Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj chtěla zeptat mate někdo skušenost sa svodnou anestezii u cisařskeho řezu ja mam podstoupit 8.11. cisař se svodnou anestezii mate někdo skušenost jak to probiha jak to aplikuji je něco citit děkuji amilie ![]()
Svodnou anestezií myslíš epidurál? Já tedy císaře neměla, ale trošku mě zmátlo to označení ![]()
Ahoj, taky nějak netušim co tím myslíš, jinak já císaře prodělala a nechala jsem si dát lokální analgezii-anestezii a bylo to v poho a byla jsem za to moc ráda, že jsem se nenechala uspat, takhle jsem mohla vidět malýho a mít přítele u sebe, což by při celkový nešlo.
Ja se musím taky sama přiznat že nevím co tim doktor myslel jen mi řekl že dostanu u cisaře svodnou anestezii že se to aplikuje do pateře ale nic vic mi neřekl slišim to poprve ja jsem totiž u prvniho cisaře měla spinalni anestezii tak že pravě proto se ptám co je to ta svodna jestlý to některa neznate ja jsem stoho vedle jak ta jedle
ten název mi fakt nic neříká, ale do páteře mi to píchli, to je fakt, nebylo to vůbec cítit, možná mírný tlak, ale bolest ne, tak jestli je to ono netušim, ta doktorská mluva by potřebovala občas překladatele.
Ja mela taky spinal, ne teda u cisare, a tipovala bych to prave na spinal. ![]()
ahoj svodna anestezie je podle mne spinalni tzn. to same , ma to proste dva nazvy.epiduar je jen pri bolestech u porodu.svodna -u cisaře -necitite dolni končetiny a bolest na břiše-tj.porod cisařskym řezem.Samozrejmne pokud zravotni stav dovoli-mužete si vybrat mezi celkovou narkozou nebo prave spinalni.U spinalni vidite hned miminko a mate o všem přehled.Lekař by vam mnel vše vysvetlit,ptejte se a přeji at vše dobře dopadne.
ptate se jestli jde neco citit ,samozrejmne kazdy vnima operaci jinak .ale nic necitite ,neboli to.mozna trochu takovy tlak v břiše,když vam vytahuji mmiminko z delohy a pak už vam ho hned ukažou ![]()