Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@KamaKama a jak vis ze by se nevykala sama,kdyz ji co 3ti den rourkujes??jinak kojene deti nemusi kakat i 14dni.my jsme to meli taky tak ale syn je na um a kdyz za tyden vykakal tvrdej bobek tak jsem pouzila easylax,podle me lepsi jak rourka ![]()
Syn nekakal deset mesicu ma abkm byl na neocate dieta nepomohla a kojit jsem nesmela nakonec.rvalu do nej milion leku na kadeni nepasl ani kone nic na brise nakonec pomohli tejpy
@Kaci89 no, když hodně brečí, tak mám strach, že ji bolí břicho, kvůli tomu, že se nemůže vyprszdnit ![]()
@Balua a projevila se u vás alergie i jinak než pouze nekakanim? Nějaké vyrážky, nechuť k jídlu apod.?
Oba kluci se vykadili vždy po deseti dnech. Jak hodinky. Den dva předtim byli pěkně protivní a breceli. Bych ji jednou nechala, ať si to zkusí vyřešit sama a uvidíš. Třeba ma taky nějaký svůj rytmus
Plně kojený dítě může kadit jednou za 14 dnů a nemusí být vůbec žádný problém. A dieta o vánocích? Tak snad se dokážeš kvůli dítěti obětovat, ne? Známá jedla první půlrok jen rýži a krůtí.
@ZZloba89 píše:
Plně kojený dítě může kadit jednou za 14 dnů a nemusí být vůbec žádný problém. A dieta o vánocích? Tak snad se dokážeš kvůli dítěti obětovat, ne? Známá jedla první půlrok jen rýži a krůtí.
Otazka zni, jestli na to ma dieta/strava matky takov vliv, dnes uz hodne lekaru rika ze ne ![]()
Meli jsme stejny problem, syn kojeny, prokazatelne s tim souvisel sorbifer ktery jsem po porodu musela brat. Take jsme rourkovali, po case, jak poporostl, se to samo spravilo.
Uprimne ji tou rourkou zadelavas akorat na problem,ze se bez ni proste nevyprazdni .. jak kolikrat cekala tyden o vic,nez se mala vykakala a nenapadlo me pouzivaz rourku
zkusila bych prvne jine veci,nez tu rourku,treba polstarek z tresnovych pecek,baby calm, masaz briska pupikem (gel na prdiky) ![]()
Nezkousela jsi probiotika? My dávali probio fix baby a spokojenost. Stolička hezká (jestli se to tak dá říct). ![]()
Jo PS: jestli ta stolička je tužší, může byt problémem zácpa. Zkusila bych trošku převařené kojenecké vody stříkačkou a motivovat hodně paseni koníků nebo pod dozorem chvilkama polohu na bříšku. Ať se střívka hezky masírují. Mělo by zlepšit peristaltiku
@Twixinka neznám hranici, kdy ji mám nechat ve rvani a kdy ji radši pomoct. Dr. říkala, ať ji klidně pomůžu, když bude hodně vyvadet
@KamaKama píše:
@Twixinka neznám hranici, kdy ji mám nechat ve rvani a kdy ji radši pomoct. Dr. říkala, ať ji klidně pomůžu, když bude hodně vyvadet
Chudáček, já si to pamatuju, jak ty mrňousi bekali, když je bolelo bříško a já jim neuměla pomoct. Ale fakt zkoušej dávat na to bříško. Pod dohledem.
Ad probiotika, nechala bych běžet delší dobu, může to trvat třeba dva týdny, než se projeví. Nebo pak zkusit jiný typ
Příspěvek upraven 18.12.18 v 17:35
@KamaKama no ale myslim,ze tim doktorka nemyslela ji rourkovat co tri dny ![]()
@KamaKama píše:
@Balua a projevila se u vás alergie i jinak než pouze nekakanim? Nějaké vyrážky, nechuť k jídlu apod.?
Ano byl osypany cely ale bylo leto tak jsme mysleli ze ma spis potnicky a stolice byla vodova s hleny coz jsem jako prvorodicka taky neodhadla az pak v nemocnici. No a hlavni furt rval ale furt i dvacet hodin denne