Tříletá odmítá pít z hrníčku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1760
11.3.10 13:04

Tříletá odmítá pít z hrníčku

Ahojte maminky,
moje tříletá dcera odmítá pít z hrníčku :cry: :roll: . Když jsme jí jako malinké začali dávat čajíky zkoušeli jsme hrníčky s různými pítky, ale vůbec z toho nechtěla pít, tak jsme jí nakonec dali flaštičku s dudlíkem. Z toho pila krásně. Občas jsme zkusili přejít na hrníček s pítkem nebo i bez, ale odmítala to :-( . Říkala jsem si, že je času dost a nijak zvlášť mě to netrápilo.
Asi před měsícem jsme dudlíkové flaštičky zrušili poté co si prokousala všechny dudlíky a přešli na hrníčky (s pítky i bez). Od té doby dcerka pít nechce. Pije jen pod nátlakem a sliby (nepustím ti Krtečka, půjdeme ven, až se pořádně napiješ, atd.) a jen po malinkých doušcích :-( . Kolikrát na ni musím fakt zařvat, aby se vůbec napila aspoň trochu :evil: .
Z flaštičky přes dudlík jí dávám ještě 2 x denně mléko. Ona ho třeba 3/4 hodiny cucá jen tak naprázdno, než to mléko vypije. Flaštičku si drží svisle a jen saje ten dudel. Manžel už je z toho nepříčetný :cert: a mě to také radost nedělá.
Máte na to nějakou fintu? Nebo radu co s ní? Přece jí ve 3 letech nevrátím zpátky flašku s dudlem :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
11.3.10 13:06

Zkoušeli jste brčka? Anežka má občas období (většinou, když je nemocná), že odmítá pít a většinou zabere dát jí brčko (třeba i na Actimel). Hlavně, když si sama může vybrat barvu ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
11.3.10 13:12

Co treba lahvicku od detskeho piti? Jupik, atd.? My na tom jedeme, co jsme zrusili dudlikove lahvicky. Koupim vzdycky Jupik, obsah vyleju, neb je priserne sladky, vyplachnu a delam stavu do toho. A taky mi vadilo, ze ty origos Jupikova pitka nemaji membranu a tak se dite obcas polije, nebo kdyz lahvicku zvrhne, tak je potopa. Takze na to montuju pitka z Rajce, ktere maji protitekouci membranku.
No a z hrnecku nechce pit ani nas starsi (skoro 4roky) - neni to pro nej pohodlne, neb musi davat pozor, aby to nevylil a nema to k dispozici porad jako tu lahvicku. Nehrotim to, nez aby mi nepil, at si klidne potahuje z lahvicky. Z hrnecku se nauci nejpozdeji ve skolkovem kolektivu.
Jo a jestli chces, aby ti hodne pila, tak mozna se to zda divny, ale musi ji to piti chutnat. Ja sama piju sice jen cistou vodu, ale vedome se do toho musim nutit. Kdyz to detem chutna, tak piji snaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
11.3.10 13:15

A jeste dodatek - v tech lahvickach nosime piti s sebou i ven, pac kluci jsou fakt savci. Dokonce jsme si ted na zimu na ne koupili termoobaly, aby to piti tak snadno nevystydlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
11.3.10 14:04

Náš Honzík zase nechce pít z normálního hrníčku. hrníčka s pítkem nebo flaštičky od Jupíku ty má běžně ale nenapije se z normoš hrnku. Takže jak čtu není to jen náš případ? Já si pořád říkám že v téměř 2,5 letech by měl umět pít z normální skleničky nebo hrnku bez pítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
11.3.10 14:13

Tak naše cácorka měla ten samý problém, co jsme se navybírali různých hrníčků s pítky a tak podobně…Ona není moc savec a málo pije, musím ji nutit a pití pořád nějak zpříjemňovat…prostě vymýšlet finty…nakonec se ale naučila pít z flaštičky od jupíka, a když doma pije z hrnku tak většinou s brčkem. No hrůza. A můžu zakladatelku uklidnit také vyhrožujeme, že když se nenapije nepojede k babičce, nepůjde ven atd. A pouštíme hrůzu, protože se to u nás jinak nedá. Malá je často nemocná, a potvrdila nám to i mudra, že to může být následek nepití a oslabené organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
11.3.10 14:16

Jen chci dodat, že pro zpestření,když už se tedy úplně odmítá napít, mám pořád doma ještě flašičku s dudlíkem, ke kterému se v nejhorším případě vracím.A to budeme mít naše malá už za měsíc 3roky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
11.3.10 14:19
Marjanka píše:
A taky mi vadilo, ze ty origos Jupikova pitka nemaji membranu a tak se dite obcas polije, nebo kdyz lahvicku zvrhne, tak je potopa. Takze na to montuju pitka z Rajce, ktere maji protitekouci membranku.

Tak tohle je moc dobrý nápad… taky mi vadilo, že máme z prvu všechno všude pobryndaný a obsah flašky vylitý. Díky za zlepšovák, třeba ho uplatním při druhým dítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
11.3.10 15:15

Tak naše skoro čtyřletá slečna sice z hrnku pít umí, ale ráno pije kakao zásadně brčkem, je to takový ranní rituál, vybere si barvu hrnečku a k tomu barvu brčka. Jinak má přes den pití v lahvičce od jupíka s pítkem, aby jsme neměli pitíčko všude vylité, bráška je destrukční živel a co je na stole tak smete, i on se už naučil pít z pítka i když na mléko má pořád lahev s dudlíkem. Takže zkuste brčko a pojměte to jako závavu a hru hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
11.3.10 15:41

Holky díky moc.
Brčko jsme zkoušeli. Bavilo ji to první den. Pak už ani ránu :-( . Ale zkusím ty nástavce od Jupíka nebo lépe Rajce :palec: . Zítra vyženu manžela do obchodu :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
17.5.10 18:44

Ahoj, jsem ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi. Mám dceru 2,5 roku a nepije :nevim: Samozřejmě kámen úrazu byl, když jsem zrušila flašku s dudlikem. Teda ještě z ní pije ráno Nutrilon, ale na jiné pití prostě nedávám. Umí pít z čehokoliv, z obyč petky, z hrnku i brčkem. Flašku jsem zrušila asi před dvěma měsíci. Vadilo mi, že když bylo venku hnusně a my byli celý den doma, dokázala strávit s flaškou třeba půl dne a u toho se samozřejmě pořád povalovala :evil: …krom jiných věci to nebylo nic dobrého pro zoubky… Nejdříve jí pít z hrnku nevadilo, ale pak začala stávkovat. Když jsme venku a hodně běhá, tak pije celkem normálně. Ale když jsme doma, nevypije kolikrát ani 1dcl za den :-( nepočítám 210ml mléka ráno. Vyzkoušeli jsme už všechny finty :nevim: Závody, že kdo první vypije, vyhrává koko. Pili jsme i na zdraví z panáků na kořalku. Střídali hrnečky, lahvičky od Jupíků, různé cucáčky a nic. Zkoušela jsem si s ní promluvit, jako že když nebude pít, uschne jako kytička ve vázičce a umře :cry: byli i různé zákazy, tresty, hubování, dávala jsem ji i nezdravá sladká pitíčka, zkoušeli to i babičky, tetičky, ale nezabralo vůbec nic!!! :think: K flašce s dudlikem se mi vracet ale v žádném případě nechce. k tomu všemu má potíže se zácpou, tak že pitný režim je pro ni důležitý. Jsem těhotná v 7.měsíci, tak že hodně přecitlivělá a k vůli jejímu nepití už jsem si mockrát pobrečela a stále mě to moc trápí. Nemáte pro mě nějakou zázračnou radu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí