Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny,
jsem po prvním IVF, v úterý to budou dva týdny po ET (jedno embryo) a mám pozitivní těhotenské testy. Dost mě pobolívá bříško a berou mě i křeče, občas takové že musím být i zkroucená a čekat až to přestane. Bříško mám i větší a tvrdé. Bojím se, aby to nebylo špatné znamení. Příští týden jdu na krev. Dvakrát denně beru Utrogestan (vaginálně), nevím jestli to nemá vliv. Jsem tu nová a ze všeho jsem celkově vyjukaná. Je normální mít silné bolesti a křeče v podbříšku, ve druhém týdnu těhotenství (pokud tedy se prokáže i po krevních testech) ??? Moc děkuji za odpověď..
Aja1982 píše:
Zdravím všechny,jsem po prvním IVF, v úterý to budou dva týdny po ET (jedno embryo) a mám pozitivní těhotenské testy. Dost mě pobolívá bříško a berou mě i křeče, občas takové že musím být i zkroucená a čekat až to přestane. Bříško mám i větší a tvrdé. Bojím se, aby to nebylo špatné znamení. Příští týden jdu na krev. Dvakrát denně beru Utrogestan (vaginálně), nevím jestli to nemá vliv. Jsem tu nová a ze všeho jsem celkově vyjukaná. Je normální mít silné bolesti a křeče v podbříšku, ve druhém týdnu těhotenství (pokud tedy se prokáže i po krevních testech) ??? Moc děkuji za odpověď..
ahoja,tak to gratuluji.každá má ty bolesti jiné.možná se ptám blbě,ale když jsi ve druhém týdnu,tak to znamená,že sis dělala testík před menstruací?
Aji já tedy nejsem těhu po IVF, ale když jsem zjistila těhu, byla jsem ve čtvrtém týdnu (3 a něco) a křeče v podbřišku jsem mívala včetně tvrdého břicha, hlavně večer. Ještě teď mě občas pobolívá. Podle mě je to normální.
ahoj, tyzdne tehotenstva sa rataju od ms, cize by si teraz mala byt stvrty tyzden a v stredu zacinas piaty ![]()
bolesti a pichanie su normalne, ale krce, ze Ta az skruti, tak to neviem. pre istotu by som zavolala do car a opytala sa na to.
soldi píše:
ahoj, tyzdne tehotenstva sa rataju od ms, cize by si teraz mala byt stvrty tyzden a v stredu zacinas piatybolesti a pichanie su normalne, ale krce, ze Ta az skruti, tak to neviem. pre istotu by som zavolala do car a opytala sa na to.
jo,já jsem to blbš četla ,va týdny po IVF..takže ve čtvrtém týdnu…
soldi píše:
fikina, je to matuce s tymi tyzdnami
to je
a co je to matuce?
![]()
fikina, ee, teraz si nespomeniem na cesky ekvivalent, ale je to od slova som zmatena, po angl. confused ![]()
matouci??? ![]()
soldi píše:
fikina, ee, teraz si nespomeniem na cesky ekvivalent, ale je to od slova som zmatena, po angl. confusedmatouci???
jojo,
je to matoucí.já v tom mela zmatek do nedávna
Ano, je to správně - matoucí, zavádějící
Ájo, moc gratuluji k pozitivnmu testu. I já jsem měla divné píchání do podbřišku, občas mě i bolest vystřelovala. To se to tam hezky všechno připravuje, zahnizďuje
. Buď v klidu, mysli pozitivně
, opatruj se
milap píše:
Ano, je to správně - matoucí, zavádějícíÁjo, moc gratuluji k pozitivnmu testu. I já jsem měla divné píchání do podbřišku, občas mě i bolest vystřelovala. To se to tam hezky všechno připravuje, zahnizďuje. Buď v klidu, mysli pozitivně
, opatruj se
kéž by to bylo nakažlivé
já jsem 5.den po iui adnes mám pícháníčko v podbříšku,tak doufám,že je to uhnizďování
soldi píše:
fikina, drzim palce aby to uhniezdovanie bolo
děkuju,v noci mě začala pobolívat prsa
ked som otehotnela, boli bolave prsia jednym z prvych priznakov- 5 dpo vecer ![]()
Moc děkuju, protože jsem měla opravdu strach. Tu vystřelovací bolest mám taky. Tento týden jdu do CARU na krev, tak jsem zvědavá. Přijde mi to hrozně brzy, ale mám už i zvětšené bříško a pobolívají mě prsa. Snad je vše opravdu dobré znamení a já budu konečně těhu ![]()
Ještě jednou moc děkuji.