18měsícu a nejí, co s tím?

Anonymní
20.3.19 11:57

18měsícu a nejí, co s tím ?

Prosím o zachování anonym, je to pro mne citlivé, děkuji.
Ahoj, mám dítě kterému je 18 měsícu a jí jen ze lžičky, skleničkové obědy, jogurt, puding, kašičku, přesnídávku - vše co se dá nabrat na lžičku nevadí ani trošku větší kousky jen o tom nesmí vědět.. ALE třeba kousky chlebu, křupku, sušenku nějaké ovoce zeleninu - vše co se musí vzít do ruky nebo do toho kousnout prostě nechce.. mužu to do něj rvát klidně i násilím ale prostě nesní mi to.. když mu to dám do ruky max si s tím hraje ale vědčinou to hned zahodí.. je mi už smutno že děti kterým je 10 měsíců na videích nebo na fotkách chroupaj samy sušenky nebo křupky nebo chleba a ten náš prostě ne.. prosím jak naučit dítě aby si samo vzalo do ruky nějaké jídlo a samo si to vložilo do pusy a snědlo to?? díky :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2550
20.3.19 12:09

Každé dítě je jiné, on k tomu dospěje. Nabízej mu to. Já mu už dávám nakrájené ovoce do misky (jablíčko, hroznové víno… ) a dám jí tak, aby si to mohl brát sám. Je to taky něco jiného, můžeš to zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
20.3.19 13:01

A nezkusila jsi napichovat na vidličku třeba ?? A osahalo si to jídlo když bylo malé??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
20.3.19 13:02

Nutit nemá cenu, určitě k tomu dojde sám. Nakrájet do mističky a nechat v dosahu je dobrý tip, třeba ho něco zaujme a vezme si. Blíží se léto, bude chutnější ovoce, určitě ochutná ;) Mně zase, co má zuby, v podstatě odmítá kašovitou konzistenci - miluje třeba vařené brambory, ale bramborovou kaši do něj nedostanu, jí jen jeden druh jogurtu..ale věřím tomu, že z toho vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
20.3.19 13:14

A jak se jinak projevuje? Není třeba jen trošku líný? Co hračky, bere si sám aktivně do ručičky? Zkouší okusovat? A takovéty znovu plnící kapsičky jsi nezkoušela? Dát mu tam něco, co má rád a kapsičku do ruky? Kolik toho jinak sní a jak prospívá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.19 13:47

kapsičky taky nechce a pije jen z jedné lahvičky jiné odmítá, ale ted jsme zkoušeli po 100× zkoušení znovu piškot,chleba nebo tatranku .. a jsem štastná tatranka do pusinky s řvaním uspěla pak otevíral pusinku sám i na chleba ale ten nerozkousal .. a piškot nakonec jedl dokonce i sám že si to chytl ručičkou.. obrovský uspěch .. tak snad to bude čím dál lepší :)

• Citovat
  • Upravit
1299
20.3.19 14:58
@Anonymní píše:
kapsičky taky nechce a pije jen z jedné lahvičky jiné odmítá, ale ted jsme zkoušeli po 100× zkoušení znovu piškot,chleba nebo tatranku .. a jsem štastná tatranka do pusinky s řvaním uspěla pak otevíral pusinku sám i na chleba ale ten nerozkousal .. a piškot nakonec jedl dokonce i sám že si to chytl ručičkou.. obrovský uspěch .. tak snad to bude čím dál lepší :)

Tak v 18 mesicich ucit dite na tatranku :zed: to neji ani moje ctyrleta. Ja bych to rozhodne nezkousela nasilim jinak v nem vypestujes odpor. Jak uz holky rikaly, dej do misky, napichni na vidlicku, pockej az k tomu dojde sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí