Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, taky už jste občas zralé na chocholouška.
Chtěla bych se zeptat maminek, které měli nebo mají povahově podobné děti jako je naše dcera. Dceři je 20m a je to živel. Je akční a chytrá, ale je to pěkný paličák. Tvrdohlavá, dost se vzteká a vzdoruje a chvíli neposedí, takže aktivity, které jsou doma u stolečku u nás zatím vůbec neletí ani jiné řízené činnosti. Zkoušela jsem cvičení maminek s dětmi, ale dcera to bojkotuje jak nejvíc může. Takže chodíme jen do herničky kde si vesměs může dělat co chce a kdy chce.
Tak se chci zeptat jaké všelijaké aktivity s dětmi děláte a jaké hračky mají vaše děti v oblibě? Děkuji a přeji vsem krasny MDŽ ![]()
Nechávám běhat po bytě, leze po gauči, skáče do velkýho sedacího vaku, staví věže z kostek aby je s velkou slávou a rámusem mohla bourat, a tak. Hlavně když se u toho může běhat a dělat hluk
ale ráda si prohlíží knížky, ale nesmíme u toho asistovat, chce jen sama.
Na cvičení chodíme tady na vsi se starší - houf děcek v tělocvičně, ideál, vyběhaj se, mladší hrozně ráda leze na žebřiny, děláme opičí dráhy a tak. Nejlepší je vypustit děti někde venku a nechat je běhat (ne u silnice, že
).
Já ty období vzdoru moc neprožívám, ani u starší jsem to neřešila. Vztekne se, vyválí se po zemi a za chvíli je zase dobře ![]()
@Lily Evans Joo to znám, taky tak. Všude doma skáče běhá no hlavně, že může běhat a dělat hluk.
Tak tohle máme s Albi tužkou. Jedině sama, jinak začne hučet.
Jee tak to cvičení to je super. No zkoušeli jsme taky chodit na cvíčo a zatím nic pro malou, ale zase až trochu povyroste tak tomu dam ještě jednu šanci.
Jooo to je pravda, když může lítat někde v parku nebo v lese, tak to je ve svém živlu.
Já teda jak kdy.
Protože nejsem zrovna ranní ptáče, ale bohužel dcera vstává ráno mezi 5 až 6 a po ránu teda ty její vzteky nedávám dokud se trochu nerozkoukám. Ale jinak je to tak vztekne, vyvali se a jd se dal. ![]()