Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme Lojzičku. Všechno ostatní mi přišlo trapné nebo zbytečné. Obzvlášť všechny říkanky posílané za miminko, u těch je mi stydno pokaždé když to čtu.
Fotku, jméno, míry , datum narození a formou jakože se to miminko představuje ![]()
Napsala jsem to jakože jménem dcerky
„Ahoj, jmenuji se Natálka XXXXX, na svět jsem přišla dnes v 15:17, mám 3.390 gramu, 50 cm a jsem strááášně vlasatá. Maminka i já jsme v pořádku“
My posílali - Posíláme celému světu pro nás tu nejkrásnější větu - Už nejsme dva, ale tři! Dnes v … se nám narodil … s váhou … a mírou … . Všichni tři jsme v pořádku ![]()
A nejspíš to stejné budeme posílat i s druhým teď v lednu ![]()
Konečně se nám povedlo něco, co má hlavu a patu. Jméno, míry, atd.
Já jsem nepsala nic - jen pár osobních sms těm nejbližším. Manžel rozeslal „Nina je tu“ … vše ostatní nám přišlo trapné…
@zuzikka píše:
Konečně se nám povedlo něco, co má hlavu a patu. Jméno, míry, atd.
Hlavně nepsat „Ahoj, jsem Kája Mařík a zrovna jsem se narodil…“ a podobně. To vždycky odepisuju „Teda takový šikovný dítě, sotva vyleze z mámy, už umí psát“ ![]()
Stačí normálně věčně, jestli je to holka/kluk (pokud se to nevědělo předem), míry jsou celkem zbytečné, to nikoho nezajímá. Psát „oba jsou v pohodě“ je celkem klišé, ale opak těžko někdo bude psát (jakože máma je zašitá až na záda, dítě mělo apgar 6-8-9 a má silnou žloutenku). Takže možná stačí „už“ a fotka ![]()
Ještě dodám, že když se narodila druhá dcera, psala jsem ve smyslu „tak už se nám narodila, má dvě oči, nos, dvacet prstů, vše na obvyklých místech…jsme obě v pořádku, ale pro jistotu nám pořádně připijte na zdraví“
@Kriss Tina píše:
Fotku, jméno, míry , datum narození a formou jakože se to miminko představuje
Napsala jsem, ze v tolik a tolik jsme privitali na svete nasi dceru a jmeno. Rikanky, co jako posila miminko se mi nelibi.
@Twixinka teda takový šikovný dítě, sotva vyleze z mámy, už umí psát ![]()
@7.straka to, ze tobě to přijde trapné, neznamená, ze to trapné je. Ja osobně jsem rada, když někdo zimní, ze jsou oba v pořádku, protože jakmile to nezmíní, tak to zavani prusvihem. A mam rada i sms, kde se miminka představují sama. Pokud by mi na porodní sál prisla tvá odpověď, tak bych si pomyslela neco o vemenu a na delší dobu bych utnula komunikaci.
Příspěvek upraven 17.12.18 v 13:36