Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@moncahavlova píše: Více
Prostě ji nechat, jinak placatá lžíce je co? V 19m bych teda nečekala, že dám jídlo a dítě všechno samo sní ![]()
Normálně bych v okamžiku, kdy začne blbnout a jídlo házet na zem atd., jídlo odnesla a ať si jde hrát. Jídlo není na hraní, když už nemá hlad, dostane další jídlo příště - svačina, večeře.. anebo to prostě vydrž, bude to jen vývojová fáze a děti většinou dřív nebo později všechny tyhle nešvary pustí (než vymyslí něco jiného
)
Ještě mě napadá, že děti mají období, kdy jídlo „ochutnávají“ a testují i jinak. Právě děláním blbostí, patláním, hraním si s jídlem.. Třeba někdy jí dovolit pár experimentů ![]()
@Dahlia0409 Nemyslela jsem aby vše sama snědla lžíci, ale učím ji pomalu aby jedla sama. Myslím takovou tu plochou nerezovou..
@teroonka Nad tím jsem už přemýšlela jenže třeba večer když sní takové 4 sousta pouze tak se bojím že bude mít v noci hlad no
Dej ji normální dětskou lžíci, na plochou lžíci toho asi moc nenabere, ne?
@moncahavlova Když nechce jist sama, tak nemá nic? Nebo zkusíš krmit?
@Dahlia0409 Právě no byla mi doporučena kamarádkou tak jsem jí zkusila ale nemám na to nervy
@Dahlia0409 Zkouším krmit, ale někdy mi odstrkuje ruku a říká Neee ona chce jíst právě sama umí jídlo nabrat i se trefí do pusy ale padá jí to z té lžíce. Ale když jde o pečivo a tak tak s tím hlavně blbne no zkouším nabízet i jiné varianty třeba jogurt to si dá hezky nebo ovoce, zelenina a tak to jako joo
Plochá lžíce snad není lžíce, nějak to nechápu ![]()
@Dahlia0409 No já taky ne právě nechápu jak s tím kámošky dítě může jíst ona si ji úplně vychvalovala že s tím krásně jí a tak a že ji mají v dm tak jsem jí koupila a zjistila jsem že je to naprd dá se s tím jíst jen hustá omáčka jinak nic víc. Přijde mi to pro to dítě ještě mnohem těžší než s klasickou dětskou lžíci kašlu na to asi poletí do popelnice
Tak tohle jsem kupovala podle sebe a podle svého gusta, aby se dítě normálně najedlo. Respektive jsem koupila také v DM sadu plastových lžiček a mamka dala jako dárek sadu dětského příboru, takže mi ji hezky lžící, lžičkou a vidličkou
Tak to tu máš, ať má to, čím se aspoň nají v pohodě
Zdravím chci se zeptat jak to máte s jídlem? Mě malá u jídla blbne nejhorší jsou snídaně s večeře jinak svačiny a oběd jí hezky. Ještě jsem nenarazila úplně na lžíci se kterou by ji to šlo máme takovou tu placatou ale když to není omáčka tak jí vše hned spadne. Na snídani dávám pečivo s něčím střídám toustak, klasický chleba nebo rohlík třeba s máslem, lučinou, žervé atd někdy marmeláda, šunka nebo sýr a tak někdy i buchtu nebo jogurt co mi sní tak ten jogurt jinak si dá vždy pár soust a už s tím začne blbnout. A k večeři má někdy kaši to je celkem dobrý a jinak má to co eklw k obědu nebo míchaný vajíčka s pečivem atd nebo i polévky a to samé dá si pár soust a už dál nechce a začne s tím blbnout a hází někdy i na zem? Jak ji to odnaučit a přimět aby se normálně najedla? Mám pocit že ji poslední dobou nějak špatně než jedla, vždycky jedla hezký jako ne že by byla nějaký velký jedlík to ne ale nedělala blbosti a tak, k obědu mi sní tak půlku ani ne… Co s tím?