Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Adelka951 Bily sum jsme zkousely a hojdavak jsme mely pujceny na mesic a bez vysledku. ![]()
Taky bych zkusila bílý šum, na youtube jsou toho mraky. Na našeho prcka třeba jeden čas zabrala Novosvětská od A. Dvořáka
To spaní přes den jsme měli podobně, náš malej si dával desetiminutovky spánku, jen v kočárku usnul na delší dobu, ale taky jsme nesměli zastavit.
Od narození přes den prostě skoro nespal.
V noci to bylo teda lepší. Dáváš na noc kaši? Měla by ho zasytit
Jinak dneska má 2 a 3/4 a budíček máme pravidelně v 5. Občas teda, když se vzbudí i v noci, tak pak spí dýl, třeba do šesti, někdy do půl 7..to se poštěstí tak jednou za měsíc
Tak přeju pevný nervy, musíš zkoušet, co na mimčo zabere, někdy je to alchymie ![]()
A nebudou problem zuby? Zkusit calgel nebo nurofen na jednu noc. Jinak nam funguje tento bily sum, prijde mi to jako zazrak. Vyzkousej, za to nic nedas.
https://youtu.be/nqVMXnjKPys
Jsem řešila to stejné nedávno. Malému bude za pár dní 8m.. V noci to byla katastrofa. Přes den mi taky nechtěl spát.. Kolem 4-5 m mu vylezly dvě jedničky naráz, ale spánek furt katastrofa.. V noci mě furt vyžadoval, vyžadoval si i překládáni ze strany na stranu, z břicha zpět na záda a pod, ikdyz to umí. No,přetočila jsem postýlku tak, aby v noci na mě neviděl.. V 7 jsem ho dala po koupačce do postýlky.. Trvalo mi sice první dva dny hodinu a půl než usnul, ale stala jsem jen u něj nebo držela za ručku. Já k tomu totiž ještě řešila a snažila odbourat gym balón, na kterém jsem ho uspávala. Světe div se a spí klidněji. Ty 2 týdny se tak nějak držíme, že se vzbudí fakt jen na mléko nebo čaj, už to není co půl hodina až hodina. Jo a přes den jsem ho začala dávat do jiné místnosti spát, kde mi dobře těsní žaluzie a je fakt tma, to mi přes den spí 2,5-3 hodiny v kuse od té doby. Nicméně na noc dávám teď i viburcol i skrz zuby, jsou to homeopatika na vše možné a právě i pomáhá na spinkání..
Mam doma to same, jeden den jsou to zuby, dalsi bricho, kdyz sni treba prave tu kasi, nebo ryma. Ted posledni tyden jsem zacala ignorovat kdyz zacne fnukat mezi kojenim a celkem to funguje, parkat zabreci a jak vidi, ze nic, tak spi dal. Bohuzel uz je to i zvyk, kojila se i casteji jak po 2 hodinach. Dneska vstavala o pulnoci a v 5 na kojeni a to je velky uspech. V 6 uz sedela v postylce, takze samozrejme ted uz zase spi, ale davam tomu pul hodky.
@oligenerallogin Prave, ze uz jsme snad zkusili vse, nurofen na noc, namazat dasnicky a vysledek uplne stejny, jako bez niceho
Tak nam nejspis nezbyde nic jineho nez vydrzet ![]()
V sedmi měsících jsme byli venku celý den. Muzu to jen doporučit. Po snídani na dopolední procházku, návrat domů na oběd a po obědě hned zase ven. Návrat domů na večeři, pak koupání a dobrou.
@Andulinkaa1 Viburcol jsem zkusila dat tyden a vysledek bohuzel zadny. A muzu se zeptat v kolik nejpozdeji mimisek vstava odpoledne a kolikrat ho davas spinka priblizne? ![]()
@lucinka84v večer spinkal bez problémů. Za tu jízdu kočárem viděl hodně věcí, byl na čerstvém vzduchu a to všechno unavuje.
Nam i mym znamym z okoli pomohlo take odstehovat maleho do sveho pokoje. Ono je totiz budi i kazde nase pretoceni v posteli.
@lucinka84v Ráno mi vstává cca kolem 7 hodiny.. spát chodí pak zase kolem 10h a to spí cca do 12:30. Pak jde ještě kolem 3-4h a to spí necelou hodinku. Ale už si to začíná posouvat. Včera šel spát v 11 dopolko a spal až do 14:00, tím pádem jsem ho už odpo spát nedala a až po koupání v 7 hodin. Takže ten odpolední asi už nebudu hrotit a pomalu najedu jen na jeden spánek. Tim, že jde totiž spát ještě odpolko tak si posouval i večerní spánek, občas se to táhlo na 8h.
Co jsem i pročítala, tak vážně pomůže dát dítě do vlastního pokoje. Taky někomu pomohlo změnit zónu. Dát postýlku na jiné místo. Mně tohle noční šílenství právě ustalo tímhle. Odbourala jsem balón a uspávání na rukou, změnila jsem zónu a zároveň dala postýlku tak, aby na mě malej neviděl. A vážně od té doby se vzbudí max 2 za noc.. Jinak viburcol nám také nezabíral.. Pořídila jsem ho teď znovu, že mu dám ještě šanci a zabral. Jinak co vigantol, dáváš? Některé děti to špatně snáší, můžou po něm právě špatně spát, být neklidný a bolí je po něm bříško.
@Andulinkaa1 tak, ze bych dala viburcolu jeste sanci?
Ano vigantol davam, vzdy kapku k veceru. Myslis, ze by to mohlo byt i tim? Postylku jsem zkousela menit a nic
, a v druhem pokoji spi starsi syn
![]()
A ten viburcol davas tesne pred spanim ted?