Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, mám takový dotaz:malému budou za pár dní 2 roky a dosud má 16 zubů. Je mi divné, že mu jich ještě spousta chybí, přitom mu začaly růst už v půl roce, tak nějak postupně, popořadě, ale od posledních zubů uteklo už tak třičtvrtě roku a za tu dobu žádný nepřibyl, je to normální?
Deti maji zubu 20, chybi mu zrejme zadni stolicky, ktere rostou mezi 2. a 3.rokem, takze vsse v poradku.
Chýbajú mu 4, predpokladám posledné stoličky. Tie rastú neskôr, až medzi 2. a 3. rokom ![]()
Syn v lednu bude mit dva ma raky 16 zubu. Chybi mu stejne jak tvemu posledni ctyri stolicky. Taky uz je to dlouho co mu vyrostly posledni zuby, ale myslim ze je to normalni. Co tak vidim v okoli tak rostou kolem dvou a pul, tri let
@misalin tak vzhledem k tomu že mléčných zubů je celkem 20, tak mu jich zas tak moc nechybí. Předpokládám, že mu chybí pětky, tedy poslední stoličky. Ty začínají růst kolem druhého roku, někomu trochu dřív, někomu později. Takže to co píšeš je naprosto normální.
@misalin Předpokládám,že chybí ještě stoličky pětky? Ty vyrostou většinou mezi 2-3rokem ![]()
Našemu je 25 měsíců a má 18 zubů a ty co mu chybí jsou špičáky a stoličky má už skoro rok.
@misalin píše:
@lisma @Tarinka Tak to jsem pěkná trubka, já myslela, že maj zubů víc, než 20
To si pletes s dospelymi, ti maji 32 zubu (i kdyz spouste lidem osmicky ani nevyrostou), deti maji jen dvacet. Mam temer dvouletou, ma 16 zubu a po petkach zatim ani pamatky, muzou vyrust klidne za pul roku, za rok.
Nášmu už lezú, začali v dvoch rokoch, ale on mal všetky zuby skoro. Teraz má jednu stoličku vonku čiastočne a druhá už presvitá (25m).