18ti měs. dítě a hermelín?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3432
15.3.10 09:59

18ti měs. dítě a hermelín?

Holky, po víkendu máme nějakou „vyžranou“ ledničku, nic moc v ní není a do obchodu se mi ted nechce, tak uvažuju, co splácám na oběd. Napadly mě těstoviny se sýrovou omáčkou, ale mám tam jen 2 taveňáky a celý hermelín, myslíte, že ho už můj rok a půl starý syn může..? Nastrouhala bych ho do té smetanové omáčky jen kousek, pro zlepšení chuti. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33315
15.3.10 10:28

Já ti nevím, co takhle synovi odebrat, než tam ten hermelín dáš? Já plesnivé sýry malému nedávám dodnes. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
15.3.10 10:31

Ahoj,
já bych mu teda dala spíš ten hermelín, než taveňáky, ty mi přijdou složením daleko horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
15.3.10 10:38

Hm… no to asi jo, a co mu takhle smíchat ty těstoviny na sladko s trochou másla a marmelády? Jsem to jako dítě měla moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
15.3.10 11:00

Hermelín bych dala v pohodě i syrový, natož převařený.

Větší dilema bych měla s taveňáky - složením jsou mnohem horší sajrajt, ale pro rok a půl staré dítě zvlášť když je to občas, nevidím problém ani tam.

Záleží, čeho se bojíš víc - velmi nepravděpodobné listerie nebo přidaných chemických aditiv? Já spíš toho druhého (ale to bude profesionální deformace), ale média dmýchají hlavně to první - a pravda bude taková, že v rozumné míře neuškodí ani jedno.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
15.3.10 12:00

Noooo z hlediska alergie (jo už mi z té naší alergičky hrabeeeee). Je horší možnost ten hermoš.
Hlasuji za těstoviny na sladko a sobě si dej sýr v jakémkoliv množství.

Btw. Listerie stejně jako salmonela nepřežije teplotu nad 70stupňů néééé??? Tudíž převařené? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.3.10 12:04

klidně, jak píše Lesina, i syrový. co je na něm špatného? pravda, Vojta ho ještě neměl, ale to jen proto, že obecně sýry nejí, jen ty tvarohové.. kdyby ho chtěl dostane ho, i v 18m. v omáčce měl i nivu, která je daleko horší z hlediska pravděpodobnosti výskytu L.. v čr se zatím v hermelínu listeria nevyskytla! pokdu máš český klasický hermelín, ani nemá šanci!

listerie z hermelínu nehrozí, resp. hrozí jako z každého jiného sýru. daleko horší jsou pro listerii sýry zrající pod mazem - prostě sýry zrající, které se zralostí dostávají zvláštní chuť po proteolýze, který nastává - laicky řečeno smradláky. protože listeria monocytogenec způlsobuje vlastně to samé, člověk to pak nepozná…

navíc, i kdyby - ohřevem ji zabiješ, pokud necháš omáčku projít varem. listeria je termolabilní, zabíjí ji již „nízké“ teploty, stejěn jako samolnellu, obecně se udává 70 °C/10 min jako dostačující pro její zničení.

daleko horší i mně přijdou tavené sýry, kvůli obsahu tavicích solí. ale pro jednou se přece nic nestane! výrobky jsou to zdravotně nezávadné!

JÁ BYCH KLIDNĚ OMÁČKU UVAŘILA. a hlavu si z toho nedělala!
je hezké a správné, že o všem přemýšlíme a tak, ale z Listerie a listeriozy se udělal strašný strašák a bohužel, těhotné i maminky se pak bojí dát dítěti cokoliv k jídlu :( prosím, neberte to tak vážně, není to tak hrozné, jak se to v médiích prezentuje!

zajímavé ale je, že pak někteří s radostí kupují nepasterované mléko ze dvora.. uff. osobně bych se bála daleko víc a nedala si ho ani sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.3.10 12:10
IvaV píše:
Noooo z hlediska alergie (jo už mi z té naší alergičky hrabeeeee). Je horší možnost ten hermoš.
Hlasuji za těstoviny na sladko a sobě si dej sýr v jakémkoliv množství.

proč? z hlediska alergie na BKM je to stejné, jiná klasická tady nehraje roli. nebo je nějaká spešl? - na plíseň? ráda se poučím. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
15.3.10 12:23

jo jo dítko ti na tu plíseň může reagovat alergicky - ovšem netvrdím, že je to nějak rozšířená alergie.

No ono jak říká naše alregoložka alergii může mít i na vodu to musíte odpozorovat. :wink:

Soli v tavených sýrech - jistě, ale snad to nikdo nemaže dětem dvakrát denně nééé. :wink:

S tím přeháněním na jednu stranu máš pravdu na druhou - já Sofii (a ani Viki a sobě a manželovi) syrové kuřecí prostě nedám a nedám a nedám - a u sýru se taky budu dívat na výrobce a zda bylo mléko pasterizováno. :nevim:

ááááá Sofík si počurala panu - jdu zachraňovat.

Příspěvek upraven 15.03.10 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
15.3.10 12:30

Trošku dotaz mimo otázku......ale jak to děláte maminy když s dětmi cestujete ( např.hory,dovolené atd.) a máte hotel s jídlem? To se chodíte koukat do kuchyně co vám tam míchají do jídla? Mám to štěstí,že obě dvě děti nemají žádnou alergii,potom by to bylo asi jiné.....ale u rok a půl starého zdravého dítětě se v malé nebo občasné míře může dát sníst vše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
15.3.10 12:39

Pavlínka No mi děti v restauraci jí většinou jen polévku či z mého talíře - tudíž kontroluji CO jí. Pokud se mi jídlo nezdá ptám se číšnice - většinou nemají problém zeptat se v kuchyni a informace předat. :wink:

U nás alergie je a tak řeším. Ono zas zrovna na dovolené se mi Atop fakt nehodí(musím mazat, neměli by na sluníčko, přebaluju jako blázen protože se to S. dělalo povětšinou na dupce a to jako zkus si počurat rozedřené do krve, řeším že se nesmí vůbec zpotit). :-?

Dlouho jsme vozili ověřené vyzkoušené skleničky - naštěstí mi je S. jedla. Všechno jde.

Víš my jsme měli podezření na nesnášenlivost laktózy - a to pak neřešíš JEN jídlo, ale i léčiva. Né jen mléko, ale i třeba pečivo, šunku. Jsem ráda že S. z toho jakž takž vyrůstá a já si můžou dovolit jí toho teď už dát více.

(I když zrovna minulý týden se tak škaredě osypala po jablečném džusu - změnili složení a obal nechali stejný - nenapadlo mě znovu číst složení. A Sofík se chudám mohla čtyři dny (po požití asi čtyř deci)udrbat.) :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
15.3.10 12:49

Dík, holky, za rady. :wink: Dala jsem do té smetanové omáčky jen jeden ten tavený sýr a malinko nastrouhala toho hermelínu - prostředek, tu plíseň jsem okousala :lol: , provařila, tak to je v pohodě. Přesně, jak jste psaly, když je to jednou za čas, tak se mu snad nic nestane, jen mě zarazila ta plíseň, tak jsem se bála, aby mu to neudělalo v bříšku nějakou paseku. Jo a alergik není, naštěstí. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
15.3.10 12:59

naše veru jedla prostředek ze smaženýho hermelínu už tak před půl rokem..
takže já bych brala radši hermelín než tavenák. fuj..
a my když cestujem, tak veru jí jídlo jaký my.. teda ne smažený a kořeněný..ale takovej ten normál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí