Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zkopírovala jsem z internetu:
Kdy čekat nejčastější „spurtovací“ období?
MUDr. Anna Mydlilová, vedoucí lékařka Národního centra kojení, v informačních materiálech na webových stránkách Laktační ligy uvádí: „Bývá to v období několika prvních dní doma, kolem 7–10 dne, 2–3 týdnů, 4–6 týdnů, ve 3. měsíci, 4. měsíci, 6. měsíci a 9. měsíci. Děti ale neznají kalendář, takže se každé dítě může chovat jinak. Růstový spurt nekončí po 1. roce života. Většina maminek pozoruje tyto změny každých pár měsíců i v batolecím období a dále pak v pravidelných intervalech během dospívání.“ Více na: https://www.maminka.cz/…a-nekolikrat
Poustis na spani bily sum? Jestli ne tak to zkus, tohle nam vzdycky zabralo na utiseni revu, ale muselo to byt pustene trochu vic nahlas. Plysak nam hral potichu tak sem si stahla do mobilu usinacka. Dat rezim letadlo at ti zrovna nikdo nevola a telefon nevysila zbytecne vlny. Kdyz se uklidnila tak sem to ztlumila a u toho mi v klidu usnula.
@Marioneta21 ja jsem sicenemela blinkaci deti,ale jinak tyhle neodlozitelne deti velmi dobre znam,mam takove dve ze tri. Jedine reseni,ktere u nas zabralo,byl satek,dudlik a nosit,nosit,nosit. Dceru to preslo po 3 mesicich,syna to drzelo skoro cely prvni rok. Jeste dneska je to velke tulidlo,ale uz v normalu. To noseni by ti i mohlo pomoct protahnout intervaly mezi kojenimi,aby ti mala tolik neblinkala. A i kdyz se dneska dela z dudliku naprosta katastrofa,tak pro me to byl v tomto ohledu velky pomocnik,deti byly hodne ududlane a vyzadovaly ho i do satku.
taky doporučuju šátek. Malej má navíc reflux, blinká opravdu dost a osvdčilo se i kojení v šátku- jak je ve vertikálu tak neblinká