Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky.
Chtěla bych se zeptat, zda je možné nějak napomoci k ovulaci. Ale nemyslím práškama, ale nějakýma bylinkama nebo vitamínama. Nevíte o tom něco? Nebo je prostě dané, že ovulace nebude a tak prostě nebude? Děkuji
ahoj, existuju bylinky na upravu cyklu- napr. femigard, femi kvapky, gynex, potom caje- alchemilka, zen sen, alebo prirodne estrogeny ako sojove isoflanovoidy.
zalezi na tom z akeho dovodu ovulaciu nemas.
Z jakého důvodu ovulaci nemam, to nevím, ale zřejmě to neví ani moje doktorka. Ale říkala něco o tom, že mam jinou hladinu hormonu, tak to bude asi tím. Zkouším už všechno možné. Tak děkuji za další radu. Mrknu na to
ak chces, na tejto stranky si najdi tabulku vychytavky, je to tam trosku popisane:
https://www.emimino.cz/…ie-bt-39823/
a ktore hormony si nemala v poriadku, nevies?
lebo ak napr. prolaktin, tak treba znizit jeho hladinu, davaju sa na to tabletky.
ak testosteron, tam sa na tri mesiace predpisuje hak.
ak fsh, tak s tym sa bohuzial neda nic robit.
ak LH, tak je mozne pco, to sa lieci metmorfinom.
mozes mat zle hormony stitnej zlazy, vtedy treba ist na endokrynologiu, tiez sa predpisuju tabletky.
Ty hormony opravdu nevím, ale štítnou žlázu mam v pořádku. To vím jistě, na té jsem byla. Byla jsem i na laparoskopii a po ní mi řekly, že je tam vš v pořádku a že folikuly normálně dozrávají. Před tím než sem šla na laparku, tak sem brala clostilbegyt, pregnyl a duphaston.
nika, cize folikuly mas, ale nepraskaju?
ked si brala C+P+D, tak si normalne ovulovala?
první tři měsíce sem ovulovala, ale pak ty další tři měsíce podle teplot ne. To už ny mě ty prášky asi nezabíraly.
nika, merias bazalnu teplotu?
clostil si brala 6 mesiacov vkuse?
BT měřím. Teda teď po té laparce zas musím začit. Teď mi skončila MS. A ano, clostilbegyt sem brala 6 měsícu v kuse a pka sem právě šla na tu laparku.
nika, zatial z toho, co si mi pisala, mam pocit, ze mas velmi zlu doktorku ![]()
napr. kvoli tomu HP, mala by vediet, ktory hormon sposobuje ake problemy.
a druha vec: clostil sa nesmie brat 6 mesiacov vkuse!
clostil sa totiz moze brat len 6 krat za zivot, inak prudko rastie riziko rakoviny. okrem toho moze uplne atrofovat sliznicu, ked sa berie dlhodobo.
nechces ist k nam do temy meranie BT, co som Ti dala link?
tam Ti urcite aj dalsie kocky poradia, pasujeme sa tam so vselijakymi problemami ![]()
uz davno sme zistili, ze bezny gyn, ktory sa nespecializuje na neplodnost, nema ponatia ako veci riesit ![]()