Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj asi budu mit dost hloupou otázku ale chtěla jsem se zeptat je možne aby každe těhu bylo jine ja jsem těhotna už po druhe a z uplně jiníma pocitama u prvniho těhu jsem to zjistila až v 3 měsici neměla jsem žadne přiznaky žadne zvracení zacpa slabost nic jenom mě boleli prsa třeba pohyby jsem začala taky pozdě citi a byli dny že jsem je necitila vubec nebo nebyli tak silne a břícho mi netvrdlo vubec nebo jsem to nepocitila a ted u druheho těhu mam ho po INSEMINACI jsem měla přiznaky všechny od bolesti prsou až po zvracení zacpu atd prvni pohyby jsem ucitila v 17 tydnu a dost silne a stejně silne je citim i ted před konce kdy mam do porodu týden a břícho mi trdne asi tak měsic tak že je tu velky rozdil nevím čím to je zda tou hormonalni lečbou a tim že je to inseminaci a nebo nevím ještě jsem se chtěla zeptat asi to bude znit hloupě ale tak přemyšlim jestlý pohyby mimiska nejsou dane vahou že třeba male a hude miminko s vahou 3kg nejde tak citim pohybama jako třeba miminko s vahou 4kg přemyšlim že u větší miminka jsou pohyby vice citi a u maleho ne mě třeba doktorka straší že budu mit cvalika ktery už ma ted 38+5 4100 a do porodu je tyden a to jsem trochu stoho na nervy a tak si řikam jestlý to není tou vahou že tak moc ti pohyby citim silně nevím zda se da tomu měření věřit mě u prvniho syny řikali den před porodem že bude mit 4700 a narodil se s vahou 3000g tak že nevím zda te doktorce věřit a ještě jak ho měřila tak mě špatnou polohu přičnou je možne že se zmilila u nas v rodině se všem rodi miminka s vahou 3000g tak ja věřím že se doktorka zmilila mam asi hloupe řeči ale tak o tom přemyšlim zda 3kg miminko jde slaběji citit pohybově bo je male a cvalik děla silnější pohyby jsem asi hloupa ale tak se jen ptam moc děkuji za odpovědi ![]()
no tak trochu více zmateně napsáno, žádné těhu není stejné jako přes kopírák, takže je to úplně normální, s těmi pohyby neporadím - nevím, ale pochybuju, že by to bylo vahou nějak ovlivněno, pohyby jsou jiné podle toho jak je mimi natočené, jestli tě kope do břicha a nebo do zad
Každé těhu je jiné. První jsem až na první týdny skoro nezvracela, ale cítila jsem se hodně unavená. Necítila jsem skoro žádné pohyby, ani na konci, narodil se chlapeček 3750g/52cm. Měla jsem moc ráda maso, všeho druhu, přestali mi chutnat jogurty, které jsem do té doby měla moc ráda.
Podruhé jsem se cítila docela vitálně a energicky, občas taky unavená, ale nemohla jsem si to moc dovolit,musela jsem se starat o první dítě. Bylo mi špatně neustále od začátku do konce, zvracela jsem. Pohyby jsem velmi intenzivně vnímala - první šimrání snad v 16.týdnu, potom mletí i kopance pod žebra. Nechutnalo mi maso, jediné, jaké jsem snesla, bylo kuřecí a občas. Milovala jsem v těhu sladká jídla - ovocné knedlíky, nudle s mákem, které normálně nejím a nevyhledávám. Narodila se holčička 3550g/49cm.
Ahojík
tak já mám těhu podobné, ale né uplně stejně. U prvního na začátku mi hrozně moc, ale hrozně moc vadilo maso. Nikdy jsem teda nezvracela ale hrozně se mi zvedal žaludek. Jiný problém jsem neměla. Narodil se mi syn 3975gr a 54cm.
Teď u druhého těhu mi maso nevadí vůbec ale zase vlastně tak nějak na začátku jsem měla motání hlavy, a to se mi vrátilo teď. Je to 4 zpátky a mám motanici jako bejk. A docela jsem z toho na nervy.
I prostě se citim tak nějak jinak. Ono je to hlavně tím, že když člověk čeká první, tak si lehneš, odpočineš. A jak už doma máme jedno zlatíčko, nebo víc, tak už musíme fungovat vlastně 24hodin denně.
Tak já měla opravdu přesně opačné. Holka-skoro žádné zvracení, skoro žádné kopání, krásný klidný a rychlý spontánní porod, přesně v termínu. Kluk-celé těhotenství jsem
, modřiny uvnitř břicha mám možná doteď, porod vyvolávaný po týdnu přenášení. ![]()
Já měla taky těhotenství každé jiné. Jen to zvracení bylo podobné u obou. U prvního těhu jsem měla pohyby brzo a silné, ke konci kopal kluk tolik, že se mi na bříšku dělala boule i pod svetrem to bylo vidět. Holka kopala mnohem míň, spíš se protahovala, pohyby jsem cítila později a přřitom se říká že druhé je cítit dřív. Váhou to není já měla děti skoro stejně veliké (3850g/53cm a 3900g/54cm).