Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Angua jo, já mám tu malou taky jinou, než tu starší rozumbradu, přesně jak ty. A taky nám jednou namalovala zeď vodovkama
ale před tím jsem nehlídala, páč tu starší by to nenapadlo a já tudíž nehlídala, páč mě nenapadlo, že by jí to napadlo. Nicméně na zdi se nemaluje a na tom si důsledně trvám a jakmile maluje, hlídám, aby zase nedostala skvělý nápad vyzdobit nám zdi. Ale to není podstatné, já třeba nemám ráda, když chce ostatní patlat krémem. Krém není zadarmo, ten její už vůbec ne, takže to je věc, co prostě ne. A ostatní to přijde malichernost, proč ji nenechám mazat. prostě nenechám, bez ohledu na to, jestli to někomu vadí nebo nevadí. Pokud to zakladatelce vadí, že se maluje šminkama, prostě řekne ne a dítě i kdyby se ma hlavu postavilo, šminky nedostane. O tom to je. A vzteklejší a vzpurnější dítě ty mantily potřebuje mnohem víc.
@beeerush píše:
Jen ty děti pěkně srovnejme do latě
nemusíš si své dítě srovnávat do latě, můžeš z něj mít smrádě, kterému budeš muset ustupovat víc a víc, aby se náhodou nerozhněvalo děťátko.
Děti jsou hrozný opice. Chce dělat co vidí u tebe. Moje dcera se ve stejném věku taky chtěla malovat, ačkoliv je taky vztekací typ, řasenku mě vzala pouze jednou - poté jí bylo důrazně vysvětleno, že teda ne. Měla jsem jednu už hodně let starou řasenku, vyschlou - kartáček používám na česání obočí, tak jsem jí s tím jen tak zlehounka (kdyby to náhodou ještě barvilo, což ale asi už ne) přejela přes horní řasy - takže jí to neobarvilo, ale ona byla spokojená. Ale to jen občas, né že by to bylo pravidlem. Problém jsme měli s lakováním nehtů - potkávala jsem často 2leté holčičky s nalakovanýma nehtama např. na červeno. Ať si klidně lakují, ale mě se to nelíbí, aby tak malé děti měli nalakované nehty, takže jsme vysvětlili - ano opakovaně vícekrát, zkoušela to často jeden čas, ale nelakujeme
To samé dětská líčidla - žádná kupovat nehodlám. Ale tahle diskuze mě připomněla minulý týden, kdy jsem se malovala, půjčila dceři pudr - z jedné strany mám pudr a z druhé strany zrcátko a takovou tu houbičku - tak že si může hrát s tou houbičkou (nepoužívám, takže je čistá) a koukat do zrcátka (už jsme dělali párkrát a bylo to v poho - už je tedka teda větší, má 4 roky). No a někam jsem odešla a když jsem přišla, tak dcera byla napudrovaná
Tak pak docela koukala na vatový tamponek jak je špinavý a co to měla na obličeji
Jinak boty s podpatkama doma neřeším, přijde mi to hrozně srandovní
A taky mě asi 4× za týden říká, že pro ni taky koupíme cvakací boty ![]()
Ahojte, oživuji diskuzi, malá skoro 3 roky, děda ji koupil dětské líčidla, chtěla jsem se zeptat myslíte, že to je škodlivé? Já bych jí něco takového nekoupila, už jen proto, že na jednom jsem četla, že může způsobit alergickou reakci, tátovi to nejde prostě vysvětlit aby to nekupoval
![]()
já si myslím, že to škodlivé není, podle mě je stejně nebude moc často používat
já jsem 4 leté dala k narozeninám slupovací lak na nehty pro děti a může ho mít jen o víkendu a vždycky ho má pár minut a sloupne to, chce být jako maminka
do školky bych jí nehty určitě nelakovala, to se mi nelíbí. O vánocích dostane od tchýně také dětská líčidla, hned je vyzkoušíme a pak budou zase dlouho ležet ve skříni než se budou probírat hračky ![]()
@martinkaaa89 Moje dcera se dětskýma malovatkama matlá pořád,nijak ji to neškodí ![]()
Ne pokud to není nějaký čínský šmejd tak je to v pohodě, je to testované aby to bylo nezávadné. Já mám Teda kluka ale když viděl že se maminka líčí chtěl taky
jednou si zalezl ke mě do ložnice a když jsem ho šla hledat co kde dělá tak měl červenou pusu a stihnul si i nalakovat nehty (a kus prstů k tomu) ![]()
Alergickou reakci ji může způsobit všechno, to by fakt nesměla nic. Já bych se toho nebála.
U nás se malují obě(3 a 4,5). Když nemají dětská malovátka, klidně se vylepší fixou ![]()
@terien @Kriss Tina @Alušáček @raddka87
Díky holky, no u naší je nejhorší, že ona to na sebe patla furt
, dostala lesk a byla celá od toho + vše kolem jako, tak se toho trošku děsím…
mě osobně na to přijde ještě malá, podle mě ma času až až jako…
Nastav si.pravidla, kdy to může používat a matlat se sama, kamaradka teď mojí pětileté taky prý koupila sadu dětských licidel, vzhledem k tomu, že.leze do mých a už mi zničila oblibenou rtenku, tak nejsem proti. Ale chystám se právě na pravidla, ne denně, ne do školky a pouze doma. A o skodlivosti tu už padlo, záleží co tam je napsáno.
@Bebuše
ty jo fixou
… No, naše je docela v pohodě když ji to zákažu tak to prostě nedělá…
@martinkaaa89 píše:
@terien @Kriss Tina @Alušáček @raddka87
Díky holky, no u naší je nejhorší, že ona to na sebe patla furt, dostala lesk a byla celá od toho + vše kolem jako, tak se toho trošku děsím…
mě osobně na to přijde ještě malá, podle mě ma času až až jako…
Hele děti prostě zrcadlí rodiče. Moje dcera vidí, že se maluju a voním a chce to taky. Tak ji dám na štětec trochu pudru, namaluju pusu a je spokojená. A dělá to od malinka, ne každý den, ale chce to. Vadí mi když si chce malovat oči, na to má opravdu času dost, proto to mám radši pod kontrolou.
Můj skoro 3 letý syn chce také dělat vše, co maminka
Líčidla jsem mu tedy vysvětlila, že používají jenom holky, ale pusu mu natírám pomádou a voní se taťkovo voňavkou ![]()