Novorozenec a pes v bytě?

18.12.18 14:57

Alergie může propuknout kdykoli během života. Máme doma trpasličího pinče a 25 měsíčního syna a za měsíc mám termín porodu druhého a neřeším to. Přijde Ti že se miminku špatně dýchá nebo proč řešíš alergii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35997
18.12.18 14:59

Alergie nevznikne, že máte doma psa. To dítě buď má nebo nemá, pak je otázka jak je velká a kdy se projeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
18.12.18 15:19

Mame doma psa, syn je alergicky na většinu zvířat (+ pyly, kvetoucí travy apod) a jedine zvíře, co mu nevadi je pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.12.18 15:20

Na psí chlupy je alergie velmi vzácná, takže se tím nevzrušuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
18.12.18 15:26

Naopak se říká,že jsou ty děcka odolnější když jsou v domě se zvířaty :nevim: já má doma půlroční dítko a k tomu dva psy činčilu a papoucha a v pohodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
18.12.18 15:29

Mám dvě děti a psa (nejprve v bytě, nyní už v domě) a alergii nemá nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.12.18 15:31
@VerčaZav píše:
Naopak se říká,že jsou ty děcka odolnější když jsou v domě se zvířaty :nevim: já má doma půlroční dítko a k tomu dva psy činčilu a papoucha a v pohodě :mrgreen:

Tak mi vysvětli, proč děda v 50 dostal alergii a to celý život mezi zvířaty byl… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.12.18 15:32
@Abka píše:
Ahoj holky. Mame doma dva psiky, jednu civavu a jednoho poulicaka. Nyni se nam narodilo miminko, jsme teprve 12 dni doma. Chtela jsem se zeptat zda hrozi alergie na pejsky, kdyz ja ani pritel alergii nemame? Psiky bych nedokazala dat pryc a tak se bojim. Jsou jak dalsi deti. Jaky mate nazor? A kdy muze alergie propuknout? Dekuji za reakce

Na to jsi měla myslet dřiv, než sis psa pořídila. Alergii mít nemusí a může. Nedostane ji jen proto, že s ním je v bytě pes. Já bych třeba už psa do bytu nechtěla. Ale partner je alergický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
18.12.18 15:36

Syn má dvouletou holčičku od narození mají doma tři psíky a je vše v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
18.12.18 15:49
@Abka píše:
Ahoj holky. Mame doma dva psiky, jednu civavu a jednoho poulicaka. Nyni se nam narodilo miminko, jsme teprve 12 dni doma. Chtela jsem se zeptat zda hrozi alergie na pejsky, kdyz ja ani pritel alergii nemame? Psiky bych nedokazala dat pryc a tak se bojim. Jsou jak dalsi deti. Jaky mate nazor? A kdy muze alergie propuknout? Dekuji za reakce

Ahoj.

Víc než alergie bych se bála toho tzv. žárlení zvířete na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
18.12.18 15:54

@Russet že by výjimka co potvrzuje pravidlo? :nevim: ne samozřejmě alergie se může projevit kdykoliv švagrové se teď v 45 letech projevila alergie na břízu a kočičí chlupy a taky žije celý život mezi zvířaty,ale na to měla zakladatelka myslet a informovat dřív :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
18.12.18 16:02

Alergie může propuknout kdykoliv. Chápu tvůj strach, taky jsem se bála, máme fenku, která je jak naše první dítě a taky bych jí nedokázala dát pryč. Pokud vyrůstají s dětma od mala, je velká šance, že se nic neprojeví, že si na to děti zvyknou.

@Russet to by si děti nemohla pořídit, co by kdyby. Ono to nějak dopadne a je pravda, že alergiků na psi je málo, horší jsou kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
18.12.18 16:05

@VerčaZav může se projevit kdykoliv. Jsou dokonce mezníky, kde to hrozí víc. Nástup do školky, puberta, bývala vojna, přechod. V těchto dobách se objeví alergie u většiny lidí.
Mě třeba říkal alergolog x let, že jsem alergická na psi, ale protože mě nevadili, tak mě naši před pořízením psa nechali otestovat znova a už žiju 20 let se psem v pohodě a to mi lezou i do ložnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
18.12.18 16:19

My jsme taky měli doma odjakživa zvířata a rozhodně mi to nepomohlo. Jsem alergik na chlupy. To jak se vždycky říká, že to pomůže proti alergii, tak pravý opak je pravdou (i podle nových výzkumů). Prostě když se s alergií nebo predispozicí pro ni narodíš, tak se to může jen zhoršit. Neplatí, že si na to zvykneš. A to ani jeden z mých rodičů ani nikdo další v rodině tuhle alergii nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.18 17:59

@Abka Jsem alergicka a astmaticka. Léčím se asi od tří let a za tu dobu jsem se setkala s více doktory. A každý má na astma různé názory. Někdo je pro čistotu, naklizeno a čističky vzduchu, podle někoho to spíše škodí. Někdo říká co nejvíce se vyhýbat alergenům, někdo říká, že setkávání s alergeny je prevence alergii. Co doktor, to holt názor. Myslím si, že je to individuální. U mě je to třeba tak, že v okamžiku, kdy došlo ke zhoršení astmatu (třeba po zápalu plic, zánětu průdušek apod.), tak jsem vážně potřebovala takové to vyhýbání se špíně, prachu a alergenům, jinam mi hned bylo špatně. Ale když už jsem byla fit, tak si šlo zase přístupne navyknout. Takže mi třeba třeba jeden rok, když jsem byla celkově v horším zdravotním stavu, vyšlo třeba deset alergii a vážně mi ty alergeny dělaly problém. A za rok mi třeba žádná alergie nevyšla. Taky jsem, tuším, v dětství chodila na nějaké vakcíny. Ale hlavně teda u mě se skutečně hodně podepisuje psychika. Jinak psa jsem doma nejdřív jako dítě neměla. Alergie na psa nevyšla, tak se koupil pes a za pár let mi vyšla. A skutečně se mi u psů blbě dýchalo. Psa jsem si nechala a zatím žádná alergie. Pak v dospělosti zase vysla, dva roky na to zase ne. Já sama třeba mimco k alergenům pouštím. A myslím si, že je to tak lepší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure