15 let a jeho práva?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4000
30.6.14 20:36
@MarkétkaBeruška píše: .. to se stalo zrovna mě, že mě nenechali podepsta smlouvu, nevím zda jsem na to měla právo, ale vím že v jiných věcech to tak jde, zkusím to nějak zítra sepsat - co vím

jedno slovo - nesvéprávnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.6.14 20:38
@MarkétkaBeruška píše:
ono jde o to že něco je právo a něco jiného chtějí třeba právě ti mobilní operátoři, to se stalo zrovna mě, že mě nenechali podepsta smlouvu, nevím zda jsem na to měla právo, ale vím že v jiných věcech to tak jde, zkusím to nějak zítra sepsat - co vím

Já zase slyšela, že to právě nezletilého podepsat nechali a dostal tím rodinu do dluhů. :?

• Citovat
  • Upravit
6842
30.6.14 20:39

Má občanku, takže za něco je částečně zodpovědný sám, za něco ne
Nemůže si sám vzít úvěrovou smlouvu, ani paušál na mobil, ale už si může sám podepsat souhlas s použitím osobních údajů, pro některé účely. Může souložit (s osobou starší 15 let), může na filmy od 15 let, pustí ho na některé diskotéky, stále nesmí alkohol ani cigarety (ani jiné drogy).
Je toho spousta, asi by chtělo říct přesně v jaké oblasti bude syn nejvíce bojovat o svoje práva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
30.6.14 20:40

@rokris Do 18 nemůže podepsat žádnou smlouvu ani tedy paušál, vím to sepisovala jsem smlouvy pro jednoho operátora komu nebylo 18 systém nepustil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
30.6.14 20:42
@Pipet píše:
Trestní odpovědnost…
Podle mě tam bude nějaká omezená způsobilost k právním úkonům :think: třeba na nějakou dohodu? může pracovat, ale nesmí si třeba sám podepsat smlouvu na paušál (telefon), pojistku a tak… :think:

a policajti tě nemají povinnost informovat o jeho přestupcích, to má známá se synem. Pak jim chodí pokuty, a vyhrožování exekutorama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.6.14 20:44
@Zástavanda píše:
@rokris Do 18 nemůže podepsat žádnou smlouvu ani tedy paušál, vím to sepisovala jsem smlouvy pro jednoho operátora komu nebylo 18 systém nepustil

To vím, že nesmí. Podepsal prý něco odchycený na ulici. 8o

• Citovat
  • Upravit
rokris
30.6.14 20:46
@Lenka 5dětí píše:
a policajti tě nemají povinnost informovat o jeho přestupcích, to má známá se synem. Pak jim chodí pokuty, a vyhrožování exekutorama

8o 8o 8o Tohle vůbec nevím a nechce se mi tomu věřit.

• Citovat
  • Upravit
2715
30.6.14 20:49
@rokris píše:
8o 8o 8o Tohle vůbec nevím a nechce se mi tomu věřit.

Ano je, klukovi ukradli ve škole mobila a mě překvapilo, že matka nemusela být přítomna výslechu. To mě hrozně překvapilo. člověk má za ně zodpovšdnost a podle mě dokud mu není 18 tak by mělli být informovaní rodiče o všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
30.6.14 20:51

@rokris Dělala jsem na ulici :D (to zní blbě) a i tam jsme vždy museli nahlásit číslo OP na centrálu aby to zkontrolovali bez toho nám smlouva byla k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.6.14 20:52
@Lenka 5dětí píše:
Ano je, klukovi ukradli ve škole mobila a mě překvapilo, že matka nemusela být přítomna výslechu. To mě hrozně překvapilo. člověk má za ně zodpovšdnost a podle mě dokud mu není 18 tak by mělli být informovaní rodiče o všem

Taky si to myslím.

• Citovat
  • Upravit
2715
30.6.14 20:53
@Lenka 5dětí píše:

teda můj kluk to nebyl, my problémy se zákonem díky bohu nemáme, já mám doma dva peciválové počítačový :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20179
30.6.14 20:55
@Nina Filipi píše:
Povinnost mít vystaven a nosit u sebe občanský průkaz § 2 zákona č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech

Nosit u sebe občanský průkaz? Taková povinnost existuje? O tom nevím! Kterým paragrafem a odstavcem toho zákona je stanovena? Já jsem ji tam nenašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
30.6.14 20:56
@Zástavanda píše:
@rokris Dělala jsem na ulici :D (to zní blbě) a i tam jsme vždy museli nahlásit číslo OP na centrálu aby to zkontrolovali bez toho nám smlouva byla k ničemu

Prý chtěli po něm jen občanku a stačilo, že už ji má.

• Citovat
  • Upravit
12921
30.6.14 20:57

@subsomi Občanku má i muj dvouletý syn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
30.6.14 20:57
@eumedon píše:
Nosit u sebe občanský průkaz? Taková povinnost existuje? O tom nevím! Kterým paragrafem a odstavcem toho zákona je stanovena? Já jsem ji tam nenašel.

já mám taky pocit, že když tě budou legitimovat, tak musíš předložit. Vím že jednu dobu toho policajti využívali i u pejskařů. Jednu dobu jsem pořád vytahovala z peněženky op a nosila po kapsách, když jsem venčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí