Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mirgla No a jak jí? Někdo může žrát doslova jak kombajn a je kost a kůže a někdo se jen podívá do lednice a už má 10kg nahoře
Jestli cíleně hubne, tak je blázen. Na tuhle výšku musí vypadat šíleně s touhle váhou
Aha, už dočítám že nejí, tak to je špatně, hodně špatně. Její rodiče nevidí jak je hubená a že nejí?
@Mirgla Takže nejí skoro vůbec. Tak to někomu řekni, třeba učitelce. Tohle není sranda a mohla by dopadnout hodně špatně. Ona si to neuvědomuje a je potřeba aby jí někdo pomohl, než bude pozdě.
Pro poruchy příjmu potravy není ani tak důležitá reální hmotnost, ale především vztah sama k sobě.
Pokud se nenávidí, pokud nemá ráda svoje tělo, pokud má pocit, že nějakou hodnotu bude mít až jako hubená, pokud nezvládá jíst tak, aby její tělo mělo všechno co potřebuje, pokud se drží nějakých obskurních pravidel, popřípadě střídá přejídání a trestání se za to přejídání, tak pak má poruchu příjmu potravy.
No, smutnou pravdou je to, ze dokud s tim nebude chtit delat neco ona, tak ji nepomuzes. Leda přesvědčit rodice, at ji nacpou na léčení, zatim za ni mohpu ještě chvilku rozhodovat.
Zato ty máš 176 cm a 44 kg a všechny tvoje témata jsou o tom jak kdo vypadá a kolik váží…
Trošku kamarádky anorektičky?
@pikola píše:
Zato ty máš 176 cm a 44 kg a všechny tvoje témata jsou o tom jak kdo vypadá a kolik váží…
Jo, tak v tom pripafe se mohou jit lecit spolu ![]()
Ahoj já za sebe vím že můžu sníst cokoliv a rychle to je pryč. 170 cm 45 kg. Byla jsem i pro jistotu na vyšetření a vše mi vyšlo naprosto v pořádku ![]()
@pikola píše:
Já měla neucelne v 17ti 57kg a stejnou výšku a byla jsem kostra…ale já zrala a nemohla přibrat…v 18ti se to zlomilo
.
To musí být hnus ![]()
@pikola píše:
Já měla neucelne v 17ti 57kg a stejnou výšku a byla jsem kostra…ale já zrala a nemohla přibrat…v 18ti se to zlomilo
.
To musí být hnus
@Mirgla
Jinak já mám 176 a dcery otec 197, brácha od otce 205cm …dcera má teď 117cm v 5ti letech a je hranicce ale taková žirafa fakt nebude. Spíš má nadbytek somatotropinu…ta tvoje kamoska
To je úplně šílený, měla by mít cca 81kg a to už je člověk hubený v takovém poměru, že to úplně stačí. Ona má kousek na polovinu, strašné. Podle mě jak jí, tak tobě, hrozí smrt následkem tohohle chování a neřešení takového stavu a je na Vás, jestli jste opravdu smířené s tím, že můžete umřít a nikdo Vám už v určité fázi nepomůže. Zkuste si to někdy říct nahlas a zamyslet se, jestli opravdu stojí umírání v nemocnici za to vlézt se do jeansů XXS..
Je to hodně málo. Já jsem měla celé dospívání 56-58 kilo, ale při výšce 179cm. A to jsem byla hubená a trénovaná, skoro ani gram tuku. A nějak si nedovedu představit být ještě hubenější ![]()
Váha mi přijde nízká ale tu bych neřešila tolik jako spíš to jak moc a co jí.
Kamarádka měla anorexii naštěstí se z ní dostala, ale probíhalo to podobně co tu píšeš, jíst jsem ji viděla jednou denně a většinou je kus zeleniny nebo něco zdravého co by mě vystačilo sotva na svačinu. Můžeš si s ní o tom zkusit promluvit ale z mé zkusenosti, to nepřizná protože sama věří tomu že je v pohodě, já si takhle kámoškou rozhadala když jsem ji chtěla pomoct. Pokud by to nepomohlo zkusila bych se zkontaktovat s jejím rodicema. Opravdu to není žádná sranda, kamarádka došla do fáze kdy zkolabovala, pro někoho to je varování nekomu nepomůže ani to, ale určitě bych to menechavala zajít tak daleko.