Co dělat k večeři?

31292
18.12.18 11:45

u šestiměsíčního mi ještě přišlo dost těžký do bříška na noc dávat kaše, takže já jsem synovi dávala to, co měl k obědu (vyzkoušeno, že ho z toho nebolí bříško), když sem ho chtěla něčím dokrmin večer.
Později pak dostával mléčné kaše, i krupičkovou, nebo třeba rýži s mrkví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
18.12.18 11:46

dělala jsem kaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.12.18 12:07

@Mar__tanka1983 já sem mu dávala kaše pak odmítal pak sem mu dávala nějaký prikrm protože mliko mu vážně nestačí ale už nevím co dávat. kamarádka mi nadává ze mu ublizuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
18.12.18 12:10

@Marithuj Nedelej si nic z kamarádky a prober to spis s pediatrou. Každé mimco je individuální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.12.18 12:16

@Helca83 to nema cenu ta mi řekla něco podobného :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
18.12.18 12:17

Já jsem dělala řidší kaše, ale příkrmy jsme měli od 4 měsíců a snášel je dobře, vždycky ho na noc zasytily, že líp spal, ale někdo je těžko tráví a mimčo se pak celou noc budí a bolí ho bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.12.18 12:22

@Helca83 to nema cenu ta mi řekla něco podobného :( @Kriss Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
18.12.18 12:24

@Marithuj a příkrm na večer taky odmítá?
Pokud jo, a nechce ani kaši ani příkrm, tak bude fakt zřejmě vyžadovat mlíko…
Jak kojíš přes noc? Okolo šesti měsíců bývá růstový spurt, pak děti neví, co by zblajzly a přitom pláčou jakože hlady - je to celkem normální stav, po pár dnech se to většinou srovná (nastartuje se laktace častějším přikládáním a zase je mlíka dost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
18.12.18 12:24

Na noc dávám po večeři do lahve ještě teď u dvouleté noční Nutrilon, je sytější a moc dobrý. K večeři se osvědčily polévky, třeba hustější, krémové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.12.18 12:25

@Kriss Tina malej prikrmy miluje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.12.18 12:26

Já třeba večeři zavedla až jako poslední, začala jsem ve 4.m obědem, 5.m svačinu, 6.m 2.svačinu,7.m snídani (kaši) a až v 8.m jsem zavedla večeři. Jak víš, že už mu to nestačí, když kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.12.18 12:26

U syna jsem dávala normálně maso zeleninový příkrm jako k obědu (nebyl už kojený) jinak by mě v noci sežral, příkrmy snášel dobře, první střevní problémy měl ve 3 letech když manžel přitáhl domů střevní chřipku a teď po antibiotikách. Takže doporučuji se neptat kamarádky co stejně vaše dítě nezná a dát to o čem víte že nezpůsobuje bolesti bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.12.18 12:30

@Mar__tanka1983 nn prikrmy sem dávala do tedka ale kamarádka mi nadává ze mu ublizuju ze ho bude bolet břicho ze mu muzu s tim briskem něco udělat a něco podobného říkala doktorka kojim tak 4× denně a dávám i cajik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
18.12.18 12:49

@Marithuj heleď to máš názor od názoru…
Základ je zavádět příkrmy postupně a nenaházet do dítěte čtyři příkrmy denně během jedinýho měsíce.
Na druhou stranu, kojit čtyřikrát denně půlročního se mi zdá relativně málo :think: Zkusila bych přidat jedno dvě kojení, případně UM :think:

Ale stejně je nejlepší si to uzpůsobit podle sebe. Jen ty víš, jak to máte doma, co si zkoušela a nezkoušela, jak moc ti dítko vyřvává, jestli potřebuje víc zasytit.

Jinak já bych zkoušela spíš domácí než kupovaný příkrmy.
Polívky (mě doktorka radila napřed příkrm a pak dokojit, osvědčilo se mi to), mixovanou zeleninu s trochou tuku, nebo třeba „bramborovou kaši“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
18.12.18 13:11

Půlroční dítě může jíst v podstatě cokoliv dle zásad zdravé výživy (!) a po rozumné úpravě. Zavádět opatrně a postupně. Já zaváděla příkrmy od ukončeného čtvrtého měsíce, druhá dostala přesnídávku dřív dokonce, protože jsem skončila neplánovaně ve špitále… dlouhá story, off topic.
Klidně bych zkusila domácí polévku, kaši nebo příkrm že skleničky podle věku.
Jen kojení už půlročnímu dítěti stačit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí