Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak ať nehlídá
Pokud chceš hlídání spolehlivé najmi si chůvu ![]()
@ivašot. píše:Máma mi řekla, že jde za klukem, abych to nějak zprovoznila. předpokládám, že znamená, že ho pohlídá
A to měla v práci hlídat tvoje dítě?
A kdo Tě nutí nechávat jí dítě na hlídání? Notabene v době, kdy je v práci… ![]()
Mohou spolu přece trávit čas ve Tvé přítomnosti…
Pokud nekdo rekne, ze jde za ditetem, pak odkraci a necha ho jezdit po parkovisti samotne, je chyba na jeho prijimaci.
Sice nechapu to hlidani v praci, s takto malym ditetem mi to prijde, ze se clovek nemuze venovat ani diteti ani praci poradne, ale za primarni povazuji slovni prevzeti ditete na povel a nasledne opusteni.
Podle mě to trošku hysterické bylo, jsi na malého hodně vázaná..ale taková babička je na nic. Nerozumím tomu, když jsi tak opatrná na malého..opravdu bys ho dala cizí paní na hlídání, kterou neznáš? Radši ho dej nějaké kamarádce ![]()
To je problem, kdyz hlidaji dva lide najednou. Pak vlastne nehlida nikdo. A davat ji dite na hlidani do prace je take divne, to se mu preci nemuze plne venovat nebo muze z recepce kdykoli odbehnout za ditetem? A ty jsi preci videla, ze se z venku tva matka vratila bez ditete, to jsi ho nesla shanet sama?
Proč by ti měla tvoje máma hlídat dítě? Ty chodíš do práce? Když kojíš, tak asi sotva - tak na co chůva? Nerozumím problému.
Dodávám, že to bylo v době, kdy měla hodinovou pauzu, ve které si mohla dělat cokoliv ![]()
Hysterka nejsi, ale jak to řešit, to nevím - snad jen konec hlídání. Já to aspoň pochopila tak, že máma sama řekla, že na syna dohlédne, mezitím co spravíš počítač?
@Bejbyy píše:
Máma mi řekla, že jde za klukem, abych to nějak zprovoznila. předpokládám, že znamená, že ho pohlídá
No to sice jo. Ale bylo to u ní v práci a předpokládám, že v její pracovní době. Tak bych si v takové situaci asi spíš hlídala dítě sama.
Nenechala bych ji ho hlidat bala bych se co se mu stane. Kdyz radsi dela jiny veci nez aby se o nej starala… ![]()
Nejsi hysterka, z tohoto by mě ranila mrtvice. Radši na hlídání nenechávej, no
Předem se omlouvám za anonym a prosím o jeho zachování, ale chodí sem manžel a jestli tohle zjistí, tak mám hodně velký problém v rodině.
Nevím, jak začít, ještě teď jsem se z toho nevzpamatovala a zajímalo by mě, jak by reagovala většina z vás a co by dělala.
Jde o to, že mám problém s hlídáním. Mám skoro dvouletého kluka. Mám pouze dvě babičky, z toho jedna je už stará a má zdravotní problémy, tak že ta si jen s klukem pohraje a pohlídá mi ho, když potřebuji na wc, ale vím, že je na ní spolehnutí. Pak mám druhou babičku, moji mámu a to je ten problém. Není ještě v důchodu, je aktivní a čilá. Prostě věkem ideální babička. Její povaha je v jádru dobrá, je hodná, ale prostě má svůj styl života a ten nehodlá měnit. Že není na ní spoleh, jsem zjistila už dávno, ale dnes to byl vrchol. Při hlídání si běžně píše sms, nebo kouká na tv a kluk ji uteče, že ho nevidí a jen zavolá na něj, že si jen něco vyřídí a kluk samozřejmě si jde za svoji zábavou. No a dnes jsem s klukem přijela k mámě do práce. Pracuje na recepci a kluk si tam vždy hraje s autíčkama, nebo si tam jezdí na motorce v hale atd. Jelikož bylo dnes nádherně, tak otevřela vstupní dveře ústavu. Kluk vyjel na motorce ven a ujížděl. Já zrovna seděla u pc, protože kluk na něco máčknul a monitor nereagoval, tak jsem to chtěla dát do pořádku. Máma mi řekla, že jde za klukem, abych to nějak zprovoznila. Po deseti minutách přišla máma, napila se kávy a odcházela jiným směrem, dovnitř. Tak jsem se zvedla a volám na ní, kde je kluk, ale nereagovala a odešla a pak najednou přisla nějaká paní a vynadala mi, že já si sedím s kafíčkem u pc a venku mi jezdí dítě na parkovišti, které je cca 60 m od vchodu. Polil mě studený pot, vylítla jsem jask střela a v dálce opravdu vidím, jak mi tam kluk jezdí po parkovišti mezi autama a moje máma nikde. Lekla jsem se, protože teprve nedávno začal na motorce jezdit, teprve se učí a padá z ní. V tu chvíly jsem si uvědomila, že mohl spadnout hlavou na beton, nebo mohlo zrovna vyjíždět auto a řidič kluka nemusel vidět atd. Prostě mohlo se toho stát víc. Když jsem byla u malého, tak jsem viděla mámu, jak vycházi ze dveří a míří si to k nám. Už ani nevím, co řekla, kde byla, protože jsem na ni začala řvát. No ale podle ní jsem hysterka co přehání, nic se nemohlo stát a já moc přeháním a řeším a je to i hormónama, protože stále kojím. Tak že jsem nakonec já ta špatná. Já ji prostě kluka nechci nechat na hlídání, protože vím, jak funguje a reaguje. Ona to ale vidí jinak a já vím, že v budoucnu s tím budu mít problém a radši si zaplatím chůvu, ale prostě ji nevěřím. Jsem podle vás opravdu hysterka, nebo jak to řešit?
Omlouvám se za román