2 malinko náročnější děti

Anonymní
7.1.19 12:51

2 malinko náročnější děti

Ahoj holky,
potřebuju se poradit, vypovídat.. mám tří a půl letou holčičku a tříměsíční holčičku. Nedokážu je zvládat obě. Ta starší byla vždycky trochu náročnější, je zvyklá že jsem se jí hodně věnovala a chce si semnou neustále hrát. Malinká byla do měsíce v pohodě, ale teď se u ní projevuje to co dělala i ta starší, to znamená lze ji uspat (v podstatě jakkoli, to je snadné) ale jen na půl hodiny, víc ani ťuk. Kdyby jí to stačilo tak mi to nevadí, ale jí to nestačí. Starší jsem vozila v kočárku, nesměla jsem zastavit (hned se vzbudila), takže jsem nachodila tisíce km :) S malinkou je to stejné, taky nesmím zastavit. Nevíte čím to je? Je to nějaká porucha spánku? Závidím maminkám co můžou nechat někde stát kočárek hodiny a dítě se jim nevzbudí, nikdy jsem to nezažila, u obou jen první měsíc. Ale k problému..malinkou teda musím nosit v manduce a tam spí hodně dlouho, ale nechávám ji spát tak hodinu a půl a pak je hodinu a půl v pohodě. Takhle to dělám třikrát denně (takže spí nakonec 4.5 hodiny což ji stačí aby byla vysmátá a v pohodě). Ale záda bolí, ale z toho se vyspím, protože v noci se vzbudí jen dvakrát na jídlo (je na UM).Jenže se přes den téměř vůbec nemůžu věnovat té starší, s mandukou jde vše velice omezeně, a ona není typ se kterým by se sedělo u stolu a dlouho malovalo, nebo modelovalo a tak, musí se za ní chodit a s mandukou to moc nejde, to se mi začně budit ta mladší. Tu hodinu a půl co je vzhůru ji musím nakrmit, dát na bříško a kdesi cosi, taky nějaký zakladní úklid a uvařit, takže na starší opět není moc čas. Moc mě to mrzí, vidím jak je unuděná nechce se mnou být, furt se ptá kdy příjde táta nebo kdy půjdeme k babičce. Do školky ovšem nechce, byla tam párkrát (v září a malá se narodila v říjnu a byla hned nemocná, tak jsme ji stáhli ať nám netahá domů nemoci k miminku)… a už tam prej nechce nikdy (ale ve čtyrech letech od září půjde aj kdyby co bylo). Jen nevím co do té doby.. Poradíte? Vím, že jsou mnohem náročnější děti, ale to spaní mě fakt štve, myslela jsem že se budu starší věnovat vždy když bude malá spát ale nejde to…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31010
7.1.19 12:59

No, toto je klasika, kdy se diky vrtochum mimina odsune starší dítě. Také jsem se starším nachodila kilometry, s mladším to nejde. Prostě buď spí a nebo bude vzhůru a půjde spát za chvili. Mladší mně také spí v manduce, tak v tu dobu jdeme se starším ven, ale jen 1× denně, zbytek musí mladší zvládnout doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
7.1.19 13:03

Ve 3,5 letech už se doma nudí. Syn mi taky ráno říká, že se mu do školky nechce. No kdybych mu vyhověla, nepujde tam nikdy :D . Se spankem se toho moc radit nedá. Prostě to tak je a neni to napořád. Takže buď vydržet a nebo dát starší do školky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
7.1.19 13:22

Chce to vydržet, miminko nebude miminko napořád. Když jdeš ven s kočárem starší ti nevydrží jet třeba na kole vedle kočáru? Jinak bych zkusila dat do skolky aspoň na pár hodin tydne, nebo vyrazila do nějaké herničky. Starší se doma musí hrozně nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
7.1.19 13:22

No, já ti nevím. Zatím to vypadá, že na starší nemáš čas, protože tisíce výmluv - mimino, úklid, vaření. Pokud si chceš se starší hrát, jde to i v době, kdy je mladší vzhůru. Povrchní úklid lze udělat 1× denně, třeba večer (stejně to nemá cenu víckrát, protože za půl hodiny to doma vypadá nachlup stejně), vařit se nemusí každý den (?) - lze udělat jídlo na 2 - 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
7.1.19 13:31

Vykašli se na úklid, ten ti neuteče udělej jen to nejnutnější a uvař a konec!!! jinak si to pak budeš vyčítat. Mám tři děti holky jsou od sebe 2 roky to bylo sakra náročný protože ta mladší snad do půl roku jen řvala, jak píšeš už nešlo chodit desítky kilometrů aby spinkala, i když ona řvala i v kočárku i při nošení. Ale tak nějak jsem to tolik neprožívala tak jako teď holky měli 6 a 4 když se jim narodil brácha první měsíce byly vpohodě on byl zlatej i když i tak já měla honičku, školu školku kroužky domácnost uvařit uklidit vše jsem musela zvládat. Ale teď je to teprve fičák, vpodstatě jsem si teď sedla a mohu počítat minuty za poslední měsíce. Syn je raubíř a hrozně akční děcko dotoho holky škola školka....... Občas máme hlídání ale je to náročný ale jsou věci které odložíš ale děti rostou a ten čas nevrátíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
7.1.19 13:54

Uvařit může občas tatínek, z úklidu udělej hru pro starší - třeba koupit ten dětský úklidový set ( když byl starší syn v tomto věku, tak to miloval, ze může semnou něco dělat a pomáhat) a hlavně u toho moc chválit ;)
Hrát si můžete i s miminkem, pokud bys chtěla nějaké typy určitě můžeme s holkama poradit ;)
Vařit můžeš se starší když mladší spí, to ji nedáváš přes den spát třeba i do postýlky?
Venku s kočárkem můžeš přece chodit i teď - malé dej nějaké odražedlo nebo kolo a může jezdit vedle tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
7.1.19 14:37

A jak by si chtěla starší hrát? Co ji baví? Já třeba měla mimino v manduce a hrály jsme se starší holkou na schovku (já počítala, ona se schovávala, u toho se dá i mírně uklízet - když ji hledáš, popř. vařit), pak třeba jsem dávala úkoly - dělala zvířátka (kočku, psa, žábu atd., chodit po špičkách, sudy…), pak plastelína - bude ti chystat „koláčky“ (vyválí, pak vykrojí, nazdobí, nachystá), mladšího jsem dávala na zem k nám - ležel a koukal, my stavěly z lega atd. Moji bavilo v tu dobu i hodně tancování, tak jsme všichni tancovali, hrály jsme na školu (hodina zpěvu - děcko zpívá, hodina tělocviku - děcko cvičí, atd.), straší bavilo utírat prach atd. - zkus vymyslet zábavu tak, abys to skloubila i s mimčem, jde to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí