Moje máma a můj syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
15.4.15 22:18
@bobr123 píše:
@hanka.br.
Takze bylo precitlivele servat matku za to, ze nechala dite jezdit samotne po parkovisti? Vazne jsi takova hrdinka a nic by to s tebou neudelalo? Ja bych ji vyrvala a v moje dite by uz nehlidala. Neverim tomu, zadna matka by tohle nezkousla, to se na me nezlobte. A resit tady, ze zakl. vodi dite matce do prace je blbost. Nic o tom nevite.

Koukám, že ty jsi taky s nervama na huntě. Zakladatelka chtěla vědět, jak to vidí ostatní, takže opravdu nevidím důvod nazývat mě hrdinkou. Zeptala jsem se, proč je nutné, aby zakladatelka nechávala hlídat své dítě mámě, o které ví, že je nezodpovědná, respektive si nenechá vzít svůj styl života. Vzhledem k tomu, že to ví, pak nechápu, proč se diví nebo nepředvídá. Závažný důvod ke hlídání není, takže nevidím důvod, proč nerespektovat, že babička je jaká je. Podle mého názoru bylo nepěkné matku seřvat a ano, vodit dítě mámě do práce, aby se hrabalo v počítači(asi taky babičky chyba) a nechat jezdit dítě po parkovišti prostě není zodpovědnost babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
15.4.15 22:20

Mne prijde divne, ze maminka po prichodu nereagovala, neudelalo se ji tam spatne? Dneska dost prazilo slunicko. Treba to pak nechtela priznat, nekteri starsi lide jsou na projevy starnuti citlivi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
15.4.15 22:27
@lucenka píše:
Nezodpovědná mi příjdeš i ty. Víš už delší dobu, ze je babička nespolehliva a sveris ji dítě na odrazedle evidentně v rusnem prostředí. Takže si klidně můžete podat ruce.

Vidim to podobne. Svoje dite si hlidam především sama i (nebo spis hlavne) v situaci jakou popisujes :nevim: A ne, opravdu nejsem dokonalá matka, ale na bezpečnost dítěte dbam hlavne ja a nespoleham na nikoho jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
15.4.15 22:28

Nemyslim si, ze si hysterka. Reagovala si tak, protoze ji znas, vis jak hluda maleho. Pokud je tedy takova tak bych ji maleho nedavala hlidat, pro klid vsech.

• Citovat
  • Upravit
972
15.4.15 22:36

@hanka.br
Moje nervy jsou v pohode, ale je fajn videt, jak se jednoduchy dotaz tady na emiminu v 95% stoci na to, ze si za to zakladatelka vlastne muze sama a je hysterka. Bezva ppznatek, nic tady nezakladat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.4.15 22:38
@bobr123 píše: @hanka.br
Moje nervy jsou v pohode, ale je fajn videt, jak se jednoduchy dotaz tady na emiminu v 95% stoci na to, ze si za to zakladatelka vlastne muze sama a je hysterka. Bezva ppznatek, nic tady nezakladat.

Pokud jsi dobře četla, o hysterce začala sama v úvodním příspěvku. Ale jinak máš pravdu, pokud člověk neunese jiný názor, než jaký chce slyšet, raději by veřejně diskuzi zakládat neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
15.4.15 23:13

No babička celkem frajerka, taky bych se vytocila. A ano, predstavte si, ze je možné někoho beztrestne navštívit v práci a dokonce s nim mluvit, boze to jsou pripominky jak z pravěku. Naše vratna mívá návštěvy bezne a, nevypovida to nic o tom, jak spatne nebo dobre pracuje, proste je na to prostor.
Pokud mi někdo řekne, ze jde za dítětem, predpokladam, ze ho pak privlece i zpět, když někam musí. Takže nechápu, proč ho babka necapla za límec a nedotahla k mamině a misto toho ho nechala na parkovišti. Nicméně zakladatelka píše, ze je mati nespolehliva, tak to asi mela předpokládat.

Jinak zakladatelko - hlídat mamine bych ho jz nedala, na to jsi ale mohla prijit i sama a drive, a taky dle podtobneho popisu pracoviště si myslím, ze te manžel celkem snadno pozná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
15.4.15 23:14

Napadla mě ještě jedna věc. Divím se, že těch 10 min v klidu seděla u počítače a nešla se ven podívat. Na to, že jen babička šla pro dítě, kterého vyjelo ze dveří, je to hrozne dlouho. Co kdyby ho třeba nemohla najít? Vyběhla bych se podívat, jestli je u něj a až pak bych zprovozňovala PC. Když mamce svěřuji dítě, tak jedině v případě, že obě víme, kde je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
15.4.15 23:23

Podle mě jsi v právu, matka řekla, že dítě pohlídá a že jde za ním, ale nesplnila to. Opravdu nebudu a ani nemohu soudit, proč do práce (pokud se tak spolu domluvily, proč by to měla být chyba zakladatelky? Třeba jí to navrhla sama matka, nevím), proč a co se stalo s počítačem a blá blá blá, věci absolutně nesouvisející s principem problému - kdy někdo něco řekne a pak to neudělá, nota bene, když se to týká zdraví a života dítěte.

Že je někdo nespolehlivý v určitých věcech přeci neznamená, že je nespolehlivý ve všem. Moj matka je třeba schopná narvat sedmiměsíčnímu kojenci kus čokolády, ale v životě by holku nenechala někde bez dozoru. Takže argument, že „ví, že je nespolehlivá, a přesto se diví, že tohle udělala“ neberu… Třeba je nespolehlivá v domluvě, nebo v čemkoliv jiném, ale zakladatelku by ani nenapadlo, že je tak mimo, že nechá děcko samotné mezi auty.

Každopádně, pokud se ti na hlídání něco nezdá, hlídat nedávej. Já třeba na hlídání až na naprosté výjimky používám muže. Lékaře si domlouvám, když má on volno - a to proto, že se děsím, co by má matka holce zase narvala za srágory. Ta smí hlídat jen u nás doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
15.4.15 23:29

Taky bych čekala, že když mamka řekla, že ho pohlídá, tak ho pohlídá. Tvou reakci chápu, a jednala bych stejně. Bohužel, taky radu moc nemám, jsem na tom podobně, taky máme problém s hlídáním… :-( Prostě babičky už najsou, co bývaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
15.4.15 23:48

Chápu naštvání, pokud řekla, že jde za klukem, počítala bych s tím, že na něj dohlédne, takže v této situaci myslím, žes byla v právu, otázka je, jestli je vhodné křičet na vlastní mámu, ale to už je věc vaší komunikace. Ale fakt je, že zjistit, že mi malé dítě jezdí bez dozoru po relativně vzdáleném parkovišti, tak se hodně vyděsím, a to nejsem typ, co je dětem pořád u zadku, např. klidně u hlídání dětí píšu sms, nechám je odejít do jiné místnosti apod. (to jsem v tvém textu nějak nepochopila, proč by máma při hlídání nemohla psát sms, pokud tedy zrovna nestojí na tramvajovém pásu).

Je fakt, že nejhorší jsou situace, kdy je v určitém prostoru na dítě (děti) více dospělých, často tak vznikají situace, kdy si každý myslí, že dítě hlídá ten druhý, třetí… a dítě je někde v trapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
16.4.15 00:13

Po takové zkušenosti bych jí hlídat dítě nenechala. Je to nebezpečné vzhledem k tomu, že malého mohlo porazit auto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.4.15 00:15
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym a prosím o jeho zachování, ale chodí sem manžel a jestli tohle zjistí, tak mám hodně velký problém v rodině.
Nevím, jak začít, ještě teď jsem se z toho nevzpamatovala a zajímalo by mě, jak by reagovala většina z vás a co by dělala.
Jde o to, že mám problém s hlídáním. Mám skoro dvouletého kluka. Mám pouze dvě babičky, z toho jedna je už stará a má zdravotní problémy, tak že ta si jen s klukem pohraje a pohlídá mi ho, když potřebuji na wc, ale vím, že je na ní spolehnutí. Pak mám druhou babičku, moji mámu a to je ten problém. Není ještě v důchodu, je aktivní a čilá. Prostě věkem ideální babička. Její povaha je v jádru dobrá, je hodná, ale prostě má svůj styl života a ten nehodlá měnit. Že není na ní spoleh, jsem zjistila už dávno, ale dnes to byl vrchol. Při hlídání si běžně píše sms, nebo kouká na tv a kluk ji uteče, že ho nevidí a jen zavolá na něj, že si jen něco vyřídí a kluk samozřejmě si jde za svoji zábavou. No a dnes jsem s klukem přijela k mámě do práce. Pracuje na recepci a kluk si tam vždy hraje s autíčkama, nebo si tam jezdí na motorce v hale atd. Jelikož bylo dnes nádherně, tak otevřela vstupní dveře ústavu. Kluk vyjel na motorce ven a ujížděl. Já zrovna seděla u pc, protože kluk na něco máčknul a monitor nereagoval, tak jsem to chtěla dát do pořádku. Máma mi řekla, že jde za klukem, abych to nějak zprovoznila. Po deseti minutách přišla máma, napila se kávy a odcházela jiným směrem, dovnitř. Tak jsem se zvedla a volám na ní, kde je kluk, ale nereagovala a odešla a pak najednou přisla nějaká paní a vynadala mi, že já si sedím s kafíčkem u pc a venku mi jezdí dítě na parkovišti, které je cca 60 m od vchodu. Polil mě studený pot, vylítla jsem jask střela a v dálce opravdu vidím, jak mi tam kluk jezdí po parkovišti mezi autama a moje máma nikde. Lekla jsem se, protože teprve nedávno začal na motorce jezdit, teprve se učí a padá z ní. V tu chvíly jsem si uvědomila, že mohl spadnout hlavou na beton, nebo mohlo zrovna vyjíždět auto a řidič kluka nemusel vidět atd. Prostě mohlo se toho stát víc. Když jsem byla u malého, tak jsem viděla mámu, jak vycházi ze dveří a míří si to k nám. Už ani nevím, co řekla, kde byla, protože jsem na ni začala řvát. No ale podle ní jsem hysterka co přehání, nic se nemohlo stát a já moc přeháním a řeším a je to i hormónama, protože stále kojím. Tak že jsem nakonec já ta špatná. Já ji prostě kluka nechci nechat na hlídání, protože vím, jak funguje a reaguje. Ona to ale vidí jinak a já vím, že v budoucnu s tím budu mít problém a radši si zaplatím chůvu, ale prostě ji nevěřím. Jsem podle vás opravdu hysterka, nebo jak to řešit?
Omlouvám se za román :(

Nejsi hysterka, souhlasím s tebou :kytka:
Tvojí mámĕ bych nikdy kluka na hlídání nedala. Radši si zaplať tu chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.4.15 00:23
@bobr123 píše:
@hanka.br.
Takze bylo precitlivele servat matku za to, ze nechala dite jezdit samotne po parkovisti? Vazne jsi takova hrdinka a nic by to s tebou neudelalo? Ja bych ji vyrvala a v moje dite by uz nehlidala. Neverim tomu, zadna matka by tohle nezkousla, to se na me nezlobte. A resit tady, ze zakl. vodi dite matce do prace je blbost. Nic o tom nevite.

Pod to se podepíšu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
16.4.15 00:34

Hlídat mamině bych ho nedávala když jí nevěříš jen nechápu proč jí kluka vodíš do práce a házíš na krk když víš že se o něj nedokáže postarat? Podle mě jste v tomto nezodpovědné obě a dle toho co si psala si viděla jak jde mamin a zpět do vnitř bez kluka a co by v tuto chvíli dělala normální zodpovědná matka? Okamžitě by své dítě letěla hledat. Co si udělala Ty? Sedíšnadále na pozadí řveš na matku která je už dávno pryč kde máš kluka a čekáš až dorazí cizí paní aby Ti řekla že ti dítě jezdí na parkovišti?? No dítě bych nesvěřila asi ani jedný z Vás a opravdu si nemáte co vyčítat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí