2 litry kvalitního vepřového vývaru

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1082
22.11.21 15:02

2 litry kvalitního vepřového vývaru

Holky, pánové…
mám 2 litry silného vepřového vývaru z kostí. Chtěla bych z něj něco zítra uvařit.
Dnes jej nechám vychládnout a seberu tu hromadu tuku.
Nechci dělat vývar, vepřový nám moc nejede. Zamrazit jej nemůžu, fakt nemám ani kousek místa. Poraďte…nějakou hutnou polévku, omáčku?
Fakt nevím…díky za tipy :kytka:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2435
22.11.21 15:04

Já dělám rajskou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9123
22.11.21 15:07

Rajská, koprovka, nebo nešla by udělat i zelnačka? já miluju zelnačku mohla bych jí v zimě mít obden :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
242
22.11.21 15:16

Do rizota - podlevat rýži při vaření… 😀

Příspěvek upraven 22.11.21 v 15:16

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2884
22.11.21 15:16

Luštěninové polévky jsou super

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1798
22.11.21 15:30

Veprova plec na smetane :)
https://kuchynelidlu.cz/…em-s-jahlami

Jen pozor, dej ze zacatku min toho citronu, ale jinak? poprvy co se mi povedla svickova omacka :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
71704
22.11.21 15:51

Mě ty omáčky z vepřového vývaru smrdí. Bych to věnovala někomu na polívku, kdo jí má rád.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10965
22.11.21 15:53

@Petája udělej vepřový guláš, segedín apod.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
36129
22.11.21 16:15

My to nemáme rádi, ale podle starých normových receptů se vepřový vývar dával jako základ luštěninových a hustých zeleninových polévek.

My tyto věci děláme na másle a s hovězím vývarem. Vepřový vývar bych klidně vylila stejně tak zbytek uzeného vývaru, polévku z něj má rád jen chlap, s kroupami nebo rýží.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3397
22.11.21 16:37

Prateta dělala čirý vepřový vývar s ryzí (ryze se vařila zvlášť a pak vložila do horké polévky) a sypany petrzelkou.

Dá se použit i jako zaklad pro borsc nebo do toho segedinu, jak tu někdo psal.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
39592
22.11.21 16:47

@Petája Svařit, hodně, a udělá vlastně domácí bujonove kostky. Když to svaris tak, že se to bude táhnout, nemusíš to ani mrazit. A vydrží.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1833
22.11.21 16:53

Vepřový vývar je takové nic moc :D, dá se z toho něco uvařit, ale jako samotný základ se moc nehodí. Dva litry není moc, dala bych to do mrazáku a při příštím vaření tím trochu „ředila“ hovězí nebo slepičí vývary.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7629
22.11.21 17:47

Segedín. My z vepřového vývaru děláme česnečku.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat