20m dítě neukazuje

14
15.9.23 13:42

20m dítě neukazuje

Chtěla bych se zeptat, je tu někdo komu dítě v tomhle věku stále neukazovalo a nakonec to přeci jen naskočilio?🙁 Syn ten prstík sice používá, ale spíš na zkoumání,.občas v knize s ním jezdí po zvířátkách, ale přímo o ukazování nejde, jediné, co ukáže prstem na otázku je včela, nikdy nic jiného a to nevím, jestli vlastně chápe ukazování a nebo to dělá, protože jsem ho to „natvrdo“ naučila jako gesto 🤷 venku neukazuje, ale otáčí se na mě, když něco vidí, např. vidí něco zajímavého, vydá nějaký zvuk tím směrem a pak se otočí na mě a čeká na vysvětlení, ale prostě prstíkem na tu věc neukáže 🤷 jen zmíním, že k nám dochází rána péče kvůli špatnému výsledku m chat testu na 18m prohlídce (péči jsem si samozřejmě vyžádala sama, nikdo mě nenutil )
Budu tedy ráda za vaše zkušenosti s netabulkovými dětmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18612
15.9.23 14:15

@Tyna205 a vyslo ještě něco spatne v tom testu? Nás teda holka diriguje prstikem už od roku a kluk to měl podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6910
15.9.23 15:12

Když se nad tím tak zamyslím, ani jedno z dětí klasicky neukazovalo.. (3 roky, 20 měsíců). Toho dvacetiměsíčního musím vyloženě vyzvat, ať mi ukáže v knížce cosi (naučila jsem ho to gesto), jinak spíš říká / křičí, co chce. Dcera taky neukazovala. ale zase musím uznat, že obě děti v roce o půl už skládaly jednoduché věty, tak nevím.. Pokud je vše další v pořádku, nic bych z toho nevyvozovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
15.9.23 15:45

Podstata te otazky o ukazovani je jina. Dite vubec nemusi ukazovat prstem. Jde o to, aby nejakym zpusobem sdelilo, ze vidi neco zajimaveho. Treba se muze divat danym smerem a u toho vydavat nejaky zvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
15.9.23 16:30

O ukazování prstem vůbec nejde. Jde o to, že chce dítě rodiči něco ukázat, o něco se podělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí