Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrou. Je to pravda, pláčou min a min. Spánek nakonec bez přerušení, ale jen do prvni nudle/zubů atd, prostě důvodu, proč se budit :/ naštěstí z toho pak dítě vyrostlo časem/věkem, podruhý jsme do toho nesli, Ali byli jsme tvrdší, co se tyce mlíka/nic.
My jsme museli nejdřív úplně přestat kojit a pak mu to trvalo tři dny než si na tuto metodu zvykl… 1,5 hodiny hrozného pláče než usnul, takže jsem ráda, že se to naučil tak rychle
teď usíná sám v postýlce s úsměvem a spinká celou noc, předtím byl schopný se co hodinu budit. Začínali jsme s touto metodou před dvěma měsíci kdy mu bylo 19 měsíců, také se nám do toho nechtělo, ale byli jsme už hrozně vyřízení ![]()
A uspavani na prsu/ flaška nefunguje? Vím ze to není ideál, ale nám to tak vyhovuje. Malá usne na prsu za par minut, pak přesuneme do postýlky a spi do rána. Vyplakavaci metodu jsme zkoušeli jednou na začátku, nemáme na to. Takže já bych se asi několik let nevyspala, neboť bych ji vyrvat nechat nemohla.
Ty jsi ta samá anonymní,co chce odjet od 16m kojeneho chlapecka na celý den do Německa?
S zadnou takovou metodou nesouhlasim,v žádném věku.
Tady si můžeš přečíst rozhovory s maminkama, které to podstoupily a jak se na to dívají s odstupem třeba několik let.
http://lenkadaniel.blogspot.com/?m=1
Pardon, fotka 2×
Je spoustu odpůrců vyplakávací metody, já ji u první provedla v 15-ti měsících. Ano, 3 noci byli horší, ale byla jsem na to připravená a čekala jsem to mnohem horší. Po 3 nocích jsme měli vyhráno, odpočatá já a pohodová malá spící celou noc. U druhé jsem to zkusila v 10-ti měsících, opět s úspěchem. U obou to nebylo kvůli usínání, to uměly samy, ale kvůli opakovanému častému nočnímu buzení. První chtěla vždy vodu, druhá mléko. Nevrátilo se to, akorát kolem 2. roku začala starší cestovat v noci k nám. Opět jsem jí pokaždé vracela zpět a vyplácí se.
No, pokud už tu „vyplakavaci“ metodu chceš tak s tím dítětem buď v jednom pokoji, nikam neodcházej… Zpívej mu, hlad, vysvětluj. Za mě je to ještě malé dítě aby si dokázalo poradit samo se sebou a s tím, že máma odejde když ji vola. Samozřejmě, je spousta příznivců ale já se vždy než něco aplikují na své dítě snažím pochopit co v tu dobu může cítit a jak bych se asi cítila já… A já bych se cítila pekelně zlé kdybych volala a plakala a nejmilovanější osoba stejně odešla s příslibem, že teda jako někdy přijde…
Zkusili jsme to u dcery, první noc brečela pár vteřin, pak už nikdy.
@Alušáček inspirovala jsem se Osala poradkyni, zkousela v noci odstavit, koupila bachovy kapky, precetla knizky, radila se na internetu, vstaval k nemu manzel, spali sme s nim.. ja, spolu, manzel, v manzelske posteli, zpivala, hladila..
Nechat vybrečet 16m dítě? Nikdy. Nikdy. NIKDY!!! Představ si, že něco potřebuješ, voláš o pomoc a nikdo, nepřijde. Super, co?!?
Bavila jsem se o vyplakávacích metodách s primářem z dětského a ten mi řekl, že ani jako doktor ani jako dědeček by nikdy záměrně nenechal dítě plakat. Prostě musíte vzít rozum do hrsti a zmobilizovat všechny síly a vyřešit to jinak. Jo a nejsem teoretik, přes pět let jsem nespala, už jsme měli druhé a já stále vstávala 2× - 3× za noc i ke starší. Teď se malá učí na nočník, takže musíme i v noci.
Nesmyslna „metoda“. Pokud se dítě vzbudí dej napít trochu vody, nerozsvecej, pokud potřeba přebal, pokud dudlik dej dudlik,nehraj si s ditetem, nezpivej, nečti atd, dite pohlaď. Noc musí být nudna, dítě usne. Pár noci to možná potrvá, ale dítě si zvykne spát v noci.
Ja to zkousela u prvni dcery, zazitek hroznej, dite vydrzelo vic nez ja
.Takze neuspech. A akorat jsem z toho byla spatna. Ale ona byla fakt extrem, neuspatelna. Nakonec mam tri deti a vsem jsem umoznila, at si usinaji, jak dlouho chteji, vetsinou okolo 2. roku se to obratilo k dobremu.
Proste to zkousime. posledni moznost nam zustala tato metoda… uspacame v noci syna hodinu a pul, neustale se budi, opravdu to bylo k nevydrzeni.
nezabralo NIC. Homeopatika, essence, knizky, spousta clanku. jak to udelat bez place…
jake mate zkusenosti s touto mwtodou?
je mi to strasne lito ze tohle musim udelat svemu synovi, ktereho miluji
ted stichnul a ja mam chut vzit ho do naruce a kojit do rana. hrozne mne boli srdce