2000 kc na týden

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2448
5.9.16 08:08

Zakladatelko, já mam pro sebe a syna 3,5 roku na měsíc, po odečtení nákladů na bydlení (hypotéka, poplatky, energie, internet) asi 22 - 25.000 a světe div se, syn chodí v hadrech z Lidlu, nosí kožené boty s atestem za 800,– na léto jsem mu koupila akorát plavky a pantofle, protože mu ještě všechno bylo z loňska, teď mu koupím boty a jinak taky všechno má… Vařím doma na víc dni, beru si jídlo do práce a měsíčně ušetříme kolem 15.000,–. Ty máme na horší časy, do rezervy, na cestování.

Když na to nemáš, tak si nevymýšlej blbosti a buď ráda za Lidl. Auto asi taky nutně nepotřebuješ, když ho některé týdny ani nevytáhmeš, tak se ho zbav a taky budeš mít hned víc. Hospdaření není žádná veda, chce to nekupovat blbosti, vařit s rozmyslem, využit zbytky v kuchyni a hlavně nebýt snob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
5.9.16 09:43

Hele, vyjdeš. S botami souhlasím, superfity taky kupuju. Holce moc neroste noha a vydrží jí.
Ale ty hadry… Kupuju celkem levné, když jednou ujedu, že koupím dražší, zasviní a prodřou to stejně rychle jak levné.
Takže asi přestań chlapce stajlovat a vyjdeš.:-)
A taky by neškodilo si procvičit matiku a naučit se počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
5.9.16 21:12

Já mám s dvěmi dětmi (3,5 a 2 roky) také 2000,–
Ale na měsíc…ehm.
Na jídlo a drogerii, oblečení platím zvlášť, ale to je za měsíc maximálně pár stovek.
Takže to evidentně jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
5.9.16 21:21

A k tomu oblečení - viděla jsem mnoho dětí ve značkovém, jejichž maminky za každou cenu chtěly mít dítě v luxusním oblečení, ale zároveň jim naprosto chyběl cit pro sladění, takže dítě vypadalo jak strašák. Moje děti mají něco nové (Lidl, výprodej FF) a něco sekáčové či zděděné (HM, Lindex, George, ale i úplně „no name“ kousky) a troufám si tvrdit, že jim to fakt sekne, protože pokud na to zrovna úplně nekašlu a nejdeme jen před dům do bláta), tak mám základní cit na sladění oblečení. Barvou, materiálem i stylem. A úplně nejoblíbenějším kouskem je synova manžestrová bekovka ze sekáče za 20,–, značka neznámá. Tu nám pochválilo už tak 30 lidí. Cizích na ulici.
Takže o tom to fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
5.9.16 21:29

Takže shrnuto podtrženo - vyjít se s tím v pohodě dá. Největší problém je ten, aby sis to v hlavě přehodila, začala uvažovat reálně a trochu počítat (já teda kdybych měla 8 tisíc na měsíc, tak si pískám a ani moc nepočítám). Myslím, že boty, klidně superfity, z toho v pohodě zaplatíš. Já se klukům snažím kupovat vždy nové boty, cenově do tisícovky. A zatím se to celkem daří. Prostě na ně průběžně šetřím, měsíčně odložím tak aspoň 200,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
5.9.16 21:54

Vyjít se dá úplně v pohodě, podle mého názoru. 8000,– na měsíc máme ve dvou dospělých a 2,5letém dítěti, mnohdy ani tolik neutratíme. Oblečení pro dceru kupuji v H&M ve výprodeji, jinak sekáč (kde vypadá vše jako nové, mikina George za 100,–, kvalita super) a nepohrdnu ani tím Lidlem, byť ho pak nosí půl města. To mi žíly netrhá, kvalita je v pohodě a dítěti to stačí. Navíc teď už je ve věku, kdy jí oblečení vydrží delší dobu. Na zimu nebudu pořizovat téměř nic, obleče všechno z loňska. Akutní jsou teď tepláky a zrovna příští týden budou v Lidlu za 149,–. Boty kupujeme dražší než za 1200,– a holt pak nekupuji hned oblečení, stačí si to rozvrhnout. Je spousta lidí, kteří musejí vyjít s menší částku. V první řadě se nauč nakupovat podle sezony a podle letákových akcí a velké týdenní nákupy. Dáváme pečivo do mrazáku, takže pak nemusím do krámu klidně týden-10 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
6.9.16 02:10

2000 ck je cca 70€ čo je môj rozpočet na jedlo, kozmetiku, oblecenie…na mesiac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
6.9.16 07:26

8 tisíc na měsíc má víc než půlka národa. A neplatí si za to jen jídlo, hadry a drogerii. Ty si ještě vozíš zadel v autě a stěžuješ si. Finanční gramotnost asi nebude Tvá silná stránka, co? Tyhle „chudinky“ miluju. Jako samoživitelka - a ne fiktivní - jsem za minimum peněz dotáhla dceru až do dospělosti. A šlo to. Navíc, prospělo jí to. Od patnácti chodí na brigády, tedˇje ve 22 na medicíně a přivydělat si dokáže. I ten značkovej hadr si koupí.
A když byla malá, spoustu jsme toho napodnikaly, výlety, knihy z knihovny, jo, a oblečení měla z dětského bazárku, hezky sladěné, moc jí to slušelo.
Hnula jsi mi žlučí, zakladatelko rozmazlená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.9.16 08:49

Já myslím, že hlavní zakladatelky problém je ten, že byla zvyklá na vyšší příjem. To je vždycky těžké. Ve studentských letech vyjdeme s 1000,– na měsíc a jsme spokojené, jak si zvykneme na příjem z brigádky, později zaměstnání, tak zpětně nechápem, jak jsme mohli předtím vyžít. Já vždy pláču při přechodu z mateřské na rodičák ;)

Takže jestli jsi, zakladatelko, měla třeba 20tis na měsíc a teď musíš vyjít s 8000,–, tak tvé obavy chápu. Řeči o tom, jak to má půlka národa nejsou na místě. Musíš si to v hlavě srovnat sama, co je důležité a co už méně. Co si můžeš dovolit s vyšším příjmem, budeš muset oželit. Je už jen na tobě, co zvolíš (boty, oblečení, dětské koutky, kavárny, auto apod).

Nepíšeš, zda jsi na to sama, nebo máš partnera, zda máš třeba i hlídání, abys občas mohla někam na brigádku. Vše souvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
6.9.16 14:12

8000kč musí vyžít kolikrát i 4členná rodina a dokážou i ušetřit, nevidím důvod proč by si to nemohla zvládnout ty. Prostě místo drahých hadříků, pořizuj levnější, i s levným oblečením z bazárku lze nadělat parádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat