2 roky a spánek v poledne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
24.4.08 12:29

2 roky a spánek v poledne

Dosud mala spinkala krasne v poledne i vecer, ale posledni dobou v poledne nechce chodit spat, zlobi a place, nakonec ji vzdycky v postylce uspim, ale trva to treba 45 minut… Po hodine a pul ji pak vzdycky budim, kdybych ji nechala dyl, tak zas nemam sanci vecer. Myslite, ze je jeste malicka na to, abych ji v poledne nedavala spinkat vubec? Ona nechce, kdyz jsem to parkrat zkusila ji nedat, tak behem dne byla normalni, zadny utlum… Nekdy usne v kocarku, nekdy vubec. Co myslite? Mate nejake zkusenosti? Diky za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2073
24.4.08 12:41

No ja jsem si vzdy myslela, ze deti by meli po obede spat alespon do tri let, ale syn (je mu 19 mesicu) se me snazi presvedcit o opaku. Drive mi sam krasne usnil na 30ti minut v postylce a spinkal tak 1,5 hodiny, pak nastalo obdobi kdy mi usnila treba az ve tri, ale vzdy usnul no a ted se mi stane ze ho tak 2-3× do tydne proste po obede neusnim at delam co delam. A cely den je v pohode cily - kolikrat i vecer mam pocit, ze by ani spat nepotreboval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
24.4.08 12:43

Já bych ji už po o spát nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
24.4.08 12:46

Spát jí nedávej, pokud není vyloženě unavená. Mám 2,5 letou dcerku a ta měla období, že třeba týden nechodila po obědě spát, pak zase jo. Ale asi bych jí nenutila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.4.08 12:48

Klárka si v roce a půl spaní odpustila, Petka ve 3,5 spí každý den 2 hodiny dopoledne, a to ji musím často chodit budit, večer usíná bez problémů. Tak si vyber. Prostě každé dítě je originál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
24.4.08 12:54

Taky bojujem :roll: Anežka nikdy extra velký spáč nebyla a už jsme zase v tom období, kdy jednou je moc, vůbec je málo 8O Takže uspávám tak cca 30min-hod po obědě a to samé večer, no je to na mašlu, fakt. Jenže já zase chci to spaní zachovat, třeba kvůli školky… nebo i ze zcela sobeckého důvodu - ať mám aspon hodinku přes den klid :oops: :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.4.08 13:09

nikolka uspavala jsem na balkone po dvou letech pak jsem chtela ji naucit spat doma kvuli skolce.no pomalu spala nejak mesic doma a uz nechtela odmitala rvala hodniu adt..tak jsme nechala byt vydrzi cely den vzhuru jen po obede porad ji rikam odpocin se kouekj pohadku adt..nekdy se usne ale ne moc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.4.08 13:41

Ahoj, u nás jsme to měli to samé, 2 roky a odmítal spát. Stejně jsem ho pokaždém obědě šupla do postele, s tím, že nemusí spát, ale že si musí chvilinku odpočinout tak si třeba jezdil v posteli s autama nebo prohlížel knížky a až ho to nebavilo přišel. Vydržel tak půl až hodinku. Když to zkoušel po 10min., že už je odpočatej poslala jsem ho zpátky do pelíšku. Někdy usnul - většinou ne a teď ve třech a půl letech opět po obědě spí skoro 2 hodiny a to ho jdu kolikrát ještě budit, aby mi usínal brzo večer. Večer jde před osmou do postele a nejdýl ve 20.15 už je v pokojíčku tichoučko. Ráno se budí tak kolem 6.30h. ale takto vstává od miminka, ať v poledne spí nebo je vzhůru.
Takže já se řídím, když nechce ať nespí, ale chvilinku po obědě si musí v postýlce aspoň odpočinout. Chci, aby byl na odpočívání po obědě zvyklej, aby neměl od záři problémy s klidem ve školce.
 Jitka

• Citovat
  • Upravit
1234
24.4.08 14:09

Ahoj,
já mám sice kluka už trochu staršího, ale polední spaní teď taky řeším. Bohužel se pořád nemůžu rozhodnout.
Matýsek chodí každý den po obědě spát absolutně bez řečí, někdy jde dokonce i dřív, jak je unavený, a spí tak 1,5 hod., někdy 2 hod.
Problém je ale večer. Absolutně se mu nechce spát a i když mu přečteme kolem půl deváté pohádku, vydrží být v postýlce vzhůru většinou klidně do 22 hod.!! :roll: Někdy vyvolává, že má žízeň, že bojí atd. (prostě se nudí), jindy si tam povídá s plyšákama nebo jen tak pro sebe, ale prostě se mu vůbec nechce spinkat. Zalomí to vždycky až kolem té desáté. Ráno vstává mezi 7 a 7:30 pořád stejně.

V čem je problém? Taky mě napadlo, že ho nedám po obědě spát, aby byl večer unavenější, ale odrazují mě dvě věci:
1- Po obědě je hodně unavený a spát vyloženě chce
2- Když takhle dvakrát po obědě nespal, protože měl kašel a prostě neusnul, tak večer vypadal stejně jako jindy, zase zaplul až v deset, takže vynechání po o spánku by asi stejně nepomohlo.

Zatím to asi řešit nebudu, třeba se to nějak vyvrbí, ale každý večer jsem naštvaná, že je tak dlouho vzhůru :roll:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
24.4.08 14:13

Pardon, je to 2X, spadl internet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
24.4.08 16:38

Ahoj,

nenutila bych spát, ale odpočinout by si měla. My jsme jako děti chodili po obědě „spát“ snad do 5 let, tak to bylo i ve školce. Nemuseli jsme spát, ale odpočívat, takže my si doma s bráchou ( o 13m mladší ) vždycky povídali v posteli a za hodinku jsme mohli ven a hrát si a mělo to smysl, byli jsme odpočatí a takhle to budu praktikovat i u svých dětí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
24.4.08 18:20

Vítek spal do 2 a pul roku třeba i 4h po obědě. Pak najednou jak když utne. Vůbec mu to nechybělo a když jsem ho uspala -učila jsem se na přijímačky, tak jsem ho uspávala v kočáře třeba i přes hodinu. No a pak nechtěl spát večer. A od té doby spát nechodí. Někdy se mu stane, že usne v autě, když třeba jedeme od někud z návštěvy ................. ale to pak nespí večer ještě ve 23h.
Ze začátku jsem ho nutila aspoň si odpočinout v pokojíčku. Ale teď co chodí do školky, tak to nedělám. Mám trochu výčitky, že dopol je ve školce a pak bych ho měla ještě odstrčit vedle do pokoje. A on vždycky tak bojuje, že nepůjde. Někdy ho donutím se mnou odpočívat u pohádky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
25.4.08 10:19

Ahoj, moje zkušenosti:

1. dcera: spala po obědě ještě v 5 letech, ale měla období - první myslím také kolem 2 let - kdy se jí nechtělo. Nenutila jsem jí, ale držela jsem jí režim - šla si lehnout, já s ní (měla jsem ji v posteli), pověděla jsem pohádku, pak jsem jí řekla, že máma spí, a přestala komunikovat. Bu´ˇd usnula, nebo se chvíli vrtěla a pak si sama vylezla a šla hrát. Po 1-2 týdnech to vždy přešlo a spala zas pravidelně. Byla vždycky spavé dítě s velkou spotřebou spánku.
2. dcera - te´ˇd ve 3 letech prakticky v poledne nespí - tak 1× týdně. Dělám to jako se starší - po obědě lehnout , povědět pohádku, pak a´ˇt spí nebo vstává podle svého uvážení. Vždycky spala dobře (v noci), ale celkově na čas málo.

Doporučila bych ti udržet režim, že si po obědě půjde chvilku lehnout, neuspávat za každou cenu (povídat, pustit hudbu, nechat chvilku hrát v postýlce…), nebojovat, nenaučit tomu, aby se dítě bránilo jít do postýlky, udělat takovou klidnou hezkou chvilku. Uvidíš, jestli to bude definitivní nebo zase začne spát - já bych řekla, že ještě ano, třeba hodně dětí, které už doma přestaly spát po o , zase začne ve školce - tím, že se pravidelně uloží a zklidní. Zkus také posoudit, jestli je tvoje dítě spavý nebo méně spavý typ, třeba kolik hodin denně a v kolika periodách spalo v roce, v 1,5 roce…a srovnat s „průměry“ v knížkách /které jsou jako takové jinak na houby).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.5.08 10:30

Tak jsem to vyresila tak,ze ted chödime pres poledne ven v kocarku a kdyz bude chtit,tak usne,kdyz ne, tak ne,uz zadny nuceni v postylce. No a vysledek? Neusina ani v kocarku, je spokojena, aktivita ji neklesa, celej den je prijemna a vecer mi usne po 5 minutach, co ji dam do postylky. Takze spokojenost. Sice jsem prisla o tu „svoji poledni hodinku klidu“, ale zas je to jednodussi vecer a navic mi odpadlo to unavny dlouhodoby uspavani… Tak jen doufam, ze pak do skolky zas bude mit potrebu spinkat nebo odpocivat i po obede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí