Dvouletá dcerka se chce líčit!

744
19.4.15 16:53

2 leta dcerka se chce líčit!

Ahoj maminky, nikdy jsem si nemyslela že to budu řešit takhle brzy, ale moje 2,5 letá dcerka se chce za každou cenu líčit. Když vidí jak se doma líčím než někam jdem, tak pak nastává u nás hysterická scéna, JÁ TAKY MÁMO!!! Nenechá si nic rozmluvit, když si líčidla uklidím, vždy mi je najde a začně se malovat. No je to hrůza, máme strašně dominantí dítě. Máte podobné zkušenosti? A jak to řešíte?

Příspěvek upraven 19.04.15 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21602
19.4.15 16:56

Kup jí dětská líčidla a nebo nějaká pro hodně citlivou pleť. Tohle je absolutně normální. chce dělat to co ty. Dcera to také měla, několikrát mi vyrabovala krabici s líčidly (velice šikovně si teda vybrala ta nejdražší, takže kvalitu :mrgreen: ). Teď má svoje dětské a ani ji to nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
19.4.15 16:56

Zkušenost nemám, ale myslím, že s tím neuděláš nic. co ji koupit nějaký bezbarvý balzám ať si ho může máznout, bude mít pocit že je namalovaná :) a asi bych se před ní nelíčila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
19.4.15 16:59

Kdyby mi dite vytahlo cokoli, na cvo jsem mu zakazala sahat, dostalo by durazne na p.r.del. Priste si muze usmyslet, ze chce brat tvoji HA nebo krajet ostrym nozem, tvoje „bezmocnost“ pak bude pro dite vysdoce nebezpecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.4.15 17:00

Malá mi jednou šlohla řasenku a počmárala sis ní celý obličej - že se maluje jak maminka. Voděodolnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.4.15 17:00
@kaja00 píše:
Zkušenost nemám, ale myslím, že s tím neuděláš nic. co ji koupit nějaký bezbarvý balzám ať si ho může máznout, bude mít pocit že je namalovaná :) a asi bych se před ní nelíčila…

No, radši balzám, než dětská líčidla. Starší to kdysi dostala a letělo to. Takové kraviny v hračkách opravdu nepodporuju!
Jinak bych dceři jasně dala najevo, že líčit opravdu ne, vysvětlit, a klidně at se vzteká..A taky dát šminky na nedostupné místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.4.15 17:01

Jinak jsem jí řekla, že ona se malovat nepotřebuje, že je krásná i bez malování. Sice okamžitě následovala otázka: „A ty jsi škaredá?“ :lol:, ale nějak po tom od té doby tolik neprahne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
19.4.15 17:04

@Jana.49 ha ha by mě zajímalo, kdo je doma pánem :mrgreen: Ale jinak to může být dobrá průprava na americké královny krásy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
809
19.4.15 17:05

My to máme stejně, rezignovala jsem na všechno, uklidila jsem si jen jedny fakt drahý stíny, všechny ostatní má v parádě dcera, celkem rychle je ničí, takže za chvíli už se nebude mít čím se malovat :) Taky se mi stalo, že mě namalovala, dokonce mi udělala i oční linky, já na to zapomněla a vyrazila jsem si do města, když jsem se po návratu viděla v zrcadle myslela jsem, že mě trefí :lol: Manžela zas trefilo, když malá vylila sytě fialový lak na nehty na parkety a mě nenapadlo nic lepšího než to začít utírat :mrgreen: Jsem zvědavá co budeme řešit se synem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
19.4.15 17:06

To je uplně normálmí :) koupila bych nějaký líčidla v hračkářství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.4.15 17:07

Dominantní, nebo přes hlavu přerůstající? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
19.4.15 17:10

Hustý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
19.4.15 17:10

Teda tady jsou zase přísný matky :lol: Copak vy jste matkám nebraly šminky a boty na podpatku a nehrály si na princezny? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.4.15 17:13

Moje dítě by mohlo dělat hysterickou scénu od rána do večera, ať se klidně válí po zemí, jak je jí libo, v tu chvíli ignoruju. Jakmile řeknu ne, tak prostě platí ne, i kdyby se i toho vztekání válela po zemi a odrážela se ušima. Tvoje dítě není dominantní, tvoje dítě ti krapet přerostlo přes hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
19.4.15 17:16

Ale já ji nic nedovoluji, také jí nechávám vykřičet a neustupuji a jen čekám až na nás příjdou sousedi. Dominatní je mezi dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí