2. screening - placení

Anonymní
10.9.23 08:52

2. screening - placení

Zdravím, jak je to prosím s placením 2. screeningu? Někdo mi tvrdí, že ho neplatil, neboť ho plně proplácí pojišťovna, jiný si musel u gynekologa zaplatit 1500,–
Jak to tedy prosím je?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11824
10.9.23 09:03

Zaplatíš si ho ze svého a pak s dokladem o zaplacení na pojišťovnu..VZP má těhotenský balíček kdy si můžeš nechat proplatit lékařskou péči až do výše 3000Kc…jak to mají jiné pojišťovny nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
10.9.23 09:15

Záleží, jaký kód ti doktor napíše do žádanky. Od určitého věku je mohou lékaři psát na plnou úhradu od ZP. Já měla oba dva screeningy hrazené pojišťovnou, žádanky na 2. screening mi dokonce doktor napsal 2, abych mohla jít na 2 různá pracoviště a byla více v klidu, že je vše v pořádku. Odmítla jsem totiž jít preventivně na amniocentézu, doporučovali mi ji kvůli vyššímu věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
10.9.23 09:25

Zaklad se neplatí, ten základ má dělat ošetřující gynekolog, pokud k tomu nema přistroj, ma poslat na odborné pracoviště a ani tam nic neplatiš, pokud během tohoto vyšetření běžný gynekolog nalezne něco problemoveho odesila na spec. pracoviště a opět nic neplatiš.

to, že ti to poj. proplati v ramci baličku je špatně, nemáš nic platit. vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.9.23 09:26

Jsou tzv. dva typy.. jeden na pojišťovnu a druhý, který si pacientka hradí sama, ten by měl být podrobnější. Já si ho hradila sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
10.9.23 09:28

V okamžiku, kdy už máš zaplaceno, tak prachy zpět nečekej, to max poslat stižnost, musíš, bohužel, jak idiot, hned u vstupu hlasit, že chceš jen zaklad. vyšetření na pojištovnu. Malokdo si pak u odchodu umí obhajit, že nezaplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
10.9.23 09:29
@korn123 píše:
Jsou tzv. dva typy.. jeden na pojišťovnu a druhý, který si pacientka hradí sama, ten by měl být podrobnější. Já si ho hradila sama.

ano, ale ony na sebe navazuji, takže když jdeš na první typ zdarma a neni ok, tak i ten druhý na spec. pracovišti mas pak zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
10.9.23 10:13
@jonečka píše:
Záleží, jaký kód ti doktor napíše do žádanky. Od určitého věku je mohou lékaři psát na plnou úhradu od ZP. Já měla oba dva screeningy hrazené pojišťovnou, žádanky na 2. screening mi dokonce doktor napsal 2, abych mohla jít na 2 různá pracoviště a byla více v klidu, že je vše v pořádku. Odmítla jsem totiž jít preventivně na amniocentézu, doporučovali mi ji kvůli vyššímu věku.

To je vtip? to se nejaka přestárlá ženska rozhodne, ze si udela decko a my to mame dotovat? To snad neni mozne

• Citovat
  • Upravit
Kocicka1987
10.9.23 10:33
@Anonymní píše:
Zdravím, jak je to prosím s placením 2. screeningu? Někdo mi tvrdí, že ho neplatil, neboť ho plně proplácí pojišťovna, jiný si musel u gynekologa zaplatit 1500,–
Jak to tedy prosím je?

Platila jsem pouze první prvotrimestrálni screening, který mi zpětně proplatila pojišťovna…druhý byl zdarma…u nás dělá paní doktorka ultrazvuky v každé poradně, platí se maximálně fotky…nyní chodím do rizikové poradny od toho velkého ultrazvuku a je to stejné, ultrazvuk mám každých 14dni na pojišťovnu…

• Citovat
  • Upravit
20838
10.9.23 10:33

Dobrý den @Parenicka,
prosím, vyjadřujte se o ostatních diskutujících slušně. Diskuze bude jistě pro všechny příjemnější.

Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
10.9.23 11:04
@Vladusxx píše:
Zaplatíš si ho ze svého a pak s dokladem o zaplacení na pojišťovnu..VZP má těhotenský balíček kdy si můžeš nechat proplatit lékařskou péči až do výše 3000Kc…jak to mají jiné pojišťovny nevím…

Dokonce 3500 kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
10.9.23 11:20
@majuska852 píše:
Dokonce 3500 kc

ale proč to dávat za něco co máš v rámci pojištění zdarma, když příspěvek 3500 kč pak mužes využít na laktační poradenství, pomůcky ke kojí, k porodu, pohybové aktivity atp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
10.9.23 11:26
@debra.morgan píše:
ale proč to dávat za něco co máš v rámci pojištění zdarma, když příspěvek 3500 kč pak mužes využít na laktační poradenství, pomůcky ke kojí, k porodu, pohybové aktivity atp…

To je na každém. Hodila jsem si to na screeningy a předporodní kurz a zbytek jsem si prostě zaplatila. Jinak mě nikdo screening na pojišťovnu nenabidnul (pouze třetí jsem neplatila) a to jsem pochopila, ze jsem asi mladá rodička, proto to platím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
10.9.23 11:45
@majuska852 píše:
To je na každém. Hodila jsem si to na screeningy a předporodní kurz a zbytek jsem si prostě zaplatila. Jinak mě nikdo screening na pojišťovnu nenabidnul (pouze třetí jsem neplatila) a to jsem pochopila, ze jsem asi mladá rodička, proto to platím. :)

nenabidnul, gynekologové zneužívají neznalosti, proto jsou kolem toho pořád dohady. :nevim: proto výš píšu, že jak idiot musíš i v tomto vše pořád zjišťovat a hlásit předem, i to co by mělo být automatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
10.9.23 12:14

@majuska852 aha tak navýšili..když sem tam byla naposledy řešit kartičku pro malého tak říkala ještě 3000…ale já sem si nenechala proplatit nic…nějak sem vždycky prosvihla tu tříměsíční lhůtu 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí