Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny slečny a paní… ![]()
Mám dotaz má nějaká z Vás zkušenost s utrogestanem jako že by díky němu otěhotněla?Má doktorka mi řekla že ať ho beru 1-0-1 ode dneška a že bych do dvou měsících mohla otěhotnět …Mimi moc s manželem chceme ale už jsem ztratila všechny naděje a nechávám tomu volný průběch ale přece jenom jsem zvědavá jestli je to pravda že díky utrogestanu otěhotním aspoň kapku naděje kdyby byla.....Prosím o Vaše zkušenosti a názory děkuji příjemný den přeji páček Janina
Ahoj, tak mě pomohl. Dostala jsem ho na 3 měsíce a ten třetí měsíc se zadařilo. U mě byl problém, že jsem měla velmi krátký cyklus(21 dní) a ovulace odpovídala normálnímu cyklu,takže ta fáze, kdy se vajíčko potřebuje uhnízdit byla krátká. Utrogestan právě supluje funkci žlutého tělíska, které vylučuje hormon, který je nutný právě v těch počátcích.
Přeji ať se Vám to brzo zadaří.
Martina
DĚKUJI MOC NO SNAD SE TO POVEDE BYLA BYCH ŠŤASTNÁ
Ahoj a prosímtě mohla by jsi mi ještě poradit či ho mám užívat orálně nebo zavádět vaginálně?
Já ho užívala orálně než jsem otěhotněla a pak mi ho dr. ještě nechal pro jistotu první 3 měsíce, asi protože jsem měla za sebou zamklé těhotenství. A když zjistil, že jsem těhu tak doporučil už jen zavádět. Když se polyká, má víc vedlejších účinků, snižuje krevní tlak. Já mám normálně tlak nízký, takže jsem se občas chvíli po užití pěkně motala, ale za chvíli to přešlo. Když jsem ho zaváděla, tak už to bylo v pohodě.
Neboj, určitě se Vám to brzo povede. Píšeš, že jsi ztratila všechny naděje,ale určitě je ještě spousta dalších možností.
Držím pěsti a omlouvám se za opožděnou reakci.
Martina
Za par dnu zacnu brat UTROGESTAN … edari se otehotnet druhym rokem…a mam nepravidelnou mS ( zhruba 5 do roka) mam jej brat od 17.DC 3 tobolky vaginalne po dobu 10 dnu …pak vysadit..vyckat 5 dnu a testovat … NICMENE, ZA JAK DLOUHO PO LECBE UTROGESTANEM OTEHOTNIM ???? DEKUJI MOC ZA BRZKOU ODPOVED ! ![]()
Dobrý den jsem tady dneska poprve a vubec si nevim rady jak to tady funguje..
Chtěla bych se zeptat jestli jste někdo měl problemy po IVF,mám po embriotransferu 7 dni a užívam utrogestan 2-2-2 od te doby co jsem ho začala jist tak mam výtoky může to ohrozit plod? Prosim poradtě mi někdo Děkuji
dobry den plod by to ohrozit asi nemělo ten utrogestan je vlastně po ivf na udrženi těhotenstvi ikdyž teda mě bylo řečeno že po ivf ho musim použivat vaginalně ne polikat
nevim co je lepši jestli vaginalně nebo to polykat..ja to totiž polykam..poradite mi co by bylo lepsi?dekuji
mě bylo řečeno i na těch praškach je snad napsano že když je to na udrženi těhotenstvi tak že se to uživa vaginalně a po ivf se to použiva vaginalně aspon ja sem musela po ivf vaginalně
Ahoj, tak já Utrogestan beru první měsíc a nikdo mi ke způsobu užívání nic neřekl, tak se řídím příbalovým letákem - mám dávkování 1-0-1 a tablety polykám. Že snižuje tlak mi nevadí, protože já ho mám spíš vyšší. Snáším ho dobře, blbě od žaludku mi spíš bylo asi 5 dní po píchnutí Pregnylu. ![]()
Já ho brala vždycky od 16DC asi 10 dní. Ale na azčátku cyklu jsme brala clostilbegyt a pak utrogestan. Asi záleží dke je problém. A když jsme otěhotněla tak sjem ho brala do 12tt. Držim palce at pomůže ![]()
AHoj Lucifrku, ty výtoky jsou odcházející zbytky utrogestanu. Já jej beru druhým dnem a trápí mě také výtoky. Neboj nic to neznamená. Nevíte náhodou, jestli má utrogestan vliv na váhu? Když už to jsou hormony?
Díky pa