14 měsíců - kouše, co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
176
12.7.07 18:51

14 měsíců - kouše, co s tím?

Ahojky.
Poraďte mi prosím maminky co s mým 14ti měsíčním synem. Hrozně kouše, dospělé, děti, je mu to jedno. Když na něj houknu, nebo ho drobátko plesknu po papuli, tak se směje a kouše ještě víc :( Jsem z toho docela nešťastná. Přejde ho to nebo bych to měla začít nějak řešit? Děkuji za vaše rady.
Radka a hryzající Tomík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jaa
1150
12.7.07 20:04

Ahojky:O)
Sára v tomhle věku taky kousala jak pes :lol: Dokonce jednou málem kousla jednu paní v metru do nosu, když se k ní nakláněla :roll: Naštěstí stačila ucuknout…
Holky to řeší různě, někdo na oplátku taky dítko kousne, ale to asi musí být tak, aby to dítko opravdu cítilo. Je fakt, že co jsem slyšela, tak to zabírá. Já jsem to nejdřív zkoušela ignorovat a když to nemělo efekt, tak jsem Sáře vždycky důrazně řekla nesmíš a plácla přes zadek. Docela to začalo pomáhat, později už stačilo říct nesmíš, ale ještě nějakou chvíli to zkoušela… Potom to odeznělo úplně.
Držím palečky, ať se Ti toho vašeho kousálka podaří zkrotit :lol:
Papa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
12.7.07 21:06

Ahoj :D soucítím s tebou!!!naše malá,jen co jí narostly spodní 2 zuby,hryzala až hrůza.A bohužel,hryže pořád :( A docela fest.Zkoušeli jsme skoro všechno,plácnutí,křik(to opakované kousnutí se mi zdá malinko drsný¨-nebudu si přeci okusovat dítě)plácnutí přes papulu,nezabírá nic.Vím,že na tohle jsi se neptala,ale i na tohle bys měla být připravená.Naší hryzalce budou 2..snad to brzo přejde.Hodně zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
12.7.07 21:45

Ahoj,

náš Pavlík kousal cca od 9měs snad do 15měs 8O 8O 8O

Bylo to fakt strašné, měla jsem úplně fialové ruce… Ovšem kousal jen mne a tátu… (tátu jen občas, mne pořád!).

Hodně jsem o tom tenkrát přečetla, všechny rady o pleskání a kousání na oplátku… Nakonec jsem dala za pravdu odborníkům, kteří tvrdili, že v tomto věku bývá kousání projevem lásky :twisted: :twisted: :twisted:

Neplácali jsme, nekousali, jen jsme vždy důrazně říkali, že se to nedělá a že to mámu a tátu bolí… Ono to malému stejně bylo úplně jedno.

Jak to přišlo, tak to odešlo… :wink:

Teď s odstupem času si říkám, jestli nebyla lepší fialová ruka, než 2× denně oboustranný otřes mozku, jak se malý přiřítí, aby mne objal a neubrzdí hlavičku :lol: :lol: :lol:

Opravdu si myslím, že se jedná o nějaký prvotní primitivní projev náklonnosti…

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
12.7.07 21:57

Tak to jsem aspoň ráda, že nás má rád:-) Tak já to vydržim, alespoň že to není nějakej problém. A ještě ke všemu tchýně pořád prudí, že mi ho nevezmou do školky :D :D :D Teď ve 14 měsících, když do školky půjde nejdřív za 2 roky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
13.7.07 10:55

Ahojky,
jak to přišlo, tak to odešlo. Vždy, když to udělal, vysvětlila jsem mu, že se to nedělá. Nejhorší to bylo v herničce, kde kousal ostatní děti, takže jsem hned po příchodu (tak aby to malý neslyšel) upozornila maminky, že to dělá.
Bohužel teď se k tomu vrací - byli jsme „na prázdninách“ u dědy, který má štěně a to bohužel hryzalo. Hany teď kousne a řekne že je štěňátko, které si hraje :? Tak zas vysvětluju a snad jej to přejde. Uf.
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect