.1.21 09:55

Píšeš to ale špatně s tím mluvením. On naopak to mami používá cíleně - když tím chce něčeho dosáhnout. To, že to po tobě neopakuje, když mu rekneš ‚řekni máma‘, je naopak možná právě o tom, že v tom nevidí smysl :lol: proč by jako měl? Důležité přece je, že slova umí použít tak, jak se používat mají - umí si v hlavě spojit záměr a slovo, věc a slovo. S nočníkem máš hromadu času, posazovat asi můžeš, když mu to nevadí. Ale dej mu čas a nehledej zázračné metody a tipy, přijde na to - znáš snad dospělého, který si na záchod dojít neumí? Do 2 let máte tedy ještě víc jak 10 měsíců, to může být fakt všechno jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
17.1.21 13:45

Dceru jsem zkoušela na nočník někdy po roce, taky se vyčurala, ale pak najednou nic, ani na něm už nechtěla sedět. Tak jsem to odložila. Chtěla jsem trénovat v létě a tím že je lednová, bylo jí už 2,5 roku. Za to se to naučila během pár dní ;) S druhým to taky nebudu hrotit ubytečně brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze