Dvě těhotenství a každé jiné?

143
31.10.10 15:53

2 těhu a každe jine?

:-( Ahoj asi budu mit dost hloupou otázku ale chtěla jsem se zeptat je možne aby každe těhu bylo jine ja jsem těhotna už po druhe a z uplně jiníma pocitama u prvniho těhu jsem to zjistila až v 3 měsici neměla jsem žadne přiznaky žadne zvracení zacpa slabost nic jenom mě boleli prsa třeba pohyby jsem začala taky pozdě citi a byli dny že jsem je necitila vubec nebo nebyli tak silne a břícho mi netvrdlo vubec nebo jsem to nepocitila a ted u druheho těhu mam ho po INSEMINACI jsem měla přiznaky všechny od bolesti prsou až po zvracení zacpu atd prvni pohyby jsem ucitila v 17 tydnu a dost silne a stejně silne je citim i ted před konce kdy mam do porodu týden a břícho mi trdne asi tak měsic tak že je tu velky rozdil nevím čím to je zda tou hormonalni lečbou a tim že je to inseminaci a nebo nevím ještě jsem se chtěla zeptat asi to bude znit hloupě ale tak přemyšlim jestlý pohyby mimiska nejsou dane vahou že třeba male a hude miminko s vahou 3kg nejde tak citim pohybama jako třeba miminko s vahou 4kg přemyšlim že u větší miminka jsou pohyby vice citi a u maleho ne mě třeba doktorka straší že budu mit cvalika ktery už ma ted 38+5 4100 a do porodu je tyden a to jsem trochu stoho na nervy a tak si řikam jestlý to není tou vahou že tak moc ti pohyby citim silně nevím zda se da tomu měření věřit mě u prvniho syny řikali den před porodem že bude mit 4700 a narodil se s vahou 3000g tak že nevím zda te doktorce věřit a ještě jak ho měřila tak mě špatnou polohu přičnou je možne že se zmilila u nas v rodině se všem rodi miminka s vahou 3000g tak ja věřím že se doktorka zmilila mam asi hloupe řeči ale tak o tom přemyšlim zda 3kg miminko jde slaběji citit pohybově bo je male a cvalik děla silnější pohyby jsem asi hloupa ale tak se jen ptam moc děkuji za odpovědi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
31.10.10 16:26

no tak trochu více zmateně napsáno, žádné těhu není stejné jako přes kopírák, takže je to úplně normální, s těmi pohyby neporadím - nevím, ale pochybuju, že by to bylo vahou nějak ovlivněno, pohyby jsou jiné podle toho jak je mimi natočené, jestli tě kope do břicha a nebo do zad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
31.10.10 16:34

Každé těhu je jiné. První jsem až na první týdny skoro nezvracela, ale cítila jsem se hodně unavená. Necítila jsem skoro žádné pohyby, ani na konci, narodil se chlapeček 3750g/52cm. Měla jsem moc ráda maso, všeho druhu, přestali mi chutnat jogurty, které jsem do té doby měla moc ráda.

Podruhé jsem se cítila docela vitálně a energicky, občas taky unavená, ale nemohla jsem si to moc dovolit,musela jsem se starat o první dítě. Bylo mi špatně neustále od začátku do konce, zvracela jsem. Pohyby jsem velmi intenzivně vnímala - první šimrání snad v 16.týdnu, potom mletí i kopance pod žebra. Nechutnalo mi maso, jediné, jaké jsem snesla, bylo kuřecí a občas. Milovala jsem v těhu sladká jídla - ovocné knedlíky, nudle s mákem, které normálně nejím a nevyhledávám. Narodila se holčička 3550g/49cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
31.10.10 16:35

Ahojík

tak já mám těhu podobné, ale né uplně stejně. U prvního na začátku mi hrozně moc, ale hrozně moc vadilo maso. Nikdy jsem teda nezvracela ale hrozně se mi zvedal žaludek. Jiný problém jsem neměla. Narodil se mi syn 3975gr a 54cm.

Teď u druhého těhu mi maso nevadí vůbec ale zase vlastně tak nějak na začátku jsem měla motání hlavy, a to se mi vrátilo teď. Je to 4 zpátky a mám motanici jako bejk. A docela jsem z toho na nervy.

I prostě se citim tak nějak jinak. Ono je to hlavně tím, že když člověk čeká první, tak si lehneš, odpočineš. A jak už doma máme jedno zlatíčko, nebo víc, tak už musíme fungovat vlastně 24hodin denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
31.10.10 16:48

Tak já měla opravdu přesně opačné. Holka-skoro žádné zvracení, skoro žádné kopání, krásný klidný a rychlý spontánní porod, přesně v termínu. Kluk-celé těhotenství jsem :poblion:, modřiny uvnitř břicha mám možná doteď, porod vyvolávaný po týdnu přenášení. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
1.11.10 14:59

Já měla taky těhotenství každé jiné. Jen to zvracení bylo podobné u obou. U prvního těhu jsem měla pohyby brzo a silné, ke konci kopal kluk tolik, že se mi na bříšku dělala boule i pod svetrem to bylo vidět. Holka kopala mnohem míň, spíš se protahovala, pohyby jsem cítila později a přřitom se říká že druhé je cítit dřív. Váhou to není já měla děti skoro stejně veliké (3850g/53cm a 3900g/54cm).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex